Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv

Aaldering Estate


In 2004 namen Fons en Marianne Aaldering een 24 hectare grote wijngaard met oude ranken over  in de Devon Valley Stellenbosch, waar een microklimaat heerst. Tot op dat moment werden daar de druiven geteeld voor andere prestigieuze wijnhuizen zoals Boschendal.

Aaldering Vineyards & Wines stelt zich ten doel om topkwaliteiswijnen te maken voor echte wijnliefhebbers.

Fons Aaldering stelde een ervaren jonge wijnmaker - Dustin Osborne - aan met het resultaat dat in 2010 de eerste vintage van uitzonderlijke kwaliteit op de markt werd gebracht. De wijnen blinken uit door hun intense smakelijkheid met een oogstrelende  uitstraling van de flessen. Hun boutique wijnen kenmerken zich in hun concentratie en verfijnde smaaknuances en zijn een waarlijke verwennerij voor neus, mond en oog.


De wijngaarden zijn gelegen in een volle en rijke Hutton en Clovelly bodem. Door liefdevol onderhoud van hun wijngaarden en het handelen naar het microklimaat met een koele, zuidoostelijke wind die verkoeling brengt op de in de zomer soms zengende hete wijngaarden, oogsten ze premium rode en witte druiven.


Het bekomen van de perfecte balans is de belangrijkste factor bij het maken van de wijn. Het is een combinatie van de juiste timing : de keuze wanneer de druiven met de hand geoogst moeten worden, het bereidingsproces en het soort houten vaten dat voor fermentatie en rijping gebruikt worden. Dit premium wijnhuis onderscheidt zich daardoor in originaliteit, diversiteit en voornamelijk de kwaliteit van elke oogst.  Hun superieure kwaliteitswijnen zijn vol van smaak en hebben een unieke elegantie. Sinds 2013 produceren ze 8 prachtige wijnen.

Hun rode wijnen werden gedurende 24 maanden op Frans eikenhouten vaten gelagerd.  Deze zijn nu aangenaam om te consumeren maar beschikken nog over bewaarpotentieel.

Met ingang van haar 2013 vintage werd dit wijnhuis geselecteerd tot een van de zes meest duurzame en milieuvriendelijkste wijnhuizen van Zuid-Afrika. De ‘Enviro Wines’ certificering komt in de vorm van een stempel achterop de elegante en handgelabelde flessen van Aaldering.
 


  onze selectie


- Lady M

- Pinotage

- Pinotage Blanc

- Pinotage Rosé

- Sauvignon Blanc

- Shiraz


Alcohol :  15 %

Ph : 3.55

Type : rood

Druif : pinotage

Stijl :   droog

Volheid :   vol

Afsluiting : kurk

Pinotage

Alcohol : 14,5 %

Ph : 3.7

Type : rood

Druif : pinotage

Stijl :  droog - niet op eik

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

Lady M

Alcohol :  15 %

Ph :  3.49

Type : wit

Druif : pinotage

Stijl :  droog

Volheid :  medium fruitig

Afsluiting : kurk

Pinotage Blanc

Alcohol :  13,46 %

Ph :  3.38

Type : rosé

Druif : pinotage

Stijl :  droog

Volheid :  fruitig

Afsluiting : kurk

Pinotage Rosé

Alcohol :  13 %

Ph :  3.19

Type : wit

Druif : sauvignon blanc

Stijl :  droog

Volheid :   

Afsluiting : kurk

Sauvignon Blanc

Alcohol :  15,37 %

Ph :  3.67

Type : rood

Druif : shiraz

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Shiraz

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home