Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv

Olijfolie van Morgenster Wine Estate behoort tot werelds beste. Slechts enkelen weten dat de Westkaap een ster is in een ander exclusief goedje: olijfolie van superieure kwaliteit !

Morgenster extra vierge olijfolie was de eerste Zuid-Afrikaanse olijfolie die de prestigieuze Orciolo d'Oro award ontving. De olijven worden met de hand geplukt en nog dezelfde dag geperst. De olie heeft daardoor een intens fruitige en peperige smaak. Op het L'Orciolo d'Oro, de jaarlijkse in Pesaro (Italië) gehouden verkiezing van beste olijfolies ter wereld - viel Morgenster Extra Virgin Olive Oil voor de zevende achtereenvolgende keer in de prijzen.

 


 Extra Virgin Olive Oil in fles van 500 ml.


Eenheidsprijs per fles : 12,15 Euro   (10,15 Euro per fles bij aankoop van 6 eenheden)

 


 Olijfolie

 Bestellen olijfolie  

Grappa


Dalla Cia Grappa


Dalla Cia is een unieke en wonderlijke combinatie van eeuwenoude Italiaanse traditie en een passie voor innovatie.  Opgericht door de legendarische wijnmaker Giorgio Dalla Cia, de eerste die Bordeaux- stijl wijnen blende (Rubicon) in Zuid Afrika. Het resultaat is synoniem met exceptionele kwaliteit, authenticiteit en progressief denken.

Het Della avontuur begon in 1996 toen Giorgio, de toenmalige wijnmaker van het Meerlust Estate, een grappa distillerie oprichtte op de historische site.


De Dalla familie zijn al sinds 1920 betrokken in het distilleren in Friuli in Italië. Dalla Cia is een unieke en wonderlijke combinatie van eeuwenoude Italiaanse traditie met een passie voor innovatie.  

Sinds 1974 wijdde Giorgo zijn ervaring als distillateur en kennis als gediplomeerde oenoloog op het Meerlust Estate. Het resultaat is synoniem met exceptionele kwaliteit, authenticiteit en progressief denken. Het Della zelf avontuur begon in 1996 toen Giorgio een grappa distillerie oprichtte op de historische site van Bosman’s Crossing, wat nu het hart is van de Dalla Cia onderneming in Stellenbosch.


Grappa ontleent zijn naam aan Graspa, een Italiaanse term die gebruikt wordt om de gefermenteerde druivenschillen die overblijven na het wijnbereiding proces beschrijven.

Via een artisinale dubbele ‘bain-marie’ distillatie worden binnen de 48 uur nadat de druiven geperst werden, slechts 30 liter subtiel geëxtraheerd uit een halve ton kaf met zeer geconcentreerde aroma's die de aparte smaak van deze geestrijke definiëren en de essentie van de cultivar opnemen.


 Grappa is de ultieme digestief !

meer informatie omtrent Dalla Cia   

Verstrekte wijnen (type port en sherry)

Boplaas Family Vineyards


Boplaas is gelegen in het kleine pittoreske stadje in de Zuidkaap provincie, omgeven door de Swartberg, Rooiberg en Kleinberg -  gelegen op ongeveer 450 km van Kaapstad. De Nel familie, afstammelingen van de Franse Hugenoten, migreerden naar de Kaap in 1688 en zijn vandaag een deel van een rijk legaat dat terug gaat naar meer dan 150 jaar in de Zuidafrikaanse wijnindustrie.  Danie Nel, overgrootvader van Carel Nel exporteerde brandy in vaten naar Londen in 1880. Nadat nieuwe distilleerlicenties toegekend werden, werd Boplaas de eerste private kelder in het land voor gecertificieerde brandy.


De Nel 's zijn gewijd aan de productie van authentieke Cape versterkte wijnen uit traditionele Portugese druivensoorten zoals Tinta Barocca , Souzao en Touriga Nacional.

Als gevolg van een bilaterale overeenkomst tussen de EU en Zuid-Afrika is hun wijn niet langer tot de handel toegelaten als " port ". Deze wordt echter ook gemaakt van Portugese druivenrassen met behulp van traditionele Portugese methoden en in het Portugees eikenhout in Zuid-Afrika maar niet in Portugal !

Carel Nel is er sinds 1980 keldermeester.  Hun versterkte (port) wijnen vormen het vlaggenschip van Boplaaswijnen en werden bij verschillende gelegenheden bekroond als Zuid Afrika kampioen voor Porto type wijnen.


De Cape Ruby Non Vintage kreeg een 4 -sterren rating in Platter 's 2012 wijngids. Hun Ruby Port wordt meestal gemaakt van een mix van rode druivensoorten en wordt samengesteld uit verschillende jaren. Daarom wordt er geen jaartal op het etiket geplaatst. De Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2007 is een knaller met 5-sterren in de Platter wijngids en is zeker om te koesteren.


meer informatie omtrent gamma  

Dry Fino sherry van Douglas Green


Douglas Green is een wijngaard die een traditie van innovatie en kwaliteit in stand houdt. Het verhaal van Douglas Green begon ongeveer een eeuw geleden wanneer een wijnboer uit de Paarl begon met rechtstreeks wijn te verkopen aan zijn klanten, die hun eigen vaatjes meebrachten.

In 1942 heeft de ondernemer, Douglas Green, ook uit de Paarl afkomstig, het wijnbedrijf gekocht en verder uitgebreid met een volledig assortiment wijnen. Door te luisteren wat klanten willen voorzien ze een internationale markt van wijn.


Zoals elke cépage krijgt ook de productie van hun sherry-type wijnen een eigen aandacht en stijl. Hun kwaliteitscontroles eisen talent en ambitie van hun team, alsmede toegewijde oenologie.


Deze bleekgeel goud gekleurde sherry wordt gemaakt volgens de traditionele Criadera methode waarbij meelgist langzaam in de jonge wijn doordringt voor het mengen volgens de solera methode voor een consistente en trage rijping op hout.

Geur van elegante bloemen en nootachtige smaken. Een perfecte aperitief of aangenaam te consumeren bij lichte soepen zoals consomé en visgerechten.


Bij Bonsella kan U hun alomgekende Dry Fino sherry bekomen vanaf 12,75  Euro per fles (aankoop van minimum 6 flessen)


  Bestellen Dry Fino sherry  - Dry Fino Sherry

- Grappa Dalla Cia

- Versterkte wijn

        (type port)


Andere producten