Dry Fino sherry van Douglas Green
Douglas Green is een wijngaard die een traditie van innovatie en kwaliteit in stand houdt. Het verhaal van Douglas Green begon ongeveer een eeuw geleden wanneer een wijnboer uit de Paarl begon met rechtstreeks wijn te verkopen aan zijn klanten, die hun eigen vaatjes meebrachten.
In 1942 heeft de ondernemer, Douglas Green, ook uit de Paarl afkomstig, het wijnbedrijf gekocht en verder uitgebreid met een volledig assortiment wijnen. Door te luisteren wat klanten willen voorzien ze een internationale markt van wijn.
Zoals elke cépage krijgt ook de productie van hun sherry-type wijnen een eigen aandacht en stijl. Hun kwaliteitscontroles eisen talent en ambitie van hun team, alsmede toegewijde oenologie.
Deze bleekgeel goud gekleurde sherry wordt gemaakt volgens de traditionele Criadera methode waarbij meelgist langzaam in de jonge wijn doordringt voor het mengen volgens de solera methode voor een consistente en trage rijping op hout.
Geur van elegante bloemen en nootachtige smaken. Een perfecte aperitief of aangenaam te consumeren bij lichte soepen zoals consomé en visgerechten.
Bij Bonsella kan U hun alomgekende Dry Fino sherry bekomen vanaf 12,75 Euro per fles (aankoop van minimum 6 flessen)
Ferro 13 Old Vermouth di Torino
Deze amberkleurige oude vermout van Ferro 13 verbergt een dubbele waarheid die bestaat uit vriendschap en herinneringen. Een dynamische en veelzijdige vermout, attent en impulsief, die voortdurend in ontwikkeling is.
Wordt voornamelijk gemaakt van Pinot Nero druiven die geteeld werden tussen Veneto, Friuli en Lombardije. De ontmoeting met Artemisia vindt plaats in Piemonte.
Met een alcoholpercentage van 17,0% is deze vermout aristocratisch van aard. De Pinot Nero en Sauvignon Blanc druiven werden geoogst en gevinifieerd in Bourgondische stijl. Ze bleven lange tijd in contact met de gisten voordat ze veranderde in vermout verandert. De oude Piemontese kunst om Artemisia absinthum samen met andere kruiden en wijn te doseren, laat toe dat het mengsel lang uitrust voordat deze gebotteld werd.
Klein rood fruit met o.a. aroma van citrus en een subtiele kruidigheid maken een elegante vermout om zowel soepel te drinken alsook om geweldige cocktails te verrijken.
Uitstekend als aperitief of in cocktails te gebruiken, heerlijk bij chocoladeganache.
Nu verkrijgbaar bij Bonsella !