Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv

Brak Kuil Barbarossa van Badenhorst         


De Brakkuil boerderij ligt net ten noorden van een klein stadje genaamd Dwarskersbos in de St. Helena Bay area. De wijngaarden zijn eigendom van de Wimpie Bouwer en zijn familie die een diepe liefde en respect heeft voor dit unieke deel van de Westkust. De wijngaarden, zijn bevinden zich in zandgronden, maar hun wortels verankerden zich stevig in pure kalksteen. Gelegen aan de westkust, op 2 km van het strand, op puur wit zand met kalkrijke ondergrond. De exacte leeftijd is onbekend, maar men verondersteld dat zij ouder zijn dan 60 jaar. Adi Badenhorst werd aangezocht om van de Barbarossa druiven een wijn te maken.


Badenhorst’s Brak-Kuil Barbarossa, is volgens SAWIS - Zuid-Afrikaanse wijn regelgevende instantie - de enige nog bestaande wijngaard met aanplantingen van geverifieerde Barbarossa druiven. De Barbarossa wijngaard in St Helena Bay, op de noordpunt van Swartland, is eigendom van boer Wimpie Bouer. Aanvankelijk dacht ment dat dit Cinsault druiven waren maar uit analyse door het Nietvoorbij proefstation nabij Stellenbosch is gebleken dat men wel degelijk Barbarossa druiven gevonden had.

Hoewel het nog niet bekend is hoe de meer dan 50 jaar oude wijnstokken Barbarossa wijnstokken hun weg vonden naar het noorden van Swartland, maar Adi Badenhorst stelde dat ze misschien oorspronkelijk geplant werden in Constantia daar er daar een boerderij bestond met Barbarossa als naam.

Barbarossa is een Italiaanse druif . Aangezien de DNA profilering van de Barbarossa druiven nog niet voltooid is, wordt deze vooral geassocieerd met Ligurië, Piemonte en, in mindere mate, Emilia Romagna.


                                                         

  onze selectie


- Brak-Kuil Barbarossa

Alcohol :  13,5 %

Ph:  3,7

Type :  rood

Druif :  Barbarossa

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting :  kurk

Brak - Kuil Barbarossa

Exclusieve cuvees Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Kadotip  Wijn bestellen Home