Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA gcv

  onze selectie


- Jakkalsfontein

- NurokAlcohol :  13,5 %

Ph : 3.33

Type : wit

Druif : chenin blanc,viognier, grenache blanc,

           rousanne

Stijl :  droog

Volheid :   vol

Afsluiting : draaistop

Nurok

Alcohol :  14,5 %

Ph : 3.38

Type : rood

Druif : shiraz

Stijl :  droog

Volheid :   medium tot vol

Afsluiting : kurk

Jakkalsfontein

Fairview premium wijnen          


Hoewel men bij Fairview sinds 1699 de eerste wijn produceerde was de eerste fles met Fairview-gelabelde wijn alleen verkrijgbaar bij de boerderij in 1974. Sinds die tijd  hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Het oorspronkelijke label werd ontworpen door Charles overleden moeder 'Beryl.
In de komende 37 jaren onderging het label verschillende veranderingen. In de loop der jaren heeft Charles geprobeerd om de ziel van wat hij gelooft Fairview speciaal maakt: altijd trouw gebleven aan de grondbeginselen van het rijke erfgoed van de boerderij en deze te behouden. Het Fairview label belichaamd alle waarden in een tijdloos design.


Het wapen dat het hart van het nieuwe label vormt is pretentieloos en verstoken van heraldische apparaten, linten of schilden. Het heeft een karakteristieke agrarische gevoel en brengt de essentiële elementen die Fairview omvatten. Het is het eerste label in Zuid-Afrika, of eventueel in de wereld, dat zulke duidelijke erkenning geeft aan de rol van de werknemers van de wijngaard.
De geit staat trots als een integraal onderdeel van de geschiedenis van Fairview. Het merk heeft een veel grilliger karakter van de geit in zijn DNA - altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, niet bang om te klimmen  en soms heel ondeugend.
De schoof van tarwe verwijst niet alleen naar hun agrarisch erfgoed, maar vertegenwoordigt ook het brood dat dagelijks wordt gebakken in hun Goatshed restaurant.


De vier symbolen in het midden van de kam verwijzen naar de volgende:
De sleutel ontsluit kennis en mogelijkheden, openslaande deuren naar nieuwe kansen. Het handvat van de sleutel is een "B" voor de Back familienaam, en het stukje van de sleutel is opgebouwd uit twee "C's" - voor grootvader Charles, de vader Cyril en Charles zelf. De korf staat voor het ambachtelijke karakter dat hun wijn- en kaasmaken door de jaren heen heeft weten te behouden. De olijfboom staat voor de groei en het belang van Back familie. Ze produceren ook olijfolie op de boerderij - een ander aanbod van hun steeds groeiende business. De diepe wortels van de boom vertegenwoordigen ook Fairview als een gevestigd en vertrouwd merk. De rol staat symbool voor wijsheid en waarden. De drie sterren (begeleiding) en schelp (vruchtbaarheid) die boven de top zitten werden genomen van de beelden op de gevel van de Fairview Manor House, dat in 1722 werd voltooid.


Hun premium tier wijnen met bottelingen en kelderselectie van de beste wijnen van ‘single-wijngaarden’ die wij selecteerden voor ons gamma, waarvan maar beperkte voorraad beschikbaar is,  kan U op deze pagina terugvinden. Zij werken samen met premier wijngaarden en telers in een aantal regio's en deze wijnen worden geproduceerd in kleine volumes, de uiting van de terroir van het respectievelijke gebied.


                                                                                                                                                                                 

Fairview Nurok 2015


Deze prachtig uitgebalanceerde witte Nurok blend bestaat uit de geurige Viognier (31%), romige Chenin Blanc (43 %), unieke Roussanne (9%) die de subtiele mineraliteit en structuur voorziet en Grenache Blanc (17 %), die levendigheid aan de wijn toevoegt.

Op het label staat een schilderij afgebeeld dat gemaakt werd door Diane Back, vrouw van Charles Beck, die afstamt uit de familie Nurok met oorspronkelijke roots in Litouwen.

Op het einde van de 17e eeuw namen de Litouwers het katholieke geloof op en bouwden er in Siaulai een kathedraal. Een zware klok werd naar de kathedraal getransporteerd  maar viel  onderweg in een bevroren rivier en de lokale bevolking kon deze niet recupereren.

Wulf, een jongeman, dook in de rivier, deed een touw aan de klok en trok deze, met wat hulp, op de rivieroever.  Hij weigerde een beloning, maar vroeg in plaats daarvan dat de joden zouden mogen terugkeren naar Siaulai.  Zijn wens werd vervuld en de burgers gaven hem de naam Nurok, wat duiker betekent.  Vanaf dat moment werden hij en zijn nakomelingen bekend onder deze naam, en was er harmonie tussen christenen en joden. Dit bewonderenswaardige voorbeeld van religieuze tolerantie en wederzijds respect dient als één van de hoekstenen van de filosofie bij Fairview.


Anthony de Jager, Fairview ’s wijnmaker, legde ons de ingewikkelde productie van hun unieke mix uit. Met de hand geplukte viognier druiven werden in trossen geperst. De helft van de Viognier werd wild gefermenteerd terwijl de andere helft geënt en gefermenteerd werd in 2e en 3e vulling Franse eiken vaten.
Van de met de hand geplukte Chenin Blanc druiven werd 10% ervan wild gefermenteerd, op de schil voor 3 dagen waarna de fermentatie van het sap werd voortgezet in 2e vulling vaten. De rest (90%) van de Chenin Blanc koud gefermenteerd in roestvrij stalen tank en verouderde gedurende 10 maanden op de fermenteerde droesem.
De Grenache blanc werd koud gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens overgebracht naar 2e vulling Franse eiken vaten om  gedurende 10 maanden op droesem te rijpen. De hand geplukte Roussanne werden met trossen in de mand geperst en het sap werd koud gegist in roestvrij stalen tanks, waarna deze werd overgebracht naar oudere Franse eiken vaten voor veroudering.
De wijn werd na 10 maanden rijping in vaten en tank gemengd


De wijn toont een bleke geel-groene kleur in het glas. Aroma’s van jasmijn bloesem, een vleugje meloen , perzik en honingtoets. De fruitigheid in de neus draagt verder ​​via de mond met subtiel eiken en naartjie. De wijn heeft een romige textuur en verheffende zuurgraad , die zorgt voor een goede afdronk en fijn mondgevoel. Een elegante, goed geïntegreerd wijn wordt het best ontspannen genoten en optimaal licht gekoeld geserveerd tussen  7 ° en 9 ° C. Uitstekend te combineren met licht gekookte vis of romige pasta met zalm en kappertjes en allerhande aziatische gerechten.

De vintages 2011 en 2012 behaalden alvast verdiende indrukwekkende vijf sterren in de Platter Wine Guide 2013 en 2014.                                                                                                                                                                                        

  prijzen 
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home