Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv


Finca La Rinconada - Castilla el Leon


Deze wijnmakerij is te vinden op het landgoed La Rinconada, een bijzonder en prachtig natuurlijk landschap in de Castronuño regio (Valladolid), waar de Duero rivier doorstroomt in de vorm van een sikkel en zo vorm gaf aan de grond waarop dit landgoed zich bevindt. Deze plaats heeft een lange traditie voor het verbouwen van gewassen, veeteelt en jacht binnen de bevoorrechte omgeving van de "Riberas de Castronuño - Vega del Duero"  natuurreservaat, een habitat van uitzonderlijke waarde voor verscheidene diersoorten zoals de purperreiger, herten, wilde zwijnen en talloze andere dieren. In 2001 werd beslist om een oude droom te doen herleven en de traditie van wijnbouw, die ooit bloeide op La Rinconada, te herstellen. De meest geschikte stukken grond werden omgebouwd tot wijngaarden, terwijl een oude schuur, ooit gebruikt voor graanopslag, nu onderdak geven aan de installaties van de wijnmakerij.


De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 20 hectare en omvatten de Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon druiven. Het land wordt gekenmerkt door zijn zandige en rotsachtige bodem, die samen met het continentale klimaat beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan (koude winters en warme zomers), een fundamentele rol spelen in de ontwikkeling van de voorraad en de productie van druiven van uitzonderlijke kwaliteit en een hoge concentratie.

Om druifbreuk te voorkomen worden de druiven met de hand verzameld en in kratten van 15 kg geplaatst. De druiven worden dan meegenomen naar een koelhuis, waar hun temperatuur wordt verlaagd tot 3°C om oxidatie te voorkomen en voor hun verdere verwerking. Dit bevordert een betere extractie van variëteiten van geuren, kleuren en edele tannines.

De druiven worden dan de-gestalkt en geselecteerd. Zonder geperst te worden, verplaatst men ze naar 5.000 en 10.000 liter tanks met behulp van de zwaartekracht. De temperatuur-gecontroleerde tanks worden gebruikt voor de maceratie en gisting, waarna de wijn vervolgens worden opgeslagen in vaten gemaakt van Frans eiken, toast met geselecteerde profielen. De wijn wordt gedecanteerd zo vaak als nodig is om het niveau van de kwaliteit te bereiken. Elke soort per perceel wordt apart verwerkt om zo zijn eigen unieke kwaliteiten te behouden.
Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : rood

Druif : tempranillo, syrah, cabernet sauvignon


Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

Barcolobo Barrica

  onze selectie

- Barcolobo Barrica
  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home