Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA gcv

Informatie archief - druivensoorten

Ben je op zoek naar weetjes omtrent de verschillende druivensoorten dan kan u op deze pagina terecht voor wat extra informatie.


Algemene info  naar onze producten    home pagina 

John Platter’s wijngids editie 2019


Méér dan 200 genodigden woonden op 5 november 2018 de voorstelling bij van de 39e editie van The Platter’s by Diners Club South African Wine Guide 2019 in het Table Bay hotel in Kaapstad.

Onder de genodigden, de VIP's inclusief de wijnproducenten die in de nieuwe editie de maximale vijfsterrenwaardering behaalden - gereserveerd voor wijnen die zijn 'Zuid-Afrikaanse klassiekers' en scoorden 95 punten of meer op de internationaal erkende 100-puntsschaal.

In totaal bereikten 90 wijnen de felbegeerde Five Star-status dit jaar.

Alle wijnen die 93 punten of hoger scoorden na een eerste beoordeling werden onderworpen in een tweede proefronde, zonder de label uitgevoerd door kleine teams met inbegrip van ervaren wijndeskundigen van buiten het basisteam. De striktheid van dit model betekent dat de vijfsterrenwijnen hun consistente schittering toonden. De resultaten bewijzen de uitzonderlijke kwaliteit van de steeds betere wijnproductie, die mede mogelijk gemaakt werd door de uitzonderlijke kwaliteit van de hoog aangeschreven wijnjaren 2015 en 2017.

In een bijkomende innovatie werden ook het aantal wijnen van het jaar verhoogd, en de uitgebreide oplijsting weerspiegelt nu de best scorende vijfsterrenwijnen in hun categorie (of, in gevallen waar wijnen werden gekoppeld aan de hoogste scores, de voorkeurswijn van juryleden).
Een andere primeur in deze editie is de introductie van 100-punts scores, weergegeven naast de vertrouwde ‘Platter’s Stars’, voor de recent geproefde wijnen. 100-puntsscores zijn de wereldwijde standaard, en door deze te combineren met hun eigen star-ratingsysteem, hopen ze dat met name de internationale lezers de beoordelingen van hun beoordelaars beter zullen begrijpen en hun respectievelijke context. De twee beoordelingssystemen zullen in de toekomst in de gids naast elkaar bestaan.

Warwick’s White Lady Chardonnay alsookhun Professor Black en hun Blue Lady werd alle drie bekroond met de felbegeerde 5 sterren in de Platter's Wine Guide 2019. Daarnaast behaalden Crystallum Cuvée Cinéma 2017, Rust en Vrede Single Vineyard Syrah 2015, Allée Bleue L’Amour Toujours 2014, Ernie Els Proprietor’s Blend 2016, Rust en Vrede Estate 2015 eveneens de 5 sterren status


Naar informatie over eerdere uitgaven van Platter’s wiingids