Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA gcv


Oostenrijk is een land dat in haar cultuur en geschiedenis doordrenkt met aanwijzingen voor het kweken van druiven uit 4.000 jaar. Wijnbouw bloeide onder de Romeinen en Grüner Veltliner is gegroeid rond de Donau sinds de Romeinse tijd.
Vandaag heeft Oostenrijk slechts een kleine productie waarvan ongeveer 73% van de geproduceerde wijnen in eigen land geconsumeerd worden. Het wordt snel een reputatie voor het maken van eerste klas droge witte wijnen uit de Grüner Veltliner en Riesling.


Het geslacht Jurtschitsch slaagt er in om zonder onderbreking 468 jaar uitzonderlijk  op één plek te blijven en daar van vader op zoon de wijnbouw te bedrijven.  De huidige generatie bestaat uit drie broers , Karl, Edwin en Paul die de traditie verder zetten.  Dankzij een perfecte taakverdeling blijven de broers uit elkaars vaarwater. Edwin zorgt voor de wijngaarden, Paul is verantwoordelijk voor het wijn maken en Karl doet de rest, vooral de verkoop en de administratie.

De volgende generatie is ondertussen ook al dagelijks betrokken bij de noeste arbeid in de wijngaarden en in de eeuwenoude kelders welke gevestigd zijn in ‘Sonnhof’ in Langenlois. Sinds 1975 gebruikt men geen kunstmest meer  in de wijngaarden en daardoor is het bedrijf "Natur Nahe" geworden. Bovendien wordt de grond niet geploegd Tussen oktober en mei. De wijnstokken krijgen zo concurrentie van andere gewassen, van regenwormen en andere bodemdieren. Hierdoor wordt de erosie van de bodem voorkomen.

De stokken staan dicht bij elkaar waardoor de opbrengst per wijnstok beduidend lager wordt,  hetgeen de kwaliteit van de wijnen ten goede kwam. Paul wist zijn broers in 1978 te overtuigen om roestvrijstalen gistingstanks aan te schaffen, de eerste in Oostenrijk.

Jurtschitsch behoort tot het beste wijnhuis van heel Kamptal en beschikt over eeuwenoude kelders met een luchtvochtigheid van 90% en een temperatuur van constant 10 graden celcius. Daar liggen de flessen met hun wijnen te rijpen totdat ze goed genoeg ontwikkeld zijn om te verkopen. Veroudering op eikenhouten vaten geeft de wijn pit en kracht.


 Jurtschitsch  Sonnhof                   Oostenrijk

Alcohol :   

Ph :  

Type :   

Druif :  

Stijl :   

Volheid :   

Afsluiting :  


Alcohol :  13 %

Ph : 7

Type :  wit

Druif : grüner veltliner

Stijl :  

Volheid :  

Afsluiting :  draaistop

Grüner Veltliner Loiserberg Erste Lage

Alcohol :  12,5 %

Ph :

Type :  rood

Druif : zweigelt

Stijl :  half droog - Beaujolais

Volheid :   medium

Afsluiting : draaistop

wijnfiche

Little J - Zweigelt


Alcohol :   

Ph :

Type :  

Druif :  

Stijl :  

Volheid :   

Afsluiting :  

 

wijnfiche

Alcohol : 12,5  %

Ph : 5

Type :  rood

Druif : zweigelt

Stijl :  half droog - Beaujolais

Volheid :   medium

Afsluiting : kurk

Zweigelt - Kamptal Rotweine

  onze selectie

- Gruner Veltliner

- Zweigelt

Little J

- Zweigelt