Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv Bonsella gcv


Begin februari 2016 mag U onze volgende nieuwsbrief verwachten.

Bent U geïnteresseerd om deze te ontvangen dan kan U ons vrijblijvend een e-mailtje sturen naar info@bonsella.be

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief februari 2016


Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief februari 2015


Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrieven

Nieuwsflash

- BBQ


Warwick White Lady 2014 = wijn van het jaar


De jury van Platter’s wijngids 2016 heeft eind oktober 2015, de Warwick white Lady 2014 Chardonnay uitgeroepen tot witte wijn van het jaar.  Met deze bekroning wordt eens temeer geschiedenis geschreven op die wijndomein in Stellenbosch.

Deze wijn heeft een prachtig, heldere strogele kleur met een vleugje groen in het glas.Het boeket heeft aroma’s van  heerlijk wit fruit, peer en perzik, noten en honing, karamel. Een perfecte dosering van Franse eik, met heerlijke toast, vanille en een vleugje karamel. In de mond krijgt met een zeer krachtige en sappige smaak, met perzik, een

medley van citrusvruchten, een goede frisheid en mooie evenwichtigezuren. In de smaak domineert het hout niet en kan men genieten van een aangename wijn die klassiek is van stijl.

Behaalde 91 punten bij Steven Tanzer (US wijncriticus) en in het Prescient Chardonnay 2015 rapport van Christian Eedes. Kan zeker de volgende 5 tot 8 jaar verbeteren op fles.

Een prachtige viswijn, heerlijk bij tong, tarbot, kreeft, coquilles met vanillesaus, ook niet te versmaden bij een carpaccio.


Eenheidsprijs : 14,23 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.Meerlust Rubicon


"Alea iacta est. De teerling is geworpen," zou Julius Caesar gezegd hebben toen hij zijn troepen in de richting van Rome leidde in 49BC. De cruciale grens van de oude hoofdstad was de rivier de Rubicon, en de beslissing om deze over te steken markeerde een onherroepelijke punt in de geschiedenis.

2000 jaar later zorgde voor een keerpunt in het leven van Nico Myburgh, vader van de huidige beheerder van Meerlust, Hannes Myburgh. Tijdens een vakantieverblijf in Bordeaux, ontdekte hij dat de terroir in dit gebied van Frankrijk vergelijkbaar was met die van de Eerste River Valley. Beide hebben een klimaat, gekenmerkt door een verkoelende zeebries. En beide hebben een bodemstructuur die ontleed is uit graniet en klei.
Met een aandeel van 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en 10% Cabernet Franc, werd een nieuwe Bordeaux stijl van de wijn gemaakt in Zuid-Afrika. Zoals Caesar, was er geen weg terug zijn.
De respectievelijke druiven worden vanaf februari tot en met maart met de hand geoogst en elke individuele wijngaardblok wordt gedurende het fermentatieproces apart gehouden en bewaakt tot het moment van mengen. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten, waarna de wijn wordt opgeslagen in 300 liter Franse eiken vaten.
In de winter, na de melkzuurvergisting die ​​de persoonlijkheid van elke wijngaard op zich doet gelden in het vat, worden de wijnen zorgvuldig beoordeeld om de meest expressieve, harmonieuze en complexe wijn te produceren. Het mengsel wordt geassembleerd en vervolgens nog een jaar op vat geplaatste opdat de componenten zouden harmoniseren. De wijn wordt tenslotte gebotteld en gedurende nog eens 2 jaar vóór release opgeslagen. Verdere rijping op fles (15 tot 20 jaar) wordt aanbevolen zodat de intrigerende complexiteit van deze klassieke wijn zich ontvouwt en openbaart.  Door de 5 sterren onderscheiding van de Rubicon neem deze wijn haar rechtmatige plaats in tussen de beste wijnen van de wereld.


Eenheidsprijs : 26.85 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Guardian Peak’s  Lapa


De Cabernet Sauvignon druiven werd geoogst in de hoge wijngaarden op de noordelijke hellingen van de Helderberg.

De gisting vond plaats in open top vergisters en werd na de eerste gisting gevolgd door een maceratie periode van 14 dagen. De wijn werd gedurende 18 maanden gerijpt op Frans eiken vaten (1e vulling).

Deze donker opaalkleurige wijn heeft een complex aroma met prominente toetsen van cassis en cederhout, die  ondersteund worden met een combinatie van bramen, frambozen, toetsen van kruiden en potlood wat kenmerkend is voor Cabernet Sauvignon uit het Helderberg gebied.

Deze goed geïntegreerde wijn, met subtiele tannines heeft een sappig mondgevoel. Het donker fruit toont uitzonderlijke opvolging.  

Deze Cabernet Sauvignon heeft een geweldige structuur en een lange afdronk.

Uitstekend te genieten met gegrild of gebraden rood vlees, wildgerechten met champignons, met  truffels en harde kazen.


Eenheidsprijs : 21,86 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.
John Platter’s 2016 editie is uit !


Méér dan 200 genodigden woonden op 29 oktober 2015 de voorstelling bij van The Platter’s by Diners Club South African Wine Guide 2016 in het Mount Nelson hotel in Kaapstad

Het Warwick familielandgoed in Stellenbosch  ontving de trofee voor ‘Witte Wijn van het Jaar’ met haar White Lady Chardonnay 2014.
83 vijf sterren wijnen, evenals drie nieuwe vijfsterren brandewijnen en voor een eerste maal een grappa werden opgenomen in Platter’s 2016 gids. Alle wijnen die in hun  primaire beoordeling 4,5 sterren of hoger scoorden werden onderworpen aan een tweede ronde in de vorm van blindproeven (zonder label) door kleine panels met inbegrip van ervaren fijnproevers buiten het vaste proeversteam.
Sinds Platter’s debuut  in 1980 blijft deze uitgave nog steeds de jaarlijkse toonaangevende wijngids van Zuid-Afrika met een oplage van ruim 1,4 miljoen exemplaren, alsook meer recente digitale versies voor mobiele en desktop-apparaten. De 2016 editie omvat méér dan 900 Zuid-Afrikaanse wijnproducenten, handelaars en merken, waaronder enkele 50 nieuwe, samen met meer dan 8000 lokaal geproduceerde wijnen.


Wijnbeschrijvingen in de gids en de respectievelijke ster beoordelingen werden samengesteld in samenwerking met een team van vooraanstaande wijndeskundigen, en omvatten goede prijs-kwaliteitsverhouding indicatoren en verwijzingen naar pareltjes van wijnen, die interessant, uniek, ongebruikelijk of op een andere manier aandacht verdienen door wijnliefhebbers 'zijn.


Naast Warwick’s White Lady 2014 behaalden nog eens 6 labels van onze wijngamma een 5-sterren status. Deze omvatten Rijk's Private Cellar Pinotage, Guardian Peak Lapa, Meerlust Rubicon, AA Badenhorst Family Red Blend, Boplaas Cape Vintage en Dalla Cia grappa cabernet-merlot..Dieettip om te vermageren!


Het met mate drinken van rode wijn is algemeen bekend dat dit gezond is. Een studie toonde aan dat zowel druiven, druivensap als rode wijn je meer en sneller doen afvallen en ook suikerziekte en een vette lever bestrijdt. Ellagic acid (stof die terug te vinden is in druiven) voorkomt trouwens nieuwe vetcellen en remt de groei van vetcellen af.

Toasten op het Cabernet koninkrijk !


De historische wijnregio van Stellenbosch heeft een unieke combinatie van bodem, gebieden en ervaren wijnmakers, Stellenbosch is op zich als het 'Cabernet Koninkrijk ' van de Zuid-Afrikaanse wijnlanden.
Cabernet Sauvignon is de meest aangeplante rode wijn ras in Zuid-Afrika, en presteert uitstekend in de Kaapse wijnlanden. Om echt wereldklasse wijnen te produceren vereist deze meest koninklijke van de edele variëteiten het perfecte terroir. De klimatologische omstandigheden - veel zon, maar gematigde temperaturen - dienen precies goed te zijn. De bodem, met goed doorlatende verweerde leisteen en graniet is ideaal voor het produceren van Cabernet  wijnen van hoge kwaliteit en maken in en rond Stellenbosch de perfecte omgeving voor deze teelt van druiven. Hoewel deze speciale terroir zeker tot uiting komt in de fles, worden smeden wijnmakers van Stellenbosch ook aan hun eigen identiteit als het gaat om Cabernet Sauvignon wijnen te maken zodat de lokale kelders vandaag de dag hun eigen stempel met een uniek herkenbaar karakter zetten.

Hoewel we over de Nieuwe Wereld wijnregio spreken, hebben stilistisch hun wijnen een oude wereld karakter omdat ze soberder zijn, met droge tannines en een licht kruidig karakter bezitten.

In het verleden waren er achtereenvolgens de rijkere en rijpere stijlen, maar we geloven dat de meeste wijnmakers terugkeerden naar de klassieke stijl die tijdloos is gebleven is. Tijd is zeker één van de belangrijkste ingrediënten in het creëren van grote Cabernets met stevige tannines en hoge zuurgraad waardoor de wijn over verschillende decennia kan ontwikkelen. De laatste tien jaar of zo zijn ze begonnen met wijnen te maken die gelukkig gedurende 30 tot 40 jaar kunnen verbeteren. Nu zijn wijnmakers eerder op zoek naar evenwicht en frisheid, en hoe dit in de vintage uit tedrukken.
Veel mensen noemen 2009 de grootste vintage die men in 50 jaar gekend heeft. 2010 was ook uitstekend; een beetje lichter, met meer klassieke vintages; en 2011 was absoluut fantastisch.
Deze wijnjaren hebben voor goede Shiraz, Merlot en Pinotage oogsten gezorgd.Voor een handvol wijnmakers blijft hun blik stevig gericht op het benutten van het unieke terroir van Stellenbosch om wereldklasse Cabernet Sauvignon wijnen te produceren die vrijgevigheid van fruit laat balanceren tussen de Nieuwe Wereld met de elegantie van Bordeauxwijnen.


Droge seizoen in Zuid Afrika kan resulteren in een kleinere wijndruivenoogst voor 2016.

Indien het droge seizoen volhard in november kan de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie voor 2016 een kleinere wijndruivenoogst verwachten,.
De winter en het voorjaar waren droger dan normaal in veel regio's. Een lagere regenval veroorzaakte een daling van de grondwaterstand, en de meerderheid van irrigatiedammen zijn maar tussen de 40% en 60% vol. De anomalie met een hittegolf in de laatste week van oktober plaatste verdere druk op de watervoorraden en het beschikbare grondwater.

Hoewel de hoeveelheid bloemclusters er veelbelovend uitzien kunnen de drogere weersomstandigheden tijdens de fase van bloei en bessenvorming leiden tot een lagere druivenoogst dan in 2015. Sommige ‘dryland’-wijngaarden waar de bloei later begint werden wellicht al negatief beïnvloed. Er is een dringende behoefte aan regen in de loop van de maand november.
Producenten in de Klein Karoo, Robertson, en de Overberg ontvingen goede zuidoostelijke regenval tijdens het seizoen maar de droge omstandigheden echter aan het eind van oktober kunnen hier zelfs ook een effect hebben op de productie.

De winter was koud genoeg om een ​​goede kiemrust te garanderen. Hoewel het breken van de knoppen in het algemeen gelijkmatig en op tijd plaatsgevonden, ondervonden cultivars zoals Sauvignon Blanc een nog latere en ongelijke breken van de knoppen.
Producenten rooiden dit jaar meer wijngaarden dan ze aanplanten  waarbij de vraag gesteld wordt hoe lang de productie relevant gehandhaafd blijft  met een kleinere, vergrijzende hoeveelheid van wijngaarden.
Een positief aspect van het drogere seizoen verzekert gezonde wijngaarden. De prevalentie van gemeenschappelijke schimmelziekten en plagen is tot nu toe zeer laag.
Antu van Montgras wijndomein in Chili


Viña MontGras - in 1992 opgericht door de broers Hernán en Eduardo Gras, samen met hun partner Cristián Hartwig is gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, De  meer dan 200ha wijnstokken produceren op het Montgras landgoed wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en originaliteit. Sinds hun eerste oogst in de vroege jaren 1990, vergaarden de MontGras wijnen honderden medailles en internationale onderscheidingen.

ANTU betekent "zon" in de inheemse taal van de inwoners van Mapuche. ANTU bestaat uit een wijnrange welke geïnspireerd is op de voorouderlijke stam, bekend om zijn volharding en doorzettingsvermogen De wijngaarden liggen op de heuvel “Ninquén”, op een meer dan excellente positie. Ninquén betekend 'plateau op de berg' en is de naam van een unieke Estate, de eerste in zijn soort in Chili.

Door de unieke combinatie van ligging en grondsoort verkrijgt de wijn meer diepgang, concentratie en complexiteit.

Met het enthousiasme en de nieuwsgierigheid om nieuwe plaatsen en druivensoorten te verkennen, vertegenwoordigt ANTU de avontuurlijke geest van hun wijnmakers. De identiteit en het karakter van heel bijzondere terroirs, samen met een handtekening van wijnmakersstijl, wordt op elke fles in deze wijnen overgedragen

Hun gedetailleerde mapping van hun wijngaard stelt hun in staat om zorgvuldig specifieke blokken in de wijngaarden te selecteren met beperkte opbrengsten van wereldklasse druiven.

Ze voeren gesegmenteerde oogsten uit, plukken de druiven met de hand plukken op hun optimale moment van rijpheid om volle, robuuste wijnen met levendig fruit te creëren.

Na de oogst gist de wijn op houten vaten, waarna een rijping plaatsvindt op Frans eiken barriques gedurende minimaal een jaar.


Antu Ninquen Cabernet Sauvignon Carmenere 2013


Diep robijnrood van kleur met aroma’s van veel rijp fruit zoals zwarte kersen, rijpe bramen en kruiden, omgeven door elegante toetsen - uit de eik veroudering - van vanille en ceder. Smaken van zwarte kersen, kruidige pruimen en bramen, alles goed gecentreerd, met diepte en een afwerking met stevige tannines gegeven. Evenwichtige en krachtige, het heeft een zalig zachte lange afdronk.

Eenheidsprijs : 11,26 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Antu Ninquen Syrah 2013


Een donker robijnrode wijn met aroma’s van zwarte cassis, zwarte kers, zwarte peper, eik, vanille, geroosterd brood en koffie. Intense, dichte, rijke en volle smaak. Een explosie van rijpe bramen, pruim en rijpe zwarte kersen met een toets van zwarte peper. De kern van rijp fruit wordt omlijst door genereus en elegant eikenhout. Zijdezachte, soepele tanninestructuur met fijne zuren, lange subtiele afdronk

Eenheidsprijs : 11,26 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Antu Carmenère 2013


Diep robijnrode kleur met aroma's van rijpe bramen, pruimen met een subtiele kruidige toets, alles omlijst door een elegante toets van cederhout uit de goed geïntegreerde eikveroudering. Rijp en sappig met subtiele toetsen die karakter geven aan deze klassieke Carmenère. Rijpe tannines geven  structuur en textuur aan een blijvende afdronk

Eenheidsprijs : 11,26 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.


Antu Cabernet Franc 2013


Diep robijnrode kleur Violet en groene olijven toetsen begeleiden de overheersende aroma’s van verse pruim. Het aroma is voldoende en rokerig tot het einde Solide en gespierd in stijl, heeft het een dappere structuur die onder de zwarte bessen en tabak bladeren kunnen gevoeld worden.

Eenheidsprijs : 17,61 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.  naar onze producten    home pagina