Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv Bonsella gcv


Begin april 2017 mag U onze volgende nieuwsbrief verwachten.

Bent U geïnteresseerd om deze te ontvangen dan kan U ons vrijblijvend een e-mailtje sturen naar info.bonsella@gmail.com

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrieven

Nieuwsflash :

- schuimwijnen


  naar onze producten    home pagina  

Druivenoogst 2017 in Zuid Afrika


De zomerse kerst- en nieuwjaar-vakantie in Zuid-Afrika werd eens temeer dit jaar ingekort door het opstarten van een opmerkelijke vervroegde druiven-oogst.

Op 6 januari begon men reeds bij Graham Beck met het binnenhalen van hun eerste Pinot Noir druiven voor het maken van hun Méthode Cap Classique wijnen. Op 9 januari had hun 27e traditionele oogst-parade plaats in Robertson.

Bij De Grendel werd het startsein voor de pluk van hun Pinot Noir druiven op 11 januari gegeven.

De wijnmakers van de verschillende wijndomeinen zijn derhalve  druk bezig met het bepalen van het ideale plukvenster voor het oogsten van hun druiven. De bedrijvigheid in de meeste wijngaarden draaide sinds 16 januari op volle toeren met de oogst van de chardonnay druiven en de aanvoer van de chenin en sauvignon blanc druiven.

De wijnmakers die in hun gamma een MCC of vonkelwijn hebben zijn alvast druk in de weer om eens temeer overheerlijke bubbels te creëren.
.Wijnkoopgids 2017


Exclusieve fijne wijnen, een slogan die we alvast ook in 2017 alle eer zullen aandoen. Over heel de wereld behalen onze wijnhuizen de meest prestigieuze prijzen en in de Wijnkoopgids 2017 van Frank Van der Auwera breken we alle records met 15 vermeldingen. Voor het eerst werd ook eind november een superlaureaat gekozen. De Badenhorst Secateurs Chenin Blanc werd zo verkozen door een vakjury tot beste witte prijs-kwaliteit wijn die beschikbaar is in België.  De andere laureaten voor 2017 uit ons gamma zijn:


Mousserende wijnen :  Flor de Raim Brut -  Cabaret 15/7


Witte wijnen :

The Beachhouse Sauvignon Blanc - Bodegas de Moya Tibo - Belligham Citrus Groove - Crios Torrontes - Amaral Sauvignon Blanc - Ernie Els Chenin Blanc -

Badenhorst Secateurs Chenin Blanc ** winnaar super laureaat **

Rode wijnen : 

Bodegas de Moya Justina - Anubis Malbec - Montgras Cabernet Sauvignon Reserva - Crios Malbec - Bodegas de Moya Maria                                        


Brak-Kuil Barbarossa 2015


De Brakkuil boerderij ligt net ten noorden van een klein stadje genaamd Dwarskersbos in de St. Helena Bay area. De wijngaarden bevinden zich in  zandgronden, maar hun wortels verankerden zich stevig in de ondergrond van pure kalksteen. De exacte leeftijd van de wijnstokken is onbekend, maar men verondersteld dat zij ouder zijn dan 60 jaar. Adi Badenhorst werd aangezocht om van hun Barbarossa druiven een wijn te maken.

De Barbarossa wijngaard in St Helena Bay, op de noordpunt van Swartland, is eigendom van boer Wimpie Bouer. Aanvankelijk dacht ment dat dit Cinsault druiven waren maar uit analyse door het Nietvoorbij proefstation nabij Stellenbosch is gebleken dat men wel degelijk Barbarossa druiven gevonden had.

Hoewel het nog niet bekend is hoe de oude Barbarossa wijnstokken hun weg vonden naar het noorden van Swartland, stelde Adi Badenhorst dat ze misschien oorspronkelijk geplant werden in Constantia daar er terplekke  een boerderij bestond met Barbarossa als naam.


Barbarossa is een Italiaanse druif . Aangezien de DNA profilering van de Barbarossa druiven nog niet voltooid is, wordt deze vooral geassocieerd met Ligurië, Piemonte en, in mindere mate, Emilia Romagna.

Badenhorst’s Brakkuil Barbarossa heeft licht en donker fruit, met knapperige, aangrijpende tannines en fantastische, pure sappigheid. Hoog aan mineralen, rijp fruit en gerookt. Medium afdronk.

Uitstekend bij gebraad, wild, stoofpotjes en kruidige gerechten.


Eenheidsprijs : 22,85 Euro per fles
Stellenbosch Druivenoogstparade


Alhoewel de druivenoogst vroegtijdig van start ging dit jaar werd in de met eiken bomen omzoomde straten van Stellenbosch door een kleurrijke gemeenschap van wijnmakers met versierde wagens op zaterdag 28 januari op een gezellige manier de druivenoogst gevierd.


De alomgekende Stellenbosch Harvest Parade eert op deze dag de Zuid-Afrikaanse landarbeiders met traditionele

vrolijke fanfares, onnavolgbare Kaapse minestrelen, majorettesen met als hoogtepunt een vloot van gedurfde en prachtig versierde tractoren met aanhangwagens en vrachtwagens. Het kleurrijke konvooi met lichte tractoren zorgde eens temeer voor een kippenvel ervaring van een hartverwarmende traditie.


Deze oogstparade erkent het werk van de duizenden mannen en vrouwen die verantwoordelijk zijn voor het behoud van de wijnindustrie in Stellenbosch en markeert het begin van het drukke seizoen van de druivenpluk die weer aan de basis zal liggen voor het maken van bekroonde en wereldberoemde wijnen.
                         


Vormgevende trends en wijndrinkgedrag

Alhoewel deze 'trend' werd waargenomen op de internationale markten beseffen de status gedreven millennials dat de tijd aangebroken is om te leren fijne wijnen te waarderen, het bijwonen van wijnproeverijen en een wijnkelder samen te stellen.

Net als in de modewereld, zal ‘wine by design’ een interessant punt van discussie worden in 2017.  Bepaalde druiven worden geproduceerd uit nieuw aangeplante wijnstokken, zodat de wijnmakers vanuit het niets beginnen en op zoek gaan naar de kwaliteit van bij het ontwerp in plaats de cultivars aan het toeval over te laten.

Er is meer internationale aandacht voor Zuid-Afrika en het aanbod van hun ‘waarde voor geld’ premium wijnen. De reputatie van Zuid-Afrika voor de productie van fantastische wijnen wordt keer op keer bevestigd in de mondiale wijngemeenschap; de millennial wijndrinker is meer verbonden, en actief op zoek naar directe toegang tot de wijnen van over de hele wereld.


Wegens de interesse vanwege een aantal van onze wijnclub leden gaat Bonsella dit jaar van start met  het aanbod van een aantal exclusieve wijntjes die we echter in beperkte hoeveelheid beschikbaar kunnen stellen.

Geslecteerde topwijnen zullen exclusief per fles kunnen aangekocht worden op onze geplande wijndegustaties.

.La Capra

Bouquet Fair 2016


In de La Capra familie verwelkomen we voor het eerst een licht zoete witte wijn die de naam ‘Bouquet Fair’ meekreeg van de wijnmaker. De gebruikte Viognier, Muscadel de Frontignan, Chenin Blanc en Roussanne druiven zijn afkomstig van de Fairview boerderij op de hellingen van Paarl Mountain. 

Alle druiven werden met de hand geoogst en de trossen werden in hun geheel geperst. Het sap werd afgevoerd naar bezinktanks voor een verblijf van twee dagen en daarna gefermenteerd in roestvrij stalen tanks.

De fermentatie werd vroegtijdig gestopt, waardoor de wijn van nature zoet bleef.


Explosieve lychee en ananas op de neus met toetsen van citroen bloesems.

Een heerlijke zoete en sappige smaak met witte perzik smaken, gevolgd door een heerlijke verfrissende afdronk.


10 € per individuele fles  

     48 € per 6 flessen
.The Vinoneers 'Orpheus & The Raven

Chenin Blanc' 2015


Terwijl Orpheus de wereld met muziek en zang kon doen buigen voor zijn wil, en alle levende wezens kon charmeren, kon hij de Raven niet overtuigen om hem het Licht te openbaren.
Het licht dat hem in staat zou stellen om het verleden en de toekomst in één keer te zien, zodat hij deze kon begrijpen. Toen hij zag hoe de sluwe Raven danste op zijn muzikale charmes, riep de vogel: 'Orpheus, kijk nooit terug!' - hem een glimp onthullend van het verborgen licht in het zicht achter de duisternis van zijn opgeheven vleugels.


De Vinoneers Orpheus en de Raven Chenin Blanc 2015 is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Etienne Louw, wijnmaker van wijndomein Alydgedacht en ondernemer Brenden Swartz van Bravo-design.


Tot de unieke kenmerken van de Vinoneer Chenin Blanc, zijn de druiven waaruit deze wijn  gemaakt werd. De wijnstokken werden aangeplant in 1973. De 42-jarige ‘bush’-wijnstokken liggen aan de T-splitsing tussen Tygerberg Valley en de Race Course in Durbanville, nabij Kaapstad. De druiven werden met de hand geplukt op 25 februari 2014 in de koele ochtenduren bij 22.8º Balling. Na de oogst werden de druiven ‘s nachts afgekoeld tot 10°C voorafgaand aan de effectieve wijnbereiding. De druiven werden vervolgens gesorteerd, ontsteeld, geplet, geperst en koud laten rusten gedurende twee dagen . Het sap werd in 2 vaten gepompt en gefermenteerd onder Etienne's toeziend oog.. Het nieuwe 500 liter Franse eiken vat werd liefdevol door Etienne "Makulu Makulu" gedoopt.


De wijn onderging spontane melkzuurvergisting in het vat, waarna het gedurende 12 maanden op de moer werd gelaten zonder zwavel toevoeging. Gerijpt voor een totaal van 17 maanden in Franse eiken (1 x 500 liter en 1 x 300 liter) werd de Chenin Blanc wijn gebotteld in 1002 flessen door een kleinschalige bottelarij eenheid op 22 juli 2015.


Eenheidsprijs : 22,50 Euro per fles
Nieuwsbrief februari 2017


Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief februari 2016


Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief augustus 2015