Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv Bonsella gcv


Begin april 2016 mag U onze volgende nieuwsbrief verwachten.

Bent U geïnteresseerd om deze te ontvangen dan kan U ons vrijblijvend een e-mailtje sturen naar info@bonsella.be

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief februari 2016


Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief februari 2015


Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrieven

Nieuwsflash

- BBQ


DGB heeft grootste zonne-energiecentrale in Zuid-Afrikaanse wijnindustrie

Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke wijn en gedistilleerde dranken producent en distributeur, DGB, wordt het tekenen van een belangrijk onderdeel van de energie die wordt gebruikt door de Wellington productie-eenheid van de Boland zon, waardoor het een leider op het gebied van duurzame energie in de wijnsector.

De 800kWp zonne-installatie die in maart 2016 in gebruikt wordt genomen is de grootste fotovoltaïsche installatie op het dak van een wijnproducerende vestiging in Zuid-Afrika bestaat uit bijna 2 600 zonnepanelen.

Het systeem werd uitgebouwd over vier verschillende daken bij de DGB-faciliteit in Wellington en bedekt er een oppervlakte van meer dan 6200m². DGB ‘s  ecologische voetafdruk  wordt hierdoor verlaagd door middel van een lager energieverbruik. Met de implementatie van zonne-energie verwachten  ze dat ongeveer 1 265 ton CO2 per jaar minder uitgestoten wordt in de atmosfeer, waardoor ze  in de wijnindustrie leiders worden op het gebied van duurzame energie. Men zal er een gemiddelde van 160 000 kWh produceren in de zonnige maanden januari en december. Juni-juli gemiddeld 50 000kWh.


De 25-jarige levensduur van het project zal ook helpen bij het beschermen van DGB van een aanzienlijke stijging van de elektriciteitsprijzen.
Naast het verstrekken van energie voor de dagdagelijkse werking van de DGB faciliteit zal de Drakenstein gemeenschap ook profiteren van de nieuwe energiebron.
Deze fabriek zal meer dan 1.250.000 kWh's te produceren in het eerste jaar van de volledige operatie


Cadeautjes uitgepakt, goede voornemens gemaakt en een nieuwe kalender begonnen. Dat alles betekent dat we na de fijne eindejaarsfeesten in een nieuw jaar zijn gestapt. De voorbije maanden hebben we bij Bonsella veel energie gestopt in het vernieuwen van onze desktop website en een ‘light’ mobiele website versie. Sommigen onder jullie zullen wellicht al gemerkt hebben dat de lay-out bijgestuurd werd en dat de wijnfiches per wijndomein herwerkt werden. Alle suggesties van uwentwege om onze site nog te verbeteren zijn natuurlijk van harte welkom. Er zullen de komende weken nog een aantal bijsturingen gebeuren om deze opfrisbeurt te voltooien.


2016 wordt ook het jaar waarin we Bonsella’s wijnclub opstarten met o.a. een eigen website.

Bonsella’s signature wijnclub beoogt een reële band te scheppen met de échte liefhebbers van Zuid Afrikaanse wijnen.

Met medewerking van verschillende van onze wijnproducenten zullen de leden van de wijnclub kunnen genieten van aanbiedingen van bepaalde vintages, ‘primeur releases’ van bepaalde wijnen alsook deelnemen aan ‘thema’ wijndegustaties en mogelijke show cooking activiteiten.


Via onze website zullen Bonsella’s wijnclubleden via een persoonlijke login toegang krijgen tot de specifieke pagina’s die aangemaakt worden voor onze clubleden. Daarnaast ontvangen alle leden via e-mail de specifieke nieuwsbrieven en persoonlijke  uitnodigingen tot de activiteiten van deze wijnclub.


Als U interesse heeft om lid te worden van Bonsella’s wijnclub kan U zich registreren op de daartoe voorziene pagina op onze website op http://www.bonsella.be/bonsellawijnclub.html


Clubleden zullen een jaarlijks lidgeld dienen te betalen en zullen kunnen genieten van tal van voordelen. Voor 2016 werd dit vastgelegd op 40 Euro per persoon.

.Streven naar kwaliteit stuurt groei aan op Allee Bleue Wine Estate


Het Allée Bleue landgoed ligt aan het eind van een met bomen omzoomde laan, hun wijngaarden en boomgaarden stralen uit van de historische landgoedgebouwen. Het landgoed is eigendom van de familie Dauphin die toegewijd zijn aan de groei  van het Allée Bleue label zowel op lokaal als internationaal vlak.

Allée Bleue heeft een stevige reputatie opgebouwd voor uitstekende wijnen, die toegeschreven worden aan het uitzonderlijke werk van hun wijnmaker Van Zyl Du Toit die in 2015 zijn zesde oogst vierde op het landgoed. Een scala aan nieuwe ontwikkelingen zal de komende maanden werder uitgerold worden in dit progressieve landgoed in de Franschhoek vallei.

Du Toit trad in juli 2009 als wijnmaker toe tot het Allée bleue landgoed en de activiteiten van wijnmaken floreren sindsdien.  In tegenstelling tot de verwerking van 180 ton druiven in 2010 verwerkte men in 2015 maar liefst  600 ton druiven. Terzelfdertijd, is de focus op kwaliteit standvastig gebleven. De trouwe Allée Bleue klanten waarderen niet alleen de gekozen richting maar ook hun standaard van meer consistentie en een consistente groei.


Allée Bleue is een top performer in gewaardeerde lokale wijnwedstrijden en verzamelde eens temeer een reeks aan prijzen op een aantal recente internationale wedstrijden. Deze omvatten o.a. gouden medailles voor zijn Pinotage 2012, Cabernet Sauvignon / Merlot 2013, Chenin Blanc 2014 en L'Amour Toujours 2011 op Mundus Vini International Wine Awards in Duitsland. Alsook Top Goud voor haar Isabeau 2013 en gold voor zijn Sauvignon Blanc 2014, Pinotage 2011 en Chenin Blanc 2014 op de Par Wine Awards (Zuid-Afrika).

Later dit jaar zal ook de toevoeging van een ultra-premium product onder haar nieuwe aanbod komen. Ze werken met veel meer cultivars dan algemeen bekend is. In 2012 besloten ze om een ​​aantal van hun bijzondere wijnen te houden - nooit meer dan één vat opzij op te slaan, om ze later te bottelen.  Hun ultra-premium wijn wordt bijzonder zeldzaam en zal alleen beschikbaar zijn in magnumflessen met een echte vingerafdruk van die cultivar uit een bepaald gebied in dat specifiek seizoen. Du Toit bagatelliseert zijn invloed in Allée Bleue's groei. Het potentieel is er altijd geweest. Met de steun van de eigenaars, een goed productie en sales team, een hechte werkrelatie met druiven producenten, werd de strijd vrijwel al gewonnen. De drastische kwaliteitsverbetering stroomt mede dank zijn al deze factoren.


Du Toit, de zoon van een wijnmaker, afkomstig uit Riebeek Kasteel in de Kaap Swartland regio. Zijn eigen wijnmaken carrière zag hem vaardigheden en ervaring  verwerven in wijngaarden  zowel in Zuid-Afrika als in het buitenland.

Hij heeft 19 oogsten onder zijn riem. Zijn meest memorabele oogsten op Allée Bleue zijn de eerste en de laatste. Bij zijn aankomst diende hij de kelder, de wijngaarden en de mensen te leren kennen. Net als de meeste nieuwe ervaringen in iemands leven, was dit een uitdaging die spannend en aangenaam was. Hij kon zijn eigen hoofd volgen en zijn passie volledig uitleven. Gelukkig viel het seizoen 2010 goed mee, waarbij het uitzonderlijke fruit het Allée Bleue schip rond liet draaien.
De oogst van 2015 was een grote uitdaging. Niet alleen was het erg vroeg, maar nieuwe apparatuur werd toegepast, zoals een nieuwe grotere en technologisch geavanceerde persinstallatie , nieuwe tanks en een extra koelmodule. De vraag naar Allée Bleue wijnen maakte de uitbreiding van de kelder noodzakelijk alsook de overname van 14ha van wijngaarden op een naburige boerderij.

Mede dank zij een uilenfamilie die de wacht houdt over de oude Chardonnay wijngaard werd dit jaar de nieuwe ‘Blue Owl’ label gelanceerd. Deze nieuwe label die vanaf nu in onze portfolio werd opgenomen omvat een 100% niet op eiken gerijpte Chardonnay alsook een Merlot waarbij 15% Shiraz werd toegevoegd.

De portefeuille van de Allée bleue wijnen zijn alom bekend  geworden en voor elk is er wat wils, van de hoogste echelon Premium wijnen tot de gemakkelijke dagdagelijkse drinkwijnen van de Starlette serie en nu ook de Blue Owl serie.


Eenheidsprijs : 6 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen van eenzelfde soort.


Crios - een eerbetoon aan Susana’s kinderen


De eerste vrouwelijke een bekroonde wijnmaker van Argentinië - Susana Balbo – begon wijn te maken in 1981 en breekt met trots de regels die leiden tot innovaties in de Argentijnse wijnbouw. Ze hielp de afgelopen 15 jaar om de kwaliteit en de reputatie van de Argentijnse wijn op wereldniveau te brengen.

Susana’s familiegeest leeft en ademt met haar Crios wijn. Crios in het Spaans betekent "nakomelingen" en werd opgestart in 2001 als een eerbetoon aan haar zoon, José, en dochter, Ana.

De wijnen, net als haar kinderen, waren vol energie, complexiteit en toekomstig potentieel. Haar boodschap van het moederschap, familie en jeugd wordt perfect geïllustreerd met drie overlappende handen op het etiket.

José is ondertussen een belangrijk lid van het wijnmakers team en Ana is verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

Het vernieuwde Crios assortiment is ontwikkeld als een primaire wijn in zijn eigen recht. Een wijn die uitgegroeid is tot een eigen identiteit. Voor de 2014 Crios vintage, stapte Susana over naar een aanpak van regionale wijnbouw waarbij de meerderheid van de druiven geteeld worden in de icone microwijnstreek van de Uco-vallei.

In het hart van de nieuwe Crios gamma blijft de inspiratie van Susana, zijn schepper.

Haar geest van innovatief wijn maken wordt gevierd in een 'vintage, moderne ‘label, die de saamhorigheid van de familie Balbo, inkapselde in het handmotief op het etiket.

Deze kwaliteitswijnen zijn werkelijk ‘value for money’.  


Eenheidsprijzen kan U terugvinden op onze website onder prijslijst andere landen.
  naar onze producten    home pagina  

Zonneschijn op Valentijn, geeft goede wijn !


Valentijn nodigt uit om onze geliefde te verrassen met bijvoorbeeld een mooie fles wijn, waarvan men samen kan genieten!

Probeer als Valentijn uw flessenkeuze wat minder voorspelbaar of saai te maken en verras uw geliefde !

Waarom kiezen voor die vanzelfsprekende Brut van de klassieke champagnemerken, alsof het lijkt dat u die pas een half uurtje voor uw samenzijn gauw gauw in de ijskast hebt geplaatst ?

Wees origineel en kies voor de speelsheid en de verrassende smaken van de Kaapse

Methode Cap Classique van Allée Bleue Brut Rosé of Graham Beck Brut Rosé.


Wil je een glas witte, rosé of rode wijn serveren. Laat dan voor één keer die voorspelbare traditionele Chablis of Bordeaux, Saint-Emilion of Médoc achterwege. Kies voor heel aromatische, trendy, globetrottende wijnen van druivensoorten die in diverse wereldlanden hun eigenste stek hebben gevonden bij uitzonderlijke wijnmakers die tot de wereldtop behoren.


- Zuid-Afrikaanse Viognier 2015 van De Grendel, de uitmuntende Chardonnay van Meerlust, Warwick’s First Lady Chardonnay 2015 of Warwick’s White Lady 2014 Chardonnay

- Australische Chardonnay van McGuigan’s Black label.


Verkies je een droge roséwijn dan kunnen we U volgende wereldwijnen aanbevelen.

- Zuid-Afrikaanse Pinotage Rosé 2014 (Pinotage) van Aaldering Estate, Graham Beck Gorgeous 2015 (Pinot Noir - Chardonnay) of  Almenkerk Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon).

- Chileense Montgras Pink Sin 2015 (Zinfandel)


Voor uw keuze van  rode wijn met een vlezige, fruit gedreven en sensuele textuur kan U een keuze maken uit :

- Argentinijnse Crios Syrah Bonarda of Ben Marco Pinot Noir, beide van het Dominio Del Plata wijnhuis.

- Chileense Montgras Carmenère Reserva of de XX Anos Cabernet-Carmenère Reserva

- Zuid-Afrikaanse Lady M Pinotage 2014 van Aaldering Estate, Starlette Pinotage van Allée Bleue of  een Barbera van Altydgedacht

Wie echter zijn troeven wil halen met een uitstekende topwijn kiest de  Zuid-Afrikaanse l’Amour Toujours van Allée Bleue of  Warwick’s Black Lady (Syrah).


.Gorgeous Pinot Noir - Chardonnay 2015


Gorgeous - een spannende inovatie uit Graham Beck’s kelder - werd gemaakt van fruit uit jonge, pas geplante Pinot Noir en Chardonnay wijngaarden die uiteindelijk bestemd zijn om de basis te worden van hun bekroonde Methode Cap Classique portfolio wijnen.  Een ideale wijn om Valentijn te vieren met uw geliefde.
De met de hand geoogste druiven werden volledig gedrukt om er voorzichtig de beste kwaliteit van sap uit te halen. Fermentatie geschiedde in roestvrij stalen tanks, waarbij de temperaturen gereguleerd werden om voor een stadige en volledige gisting te zorgen. Beide druivensoorten werden geblend na 4 maanden doorgebracht te hebben op de primaire lees.

Dit resulteerde in een aantrekkelijke, levendige rozewijn met een koperen toets en levert een rijk gestructureerde smaaksensatie met intrigerende lagen die fijntjes ontvouwen op het gehemelte. De geuraroma’s worden gevolgd door lagen van mondvullende frambozenroom, pompelmoes, limoen, honing en meloen smaken. Een sappige zuurgraad zorgt voor de perfecte balans, gevolgd door een schone, bevredigend afwerking. Gorgeous is de perfecte metgezel voor een breed scala aan gerechten, waaronder gevogelte, aziatische gerechten, gerechten met een crèmebasis, kalfsvlees of zalm; of gewoon gedronken als een verfrissend aperitief.

Eenheidsprijs : 7,91 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen.

.Hoe De Grendel terug een wijndomein werd.

Het lijkt erop dat men bij De Grendel meer dan 200 jaar geleden begon met de productie van wijn. De familie Graaff ontdekte een artikel, dat in 1812 gepubliceerd werd in een krant, dat het bedrijf aanvankelijk 10 000 wijnstokken had. Helaas werden ze door een wijnstokziekte in Kaapprovincie tijdens de late jaren 1800 uitgeroeid. Toen de familie Graaf de boerderij kocht werden de velden omgezet naar weiden die begraasd werden door hun beroemde Holstein-Friesland koeien.


Toen in 1999 wijlen Sir David Graaff, zijn politieke carrière eindigde en terugkeerde naar de boerderij en begon deze met de wijnbouw op het landgoed. Zijn vader was bezorgd dat het verbouwen van druiven de begrazing van zijn prijswinnende Holstein stud vee zou beïnvloeden - maar gelukkig slaagde zijn zoon erin om hem te overtuigen ! Vijftien jaar geleden werden uiteindelijk wijngaarden aangelegd op de hellingen van de Tygerberg die nu ongeveer 100 hectare voor hun rekening nemen.

Dankzij de visie van Sir David, produceert het landgoed nu bekroonde wijnen en is het de thuisbasis van een state-of-the-art wijnkelder.

Tijdens de komende weken plaatsen we wekelijks een videoverslag van de actuele oogst  2016 bij De Grendel op onze website onder wijngebieden/oogst 2016 met url : http://www.bonsella.be/oogst_2016.html


Bejubel de fans van De Grendel!

Er zijn het hele jaar door een heleboel restaurant- en wijnprijzen, maar er is iets heel bijzonder over de jaarlijkse Klink Awards. Deze wijntoerisme awards worden uitgereikt op basis van de waarderingsinformatie die verstrekt wordt door hun respectievelijke bezoekers
Er zijn zo veel fantastische wijngaarden die een dergelijke breed spectrum van activiteiten, keuken, rondleidingen en unieke wijnproeverijen aanbieden in de West-Kaap maar De Grendel Estate behoorde afgelopen jaar wel tot de allerbeste. Bij devierde Klink Awards waren ze bij De Grendel blij om maar liefst twee awards in de wacht te slepen. De Award voor Beste Gourmet Restaurant op een wijnboerderij, erkend het ongelooflijke werk van hun medewerkers om ervoor te zorgen dat hun restaurant voortdurend top-klas eten en een volledige eetervaring levert.
Daarnaast behaalden ze ook de Supernova Award, de prijs voor de Klink Nominee met de meeste stemmen van de consument.