Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv Bonsella gcv


Begin augustus 2016 mag U onze volgende nieuwsbrief verwachten.

Bent U geïnteresseerd om deze te ontvangen dan kan U ons vrijblijvend een e-mailtje sturen naar info@bonsella.be

Nieuwsbrief juni 2016


Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief februari 2016


Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief februari 2015
Nieuwsbrieven

Nieuwsflash

- BBQ


OntdekkingswijnpakketOntdek onze twee verschillende ontdekkingswijnpakketten die we tijdelijk ter schikking stellen.


De Discovery verpakking bestaat uit :Kostprijs :  71 Euro per pakket

De Elite verpakking bestaat uit :Kostprijs :  113 Euro per pakket
Ernie Els Big Easy Cabernet Sauvignon 2014


De 2014 Big Easy Cabernet Sauvignon toont onmiddellijke nuances van rode vruchten, Chinese kruiden en een toets van vochtige aarde.


De smaak is medium-vol, geladen met sappige frambozen en rijpe kersen, bestrooid met gedroogde goji bessen op de afdronk. Knapperige tannines zorgen voor een mooie balans van het primaire fruit, behendig ondersteund door zacht, romig  eiken en afgewerkt met een snuifje gemengd gemalen peper.


Het is een fijne toegankelijke, heerlijke en toch verfijnde wijn.


9,65 € per individuele fles  

53 € per 6 flessen
  naar onze producten    home pagina  

Ridgeback Vansha binnenkort in nieuw kleedje


De Ridgeback Vansha White en Red krijgen nieuwe labels in de toekomst. Niet langer het duo van eenden, wel de befaamde Ridgeback hond zal binnenkort op hun label verschijnen.

De Rhodesian Ridgeback, afkomstig uit Zuid-Afrika, wordt verondersteld van de jachthonden van de inheemse nomadische stammen te zijn geëvolueerd.  Ridgeback Wines is gelegen in Noord Achter Paarl omringd door de ruige pracht van de bergen van Paarl. Het domein strekt zich uit over een oppervlakte van 65 hectare.

Alle inspanningen worden geleverd om het rijke erfgoed van het platteland met de proteas en fynbos die bloeien in de regio te behouden. De wijngaarden behoren tot de beste in de Kaap, waar alles in het werk wordt gesteld om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. De wijnmakerij, met uitzicht op een kleine dam met een overvloed aan watervogels die  zorgen voor een rustgevende sfeer in het landschap.


In dit familiebedrijf van Vernon Cole wordt alles op kwaliteit gericht. Ooit had hij een tabaksplantage in Zimbabwe en nu kan men genieten van zijn mooie wijnen.

Wijnmaker Toit Wessels heeft de dagelijkse leiding en kan terugvallen op de expertise van de beroemde wijnmaakster Cathy Marshall. Zij maken krachtige wijnen, maar altijd met elegantie.  

Informatie omtrent deze wijnen uit de Vansha reeks  kan U op onze website terugvinden.


Eenheidsprijs 7,60 Euro per fles op basis van minimum 12 flessen  

(Combinaties van verschillende 6 wit + 6 rood flessen is mogelijk op basis van beschikbaarheid)

Graham Beck zal zich enkel op MCC focussen !


 

Volgens CEO Chris du Toit van Graham Beck Wines zal zich in de toekomst enkel focussen op hun Méthode Cap Classique (MCC) wijnen en een leidende positie handhaven door de kwaliteitsfocus en uitbreiding van de Graham Beck productiefaciliteiten buiten Robertson.


Dit luidt de start van het positioneren van de Graham Beck MCC als de absolute high-end marktleider in deze categorie, met vanzelfsprekend de nadruk op de hoogste kwaliteit. De komende jaren zullen jaarlijks nieuwe Chardonnay en Pinot Noir aanplantingen - met behulp van klonen die het meest geschikt voor mousserende wijnen - op de Robertson Estate geschieden. Een extra opslagruimte van  zo’n 8000,vierkante meter zal worden gecreëerd, voor verhoogde secundaire flesgisting periodes voor niet-vintage en vintage producten.


In de komende 20 maanden zal een nieuwe kelder worden gebouwd om hun capaciteit aanzienlijk te verhogen tijdens het uitdagende 18-dagen venster waarin de MCC oogst plaats vindt bij Graham Beck door middel van ‘state of the art’ apparatuur, die geïmporteerd zal worden uit Champagne in Frankrijk om de toegenomen volumes te behandelen en absoluut de hoogste kwaliteitsstandaard te houden.
Keldermeester en wijnmaker Pieter Ferreira besteed veel aandacht aan de steeds toenemende kwaliteit, finesse en tijdloze aantrekkingskracht om zo prioriteit te geven in een voortdurend streven naar de perfecte bubble.
.Warwick First Lady Rose 2015


De Warwick First Lady Rosé presenteert zich als een delicate roze wijn, de neus neemt meteen de aroma’s van aardbei en watermeloen De gebruikte Pinotage druiven


geven de wijn een spannend lichaam vol met fruitige toetsen.

Knapperige, elegante zuurgraad. Droog tot het bot, maar toch verfrissend en weelderig  op de smaakpallet.


Heerlijk ongecompliceerd. Geniet deze wijn als aperitief of samen met sushi,  lichte gerechten zoals salades, vis, tapas en zeevruchten.


Gemaakt voor het onmiddellijke plezier, maar kan toch opgeslagen worden in een goed gemaakte wijnkelder.


10 € per individuele fles  

 54,90 € per 6 flessen


Is Chenin Blanc de vergeten druivensoort ?


 

Wordt Chenin blanc vaak onaangeroerd, over het hoofd gezien, en niet gelauwerd. Chenin Blanc wijnen krijgen amper respect.
Men verwacht door wilde dieren in een wildreservaat te worden gestalkt in Zuid-Afrika, maar zeker niet door hun Chenin Blanc in de wijnlanden.

Chenin Blanc is goed voor zowat 18 procent van de geteelde wijndruiven in Zuid-Afrika. .Chenin Blanc biedt gewillig hoge opbrengsten. De lokale wijn drinkers hadden niet veel geld. en werden tot het midden van de jaren 1990 geïsoleerd door hun politiek.
Deze geschiedenis van de Chenin Blanc in Zuid Afrika had een wijnvoordeel. Er zijn veel oude wijnstokken die een uitstekende kwaliteit en een verbluffend karakter geven aan hun Chenin Blanc wijnen.
De droge Chenin Blancs herinneren ons hoe groot deze druivensoort kan zijn. Producenten zoals AA Badenhorst, Bellingham en Rijk’s Private Cellar leveren Chenin Blancs van schitterende en uitmuntende kwaliteit.

Sommigen blenden andere witte druiven-rassen met hun Chenin Blanc. Anderen verkiezen de uitdrukking te behouden met zuivere rassen.


Chenin Blanc is een geweldige vergeten druif in de 21e-eeuw.

.