Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA gcv

Wijnoogstnieuws uit Zuid Afrika


Oogst 2020 naar onze producten     home pagina 

Gezonde lentewijngaarden !


Tijdens de koude, lange winter hadden de wijnstokken de kans om een ​​lange periode van kiemrust in te gaan. Het meeste snoeien is ondertussen in de verschillende wijngaarden afgerond geworden.


Sommige wijngaarden ontvingen niet zoveel regen als verwacht werd, alhoewel de afgelopen wintermaanden werden gezien als een winter die de beruchte vier jaar droogte van de Kaap doorbroken heeft . De grond is vochtig, de dammen zijn goed gevuld en de omstandigheden zien er beter uit dan twee jaar geleden. Het was voor de verandering een echte winter.
De knopbreuk was zelfs op schema in de vroege variëteiten, zoals Chardonnay en Chenin Blanc. De wijnstokken hebben een goede gezondheid en de wijnboeren zullen de komende weken gretig naar de knopbreuk en groei kijken.
Het concept van een zachte aanpak in de wijngaard is ideaal. Natuurlijke meststoffen en minimaal gebruik van herbiciden zijn duurzamer en beter voor de bodem.

Lieveheersbeestjes houden de ongewenste beestjes weg en dan is er bladrol. Wanneer je een met wit gemarkeerde wijnstok ziet, kan je er zeker van zijn dat deze is geïdentificeerd als besmet met bladrol. Deze zal worden verwijderd en een schone, virusvrije plant van ongeveer een jaar oud zal in zijn plaats worden aangeplant. De uitroeiing van de bladrol zal een groot effect hebben op de wijnkwaliteit en de wendbaarheid van de wijnstok.
Maar voor nu zijn alle ogen gericht op de huidige omstandigheden en de voorbereiding op de oogst 2020.


 


Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home