Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv

Vinoneers Orpheus and The Raven         


Terwijl Orpheus de wereld met muziek en zang kon doen buigen voor zijn wil, en alle levende wezens kon charmeren, kon hij de Raven niet overtuigen om hem het Licht te openbaren.
Het licht dat hem in staat zou stellen om het verleden en de toekomst in één keer te zien, zodat hij deze kon begrijpen. Toen hij zag hoe de sluwe Raven danste op zijn muzikale charmes, riep de vogel: 'Orpheus, kijk nooit terug!' - hem een glimp onthullend van het verborgen licht in het zicht achter de duisternis van zijn opgeheven vleugels.


ORPHEUS kijk nooit terug!


De Vinoneers Orpheus en de Raven Chenin Blanc 2015 is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Etienne Louw, wijnmaker van Alydgedacht en entrepreneur Brenden Swartz (Bravo-design).

Tot de unieke kenmerken van de Vinoneer Chenin Blanc, zijn de druiven waaruit deze wijn  gemaakt werd. De wijnstokken werden aangeplant in 1973. De 42-jarige bush wijnstokken liggen aan de T-splitsing tussen Tygerberg Valley  en Race Course in Durbanville, nabij Kaapstad. De druiven werden met de hand geplukt op 25 februari 2014 in de koele ochtenduren bij 22.8º Balling. Na de oogst werden de druiven ‘s nachts afgekoeld tot 10 ° C voorafgaand aan de effectieve wijnbereiding. De druiven werden vervolgens gesorteerd, ontsteeld, geplet, geperst en gedurende twee dagen koud laten rusten. Het sap werd in 2 vaten gepompt en gefermenteerd onder Etienne's toeziend oog.. Het nieuwe 500 liter Franse eiken vat werd liefdevol door Etienne "Makulu Makulu" gedoopt.

De wijn onderging spontane melkzuurvergisting in het vat, waarna het op de moer werd gelaten zonder zwavel toevoeging gedurende 12 maanden. Gerijpt voor een totaal van 17 maanden in Franse eiken en  gebotteld in 1002 flessen door een kleinschalige bottelarij eenheid op 22 juli 2015.                                                         

  onze selectie


- Orpheus and The Raven Chenin

- Orpheus and The Raven nr 42

Alcohol :  14%

Ph:  

Type :  wit

Druif : chenin blanc

Stijl :  

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Orpheus and the Raven Chenin Blanc

Exclusieve cuvees Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Kadotip  Wijn bestellen Home

Alcohol :  14%

Ph:  

Type : rood

Druif : pinotage, pinot noir, cinsault

Stijl :  droog

Volheid : vol

Afsluiting : kurk

Orpheus and the Raven n°42