Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA gcv Bestellen     home pagina 

Editie 106 van de Tour de France loopt van 6 juli tot en met 28 juli op wieltjes door  Frankrijk.


De 106e editie van de Tour de France 2019 begint op zaterdag 6 juli 2019 in Brussel en finisht traditiegetrouw ruim 3 weken laten op zondag 28 juli  op de Champs-Elysées in Parijs.


Vijftig jaar na de eerste Tourzege van Eddy Merckx lag een Grand Départ in Brussel voor de hand. Merckx groeide op in de hoofdstad en is nog altijd het icoon van de wielersport.


Het parcours van 3.460km omvat naast 7 vlakke,5 geaccidenteerde en 7 bergritten alsook 2 tijdritten. In deze editie zijn er 30cols voorzien met o.a. 3 aankomsten boven de 2000m.


De Tour de France gaat op zaterdag 6 juli van start op de Grote Markt in Brussel en finisht op zondag 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Tussen die twee data hebben de renners aankomsten op de deels ongeplaveide La Planche des Belles Filles, de Col du Tourmalet en de nog niet eerder beklommen Prat d'Albis voor de wielen. In de tweede week staan een aantal ritten in de Pyreneeën voor de boeg. Tenslotte trekt de in de derde week naar de Alpen.


Waarom zouden U en uw vrienden en familie niet eens gezelling genieten van onze selectie van topwijnen van Domaine La Grange (Haut Languedoc)  

of onze Allée Bleue wijnen uit Franschhoek  (Zuid Afrika) tijdens deze tour ?


 


 Allée Bleue Blue Owl wijnen uit Franschhoek


Het Allée Bleue landgoed ligt aan het eind van een met bomen omzoomde laan, hun wijngaarden en boomgaarden stralen uit van de historische landgoedgebouwen. Het landgoed is eigendom van de familie Dauphin die toegewijd zijn aan de groei  van het Allée Bleue label zowel op lokaal als internationaal vlak. Mede dank zij een uilenfamilie die de wacht houdt over de oude Chardonnay wijngaard werd vorig jaar de nieuwe ‘Blue Owl’ label gelanceerd. Deze nieuwe label die vanaf nu in onze portfolio werd opgenomen omvat een 100% niet op eiken gerijpte Chardonnay alsook een Merlot waarbij 15% Shiraz werd toegevoegd.

Blue Owl Chardonnay

Chardonnay met een frisse en pittige stijl verpakt deze wijn met de winterse meloensmaken en nuances van abrikoos. De smaak is zijdezacht en soepel met een goede balans van fruit en finesse die leiden naar afdronk met citrus.

Uitstekend te combineren met verse pasta met groene pepers, ham en een licht romige kruidensaus, varkenvlees, rijke vis zoals zalm, tonijn, etc.  alsook vegetarishe schotels, gevogelte.


Blue Owl Merlot

Deze Merlotwijn heeft een mooie robijnrode kleur. Een elegante fruitige wijn vol rijpe kersen, zwarte bessen fruit en een kruidige ondertoon.  De smaak wordt afgerond met soepele tannines, goede balans en finesse.

Uitstekend te combineren met barbecue gerechten, verse pasta overgoten met basilicum, geroosterde cherrytomaatjes, slithers van parmezaanse kaas besprenkeld met olijfolie.


Eenheidsprijs : 6,25 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen van eenzelfde soort.
 


 2019

Tour1 : Trio Classique  - € 44,85 per 6 flessenpakket

(2 rosé, 2 wit, 2 rood)

Dit wijnpakket omvat  volgende blend wijnen : 2 rosé  (Cinsaut -Syrah), 2 witte  (Sauvignon Blanc-Chardonnay) en 2 rode (Mourvèdre-Syrah)


Tour2 :  Two Classique  - € 44,85 per 6 flessenpakket

(2 wit, 4 rood)

Dit wijnpakket omvat  volgende blend wijnen : 2 witte  (Sauvignon Blanc-Chardonnay) en 4rode (Mourvèdre-Syrah)Tour3 : Terroir  - € 55 per 6 flessenpakket (2 wit, 4 rood)

Dit wijnpakket omvat   2 witte  Chardonnay en 4 rode  Syrah


Tour4 : Terroir  Classique - € 50 per 6 flessenpakket (2 wit, 4 rood)

Dit wijnpakket omvat 2 witte blend wijnen (Sauvignon Blanc-Chardonnay) , 2rode (Mourvèdre-Syrah)  en

 2 rode Syrah wijnen

 

Tour5 : Classique Blanc  - € 44,85 per 6 flessenpakket

Dit wijnpakket omvat  6 witte  blend  (Sauvignon Blanc-Chardonnay)  wijnen


Tour6 : Classique Rosé  - € 44,85 per 6 flessenpakket

Dit wijnpakket omvat  6 rosé blend (Cinsaut -Syrah) wijnen


Tour7 : Classique Rouge  - € 44,85 per 6 flessenpakket

Dit wijnpakket omvat  6 rode blend (Mourvèdre-Syrah)   wijnen
Domaine La Grange   La Grange is een wijngoed met een unieke ligging in de buurt van het Haut Languedoc nationaal park in het zuiden van Frankrijk .


La Grange heeft haar eigen Chateau met 30 hectaren wijngaard, die gelegen is op een heuvel in de vallei tussen de kleine steden van Gabian en Fouzilhon. De wijngaard ligt in de ongerepte natuur. Bij een hoogte van maximaal 250 meter rijpen hun druiven onder ideale omstandigheden. De kavels worden omringd door de beschermende Garrigue, het mediteraanse struikgewas met haar intensieve geuren van rozemarijn, tijm en lavas, die en deel van persoonlijkheid aan hun wijnen geven. Als gevolg daarvan , hebben ze nauwelijks problemen met parasieten.  Hun druiven worden gezond gehouden door de warme wind uit het Middellandse Zeegebied , evenals de constante frisse en heldere wind uit het nabijgelegen Cevennen .


Voor elk van hun druivenrassen hebben ze de optimale terroir met zandsteen , mergel , klei met kalk en leisteen , met een ongebruikelijke grote hoeveelheid opslag van ondergronds water om te voorkomen dat hun wijngaarden gaan lijden aan uitdroging. Daarnaast hebben ze een aantal bronnen die ook gevoed worden door het ondergrondse water. De wijngaard is gelegen in de nabijheid van de wijnkelder, de afstanden zijn kort en ze controleren op een dagelijkse basis de gezondheid van hun planten.


Een jong en dynamisch team werkt op het wijndomein met enthousiasme en passie in het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen . Samen met Jean Natoli, één van de beste oenologen van Zuid-Frankrijk, hebben ze elke partij geanalyseerd en geëvalueerd en het werk op een nauwkeurige manier gepland.

Zorgvuldige behandeling van de bodem , kleine opbrengst per hectare , alsook de afzonderlijke vinificatie van de individuele kavels zijn mijlpalen in hun streven naar grote wijnen.


We stelden daarom verschillende wijnpakketten van 6 flessen samen waaruit U kan selecteren.