Home Wijngebieden   Info archief   Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella gcv Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com                       Algemene voorwaarden   

BONSELLA gcv

  onze selectie


Series CWijnclub home WOSA Signature selectie Signature cuvees Wijnclub bestellen Wetenswaardigheden

Alcohol :  14,5 %

Ph :

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec

Stijl :  Bordeaux  - droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Vilafonté   Series C

Vilafonté


Het wijnhuis Vilafonté is een project van de beroemde Amerikaanse hoofdwijnmaker Zelma Lang en de Zuid-Afrikaanse Mike Ratcliffe, hoofd van het Warwick Estate. Enkele andere bekende persoonlijkheden van de wijnindustrie maken ook deel uit van dit project, ook. De wijnmakerij produceert uitsluitend twee wijnen, de Serie C en M.


Series C ontleent zijn naam aan de Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, die voornamelijk de stijl van deze wijn omschrijven. De Vilafonté Serie C stroomt met een bijna zwarte kleur met paarse reflecties in het glas van de fijnproevers. Aroma's van bramen en zwarte bessen vullen de lucht. Deze gaan verder op het gehemelte en worden begeleid door de aroma's van zoethout, donkere chocolade en expresso. Door de opslag in eiken vaten, kreeg deze rode cuvee zijn edele eikaroma's. De afdronk van deze nobele Vilafonté Serie C beschikt over een stevige tannine structuur en een zijdezachte toets.


De Vilafonté Serie C is een cuvee van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Malbec. De druivensoort Cabernet Sauvignon vormt het grootste deel en is verantwoordelijk voor de smaak van zwarte bessen en produceert krachtige, intense wijnen die gemakkelijk kunnen worden herkend. Cabernet Franc harmonieën vooral goed met de Cabernet Sauvignon, want het was een spontane kruising tussen Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. De wijnstok Merlot is ook ontstaan ​​uit een kruising met Cabernet Franc. Merlot creëert vooral donkere en gestructureerde rode wijnen. Samen met de verscheidenheid Malbec, het maakt de Vilafonté Serie C een ongewoon hoge klasse cuvee. Sommige fijnproevers laten deze edele fles rijpen in de kelder voor een aantal jaren maar het is ook meteen een genot !


‘Dit is volgens Robert Parker een gewoon heerlijke wijn die een glimlach op je gezicht zal zetten’

  prijzen