Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

20 juni = Drink Chenin dagChenin Blanc - ook bekend in Frankrijk als Vouvray en Pineau de la Loire -  wordt   vaak over het hoofd gezien, en niet gelauwerd.   De ‘ Drink Chenin dag’ werd vorig jaar ingevoerd om dit prachtige en veelzijdige ras, wat te lang in de marge is gebleven, te eren.

De geschiedenis van de Chenin Blanc in Zuid Afrika had een wijnvoordeel. Er zijn veel oude wijnstokken die een uitstekende kwaliteit en een verbluffend karakter geven aan hun Chenin Blanc wijnen. Zuid Afrikaanse Chenins zijn  meer uitgesproken en alvast veel ‘zestier’ dan de chenin’s uit de Loire streek. Producenten zoals AA Badenhorst, Bellingham en Rijk’s Private Cellar leveren Chenin Blancs van schitterende en uitmuntende kwaliteit.


Sommigen blenden andere witte druiven-rassen met hun Chenin Blanc. Anderen verkiezen de uitdrukking te behouden met zuivere rassen.

Verschillende wijnboeren hebben zich verenigd met collega’s in de wijnindustrie en liefhebbers om  #DrinkChenin Day te maken en het woord te verspreiden over hun verbazingwekkende assortiment van deze wijn en het paren ervan met een breed scala aan gerechten is vrij eenvoudig en derhalve volgen hierbij enkele suggesties:


Frisse heldere jonge pittige Chenin Blanc zoals Oudeskip Chenin Blanc, Bellingham’s Pear Tree White, Ernie Els Big Easy Chenin Blanc, Kaapse Leeuw Chenin Blanc,  Oude Kaap Chenin Blanc en Vondeling Petit Blanc Chenin Blanc.

Medium bodied van oude Chenin Blanc wijnstokken zoals Bellingham’s Old Vine Chenin Blanc, Badenhorst Secateurs Chenin Blanc (meer gemaakt in de stijl van een unoaked Chardonnay of Pinot Blanc) en Old Road Wine Co The  Courier Chenin Blanc, zullen ook werken met veel van de gerechten hierboven, maar ook met:

Rijker, vollere Chenin Blanc stijlen zoals Badenhorst Dassiekop Steen,

Rijk’s Touch of Oak en Rijk’s Private Cellar Chenin Blanc


            crème en champignonsaus. home pagina  Chenin Blanc Dag 20 juni 2022