Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Lindemans Premium distilled gin


Hoewel veel mensen denken dat gin afkomstig is uit London, ligt de oorsprong van gin in de Lage Landen. Al in de 16de eeuw werd voor het eerst brandewijn (gedistilleerde alcohol uit wijn) en later graanbrandewijn (gedistilleerde alcohol uit graanbeslag) gedronken door onze voorvaderen. Deze populaire genotsdranken werd gedistilleerd door gebruik te maken van inheemse kruiden zoals jeneverbes, maar ook exotische ingrediënten zoals kaneel of peper. Hier ligt dus de oorsprong van jenever, de huidige nationale drank van de Lage Landen.

Engelse soldaten zagen tijdens de tachtigjarige oorlog hoe plaatselijke strijders zich moed indronken met jenever en ze verkortten de naam tot gin. Toen ze terug huiswaarts trokken namen ze niet enkel de jenever mee, maar ook een aantal Vlaamse stokers. In Londen vonden deze stokers de geschikte plek om hun ambacht herop te kunnen starten, een grootstad met vele vaklui, de beschikbaarheid van graan en kruiden, en een immens potentieel aan verbruikers. De gin was geboren.

Twee op en top Belgische kwaliteitslabels hebben elkaar in 2015 gevonden en brachten in primeur 2 Lindemans Premium Distilled Gins - een clear gin en een red gin - uit. De eerste gins, die gemaakt werden op basis van distillaat van oude kriek, verenigen ambachtelijke en familiale tradities van Brouwerij Lindemans uit het Pajottenland  en Stokerij De Moor uit Aalst

Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in Vlezenbeek: een dorp in het hart van het Pajottenland. Het kleine Vlezenbeek heeft een grote troef: het beschikt over een uitzonderlijke microflora. De lucht is doordrongen van honderden specifieke wilde gisten, met als meest gekende de Brettanomyces Bruxellensis en de Brettanomyces Lambicus. Deze unieke micro-organismen geven lambiekbrouwerij Lindemans de kans om bier te brouwen volgens een uitzonderlijke methode: de spontane gisting. De familie Lindemans is de ambachtelijke brouwprocessen altijd trouw gebleven.

Stokerij De Moor is één van de laatste warme stokerijen van België, wat betekent dat het hele productieproces van echte graanjenever, gin, likeuren,… in eigen huis gebeurt, van de korrel tot de borrel, met respect voor de artisanale traditie.

In elke stap van het productieproces is er menselijke tussenkomst van de Meester Distilleerder nodig. Patrick Van Schandevijl, 4e generatie bij de stokerij, is gepassioneerd door het beroep, het extraheren en het delicaat concentreren van het beste wat de natuur biedt.

De stokerij beschikt niet over een automatische productielijn, elke fles wordt met de hand afgevuld, voorzien van een etiket en ingepakt. Door de kleinschalige aanpak heeft Stokerij De Moor de tijd en de ruimte om gin te maken zoals het hoort, met als resultaat steeds een eerlijk product.

 


 Premium Distilled Clear Gin


De clear Lindemans Premium gin is het resultaat van een distillaat van 15 goed uitgekozen botanicals en een distillaat van de verrukkelijke Oude Lindemans Kriek Cuvée René. Deze laatste wordt gebrouwen met hele krieken, volgens de traditie van de Belgische Lambiek. De gin zelf wordt dubbel gedistilleerd in kleine hoeveelheden in een koperen ketel of alambiek genoemd. Daarna wordt elke fles gevuld met deze unieke gin en gekurkt en gesloten met de hand.

De citrusaroma’s die het eerst ervaren worden tijdens het proeven van deze gin geven deze een frisse toets. De gin is droog in de mond en de eerste smaken van citrusvruchten worden zachtjes aangelengd door de warme nasmaak van de kardemomzaden en de verfijnde nasmaak van krieken. Deze gin in combinatie met tonic water zorgt voor een explosie van smaken waarbij de nasmaak van krieken nog intenser aanwezig is.

Eenheidsprijs : 42 Euro per fles


Recept Lindemans Clear Gin & Tonic

Ingrediënten:

4,5cl Lindemans Gin

125 ml Tonic

Roze pompelmoes

Enkele rozemarijnnaalden

Benodigdheden:

Dubbel collinsglas of copa

Maatbeker

Cocktaillepel

Roerstaafje


Bereiding:

Vul het glas met grote ijsblokjes en giet er vervolgens de gin over. Giet daarna wat tonic langzaam over het ijs. Garneer met een stukje roze pompelmoes en enkele rozemarijnnaalden. Serveer het flesje tonic altijd bij het glas, zo kan de gast zelf doseren. 


 Premium Distilled Red Gin


De rode gin wordt op dezelfde manier gedistilleerd als de klare gin. Naast de Oude Kriek Cuvée René van Lindemans wordt ook nog puur zuur kriekensap toegevoegd, vandaar de lichtrode kleur. Deze gin wordt ook dubbel gedistilleerd in een koperen ketel en met de hand gebotteld.

De frisse subtiele citrus aroma’s zijn een voorbode van de citrustoets in de mond. De kruiden zorgen voor een evenwichtige gin met de nodige zachtheid waardoor deze perfect samengaat met neutrale tonic waters. De specifieke, verfijnde nasmaak van krieken is ook in deze gin aanwezig. Met deze gin kan je experimenteren bij het maken van cocktails, bijvoorbeeld in combinatie met prosecco als zomerse aperitief.

Eenheidsprijs : 42 Euro per fles


Recept René Royal

Ingrediënten:

3 cl Lindemans Red Gin

3 cl vers sap van roze pompelmoes

1 cl vloeibare suiker

Schuimwijn

Zeste van citroen

Benodigdheden:

Glas

Maatbeker

Boston shaker

Strainer

Dunschiller

Cocktaillepel

Bereiding:

Doe de gin, het pompelmoessap en de vloeibare suiker in een met ijs gevulde shaker. sluit deze af en schud krachtig. Zeef de cocktail in het wijnglas en giet er voorzichtig de schuimwijn erbij. Neem een citroen en snij de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail. Zo kunnen de aromatische oliën zich verspreiden over het glas. Wrijf nog even langs het glas en voeg ze bij de cocktail.