Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Iedereen heeft wel een speciale fles wijn (of champagne) verstopt die ze altijd al hebben willen openen om van de inhoud te genieten, maar dit toch nooit deden.

Sinds het millennium is één nacht in de saaie, donkere maand februari - de laatste zaterdag - voor wijnliefhebbers onmetelijk opgehelderd door de oprichting van een speciale dag om gekoesterde flessen wijn of champagne te vieren. Open Die Fles Nacht is erop gericht om ervoor te zorgen dat die speciale flessen goede wijn - die voor een speciale gelegenheid werden bewaard -  worden opengemaakt om ervan te genieten.


 ‘Open That Bottle Night’, gecreëerd in 2000 door ‘Tastings’ columnisten Dorothy J. Gaiter en John Brecher, is een jaarlijkse gelegenheid om vrienden en familie de reden te geven om eindelijk die fles te openen die anders gewoon te speciaal is om te drinken.

Op deze nacht worden duizenden flessen over de hele wereld uit hun berging vrijgelaten om ervan te genieten. Met  hen komen herinneringen aan geweldige vakanties, lang verloren geliefden en bitterzoete momenten. Wijn is meer dan de vloeistof in de fles. Het gaat over geschiedenis, geografie, relaties en alle dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Tips om u te helpen zijn ondermeer:

 De allerbelangrijkste eerste stap is de wijn te kiezen. U wilt niet noodzakelijkerwijs uw "beste" wijn of uw meest indrukwekkende wijn openen, maar de wijn die het meest voor u betekent, degene die u anders nooit zou openen zoals een fles vol herinneringen.

 Zet oudere wijn een paar dagen vooraf klaar opdat bijvoorbeeld het sediment, als er wat is, naar de bodem kan zinken.

 Zowel rood als wit zijn vaak beter dichter bij de keldertemperatuur (dan de kamertemperatuur van vandaag. Overkoel witte wijn niet en overweeg om de rode een tijdje in de koelkast te zetten voordat je deze opent.

 Bij een oudere fles kan de kurk gemakkelijk breken. Wees voorbereid op de mogelijkheid dat een fragiele kurk uit elkaar kan vallen met een gewone kurkentrekker. Houd in dat geval een karaf en een koffiefilter bij de hand. Giet gewoon genoeg door het koffiefilter om de kurk op te vangen.

 Het is veilig om aan te nemen dat er oude en fragiele wijnen zijn. Lucht kan snel verwijderen wat er van hen over is. Als de wijn moet ademen, moet u daar de hele avond tijd voor hebben.

 Houd een reservewijn klaar voor het geval uw oude wijn echt slecht is geworden.

 Open de wijn en neem onmiddellijk een slokje. Als het echt, onherstelbaar slecht is - wat azijn betekent - zal je het meteen weten. Maar zelfs als de wijn in het begin niet goed smaakt, haast je dan niet naar de gootsteen om hem uit te schenken. Eerdere ervaringen hebben geleerd dat men verbaasd was hoe een wijn zich samenbracht en heerlijk werd naarmate de nacht vorderde.


Geniet tenslotte van de wijn zoals hij is, niet zoals hij ooit zou kunnen zijn of ooit was geweest.


 home pagina  29 februari  2020