Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Aan het zuidelijkste puntje van het Italiaanse Garda-meer ligt de DOC Lugana. Officieel hoort het bij de wijnregio Lombardije, maar zelf prefereren ze de kant van het aangrenzende Veneto.


De familie Bulgarini, die al sinds 1930 bekend staan als landbouwers, hebben jaarlijks een aantal rijen wijnstokken verbouwd om een ​​goede wijn te kunnen maken, die verbruikt werd binnen hun gezin en met vrienden. De gunstige ligging van de boerderij aan het Gardameer heeft aanleiding gegeven tot de uitbreiding van de wijnverbouwing door Fausto Bulgarini in navolging van zijn vader,  Bruno Bulgarini.


De Bulgarini boerderij bestaat uit 20 hectare wijngaarden, die de familie met ijver cultiveert. Met passie en overgave runt de familie Bulgarini al generaties lang het bedrijf in het eeuwenoude Pozzolengo. Men heeft zowel wijngaarden aan de oevers maar ook verderop de glooiende heuvels van Brescia. Daar komt de  inheemse Turbiana druif, een variant op de Trebbiano, vandaan die men gebruikt voor hun unieke witte Lugana DOC. Uiteraard worden de druiven met de hand geplukt en worden ze daarna geselecteerd en vertroeteld in de wijnkelders van Bruno Bulgarini.


De zorgvuldige behandeling van de druiven vermindert de oogst per hectare tot een maximum van ongeveer 90 kwintalen van druiven en garandeert zo gezonde en kostbare druiven. Na de oogst worden de druiven toevertrouwd aan Fausto Bulgarini, die neemt dan de leiding over alle productieprocessen, het transformeren van de gouden druiven in een wijn met een complexe, ronde en aanhoudende smaak.

Niet voor niets zijn hun prachtwijnen bekroond met vele medailles.


 Bulgarini                               Italië

Alcohol :  12,5 %

Ph :

Type : wit

Druif : turbiana Lugano

Stijl :  

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Lugana Doc

  onze selectie

- Bruno Rosso

- Lugana DocAlcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif : corvina, cabernet sauvignon, merlot

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

Bruno Rosso

Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen
  prijzen