Vina MontGras
De wijngaarden van Vina MontGras liggen in de regio Colchagua, een subregio van de Rapel Valley. Vina MontGras ontstond in 1992 en wordt gerund door de broers Hernán en Eduardo Gras en hun partner Cristián Hartwig. Hernán had al goede ervaring in het wijnmaken in Canada, en zijn broer Eduardo had een goede ondernemersvisie terwijl Cristián uit een wijnbereidingsfamilie komt.
Met ruim 150 hectare wijngaarden in de buurt van Palmilla, in de Colchagua vallei, is Viña MontGras een rijzende ster aan het Chileense wijnfirmament. De prachtige en keurig verzorgde wijngaarden van MontGras is een wens om ‘do things right’ die van het drietal uitkomt.
Het moderne Vina MontGras bedrijf heeft een capaciteit van 5 miljoen liter en specialiseert zich in de productie van fijne kwaliteitswijnen. De internationale erkenning voor dit wijnhuis, dat gehoor aan de groeiende behoeften van de meest veeleisende afnemers nastreeft, is geheel terecht.
Bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals die hen voortdurend in staat stellen tot het innoveren en ontwikkelen van nieuwe wijnen, is Vina MontGras erg succesvol in haar ambitie.Hoogste kwaliteit Premiumwijnen voor een bijzondere prijs. Van Vina MontGras hebben we de Antu Range, Amaral Range, Reserva Range en de Varietal in ons gamma van wijnen.
Ninquén, opgericht in 1998, is het resultaat van de ondernemende geest van het trio die het ombouwden tot Chili's eerste Berg Wijngaard. Ninquén betekend 'Plateau op een berg' in het plaatselijke dialect en beschrijft letterlijk de geografische conditie. De berg is een restant van de Coastal Range, met ravijnen en een zeer gevarieerde inheemse vegetatie. Het is altijd hun doel geweest om die natuur niet aan te vallen maar er mee te werken. Het was niet gemakkelijk om de druiven te planten en groeien in deze ruige omstandigheden. Maar met geduld, doorzetting, hard werk en hun kennis van de terroir zijn ze er in geslaagd unieke wijnen te produceren.
De berg is een restant van de Coastal Range, met ravijnen en een zeer gevarieerde inheemse vegetatie. Het is altijd hun doel geweest om die natuur niet aan te vallen maar er mee te werken. Het was niet gemakkelijk om de druiven te planten en te laten groeien in deze ruige omstandigheden. Maar met geduld, doorzetting, hard werk en hun kennis van de terroir zijn ze er in geslaagd unieke premium wijnen te produceren. Ninquén is een krachtige maar elegante wijn.
Amaral is hun meest recente project. Vanaf de rand van de Stille Oceaan komt Amaral, een landgoed is opgericht met als enig doel het produceren van wereldklasse super-premium witte wijnen. In 2006 stichten ze de wijngaard in het hartje van de Leyda Vallei met het meest radicale koel klimaat van Chili. Het doel is het produceren van uitstekende witte wijnen. Vandaag, met een team van 55 werknemers ontwikkelen ze 650 hectare beplant met Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir.