Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


De Griekse wijnmarkt is lange tijd gehecht geweest aan lagere kosten/waarde-gedreven en volume-wijnaanbiedingen; en velen hebben de consumenten niet bepaald enthousiast achtergelaten. De afgelopen paar jaar hebben aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van de distributie en betere wijninspanningen door de wijnhuizen echter de belangstelling en penetratie van de Griekse wijnverkoop aanzienlijk vergroot. De wijnen zijn authentiek en niet verwend met Syrah, Cabernet of Merlot. Belangrijke rassen als Assyrtiko en Agiorgitiko lopen voorop. Het Terroir spreekt via de inheemse variëteiten en we zien vergelijkingen als Cabernet Sauvignon of Sauvignon Blanc.


Athanasiou Winery bevindt zich in de P.G.I. (Protected Geographical Indication) van Peloponnesos wijngebied van Griekenland, het historische NEMEA.

Het terroir van de unieke regio samen met technische expertise die voortkomt uit de onafgebroken 2800 jaar wijnproductie in Nemea, geven de broers Nikos en Michael Athanasiou de mogelijkheid tot het creëren van premium en onderscheidende wijnen bij elke vintage. De familie Athanasiou is wijnbouwkundig betrokken bij Nemea sinds 1855, toen hun overgrootvader dat had gedaan met slechts een wijngaard van 0,5 hectare, beplant met de Agiorgitiko druivensoort. De meest multilaterale inheems Griekse rode druivensoort.


De familie zette haar traditie voort door het uitbreiden van hun wijngaard door de jaren heen tot de jonge Michael Athanasiou een moderne wijnmakerij creëerden in 2007, in het centrum van de Nemea regio.

Athanasiou beschikt over 12 hectare wijngaarden, gelegen op een hoogte van 320 meter boven de zeespiegel, met een ideale oriëntatie en een vruchtbare bode. Zij leggen de nadruk op de biologische teelt van de meeste belangrijke inheemse Griekse druivensoorten. In hun wijngaarden verbouwen ze voornamelijk de Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero-druivensoorten waaruit ze verschillende en unieke wijnstijlen creëren.Het wijndomein Athanasiou is een voorbeeld van de dynamiek en innovatie die de Griekse wijnsector kenmerken. Het is een domein dat trots is op zijn afkomst, maar ook openstaat voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.Athanasiou Winery            Griekenland

Alcohol :  13 %

Ph :  

Type :  rood  

Druif :  Agiorgitiko

Stijl :   droog

Volheid :  medium  

Afsluiting :  kurk

Thronos Nemea

  onze selectie

Thronos

- Moschofilero

- Nemea


- Assyrtiko

- Principessa

- Gi Fotos

- Fysis


Alcohol : 12 %

Ph :

Type :  wit

Druif : Moschofilero

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Thronos Moschofilero

  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen

Alcohol :  13 %

Ph :  

Type :  rose

Druif :  Agiorgitiko

Stijl :   droog

Volheid : mediuml   

Afsluiting :  kurk

Principessa

Alcohol : 13,5 %

Ph :

Type :  wit

Druif : Assyrtiko,

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Assyrtiko

Alcohol : 14,5  %

Ph :  

Type :  rood  

Druif :   Agiorgitiko

Stijl :   droog

Volheid : vol   

Afsluiting :  kurk

Fysis

Alcohol :  14,5 %

Ph :

Type :  rood

Druif :  Agiorgitiko

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Gi Fotos