Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Creation Wines The Art of ...  


Toen de Zwitser Jean-Claude Martin en zijn Zuidafrikaanse echtgenote Carolyn (geboren Finlayson) in 2002 de uitdaging aangingen om een ​​wijnmakerij op te starten in een uithoek van de Walker Bay Wine Regio, deden ze dat met de moed van hun overtuiging. Op de 50 hectare glooiend land op de verheven Hemel-en-Aarde Ridge werden nooit eerder wijnstokken aangeplant, maar omdat ze het enorme potentieel erkenden, gingen ze met vasthoudendheid en vastberadenheid op pad om er een modelwijnboerderij van te maken. Geen gemakkelijke prestatie, maar dan komen beiden uit pionierswijnvoorraden die minstens drie generaties en twee continenten beslaan!


Gelegen hoog op de Hemel-en-Aarde Ridge nabij Hermanus, beklimmen de wijnstokken van Creation de steile heuvels van Babylon Toren Mountain tot een verheven hoogte van 350 meter boven zeeniveau. Hier koesteren ze zich in het royale zonlicht, bloeien ze op in 450 miljoen jaar oude kleileemgronden met afgebroken Bokkeveldse leisteen en dansen ze in de koele bries die uit de nabijgelegen Atlantische Oceaan waait. Tijdens de jaarlijkse groeiperiode komen de temperaturen zelden boven de 30 ° C, terwijl de koele nachten het hele jaar door 12 ° C lager is dan de dagtemperatuur. Deze factoren zorgen voor druiven met een volle smaak van uitstekende kwaliteit, die bijdragen tot de productie van complexe wijnen met lengte en diepte.


Hun moderne kelder werd op tijd voltooid voor het jaar 2007 en beschikt over de modernste apparatuur geïmporteerd uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Gaande van een pneumatisch punch-down-systeem tot roestvrijstalen tanks met ingebouwde koel- en verwarmingssystemen, zij zijn van mening dat hun vinificatiefaciliteiten de voortreffelijke druiven die op hun boerderij worden geteeld waardig zijn. Al hun rode wijnen worden onder optimale omstandigheden gerijpt op 225 liter Franse eikenhouten vaten.


Creation is lid van het Biodiversity & Wine Initiative (BWI) en toegewijd aan het behoud van het natuurlijk erfgoed.  Hun boerderij voldoet aan de duurzaamheidsrichtlijnen die zijn vastgelegd door de Integrated Production of Wine (IPW) -regeling en al hun recente releases hebben het trotse ‘groene zegel’. Ze hebben bovendien hun steun toegezegd aan de Landmark Foundation en zijn officieel roofdiervriendelijk. Creation werkt hand in hand met de natuur en is een van de slechts negen wijnmakerijen in Zuid-Afrika die de begeerde EnviroWines-accreditatie hebben ontvangen.

Onze selectie :
Om de wijnfiche van de respectievelijke wijn te kunnen raadplegen ga naar


en klik op die pagina de respectievelijke link onder selectie

Creation The Art of  
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home