Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

The Black Lion van Expression UNIQUE - De Toren             
Ontdek de meest krachtige en luxueuze Shirazwijn ooit geproduceerd in Zuid-Afrika. The Black Lion, een wijn gemaakt van de oude bodem van Afrika, gekweekt uit speciaal geselecteerde wijnstokken.  

Het resultaat van de meesterlijke alchemie van hand gekozen druiven. Rekening houdend met grondcombinaties en met meso- en macroconcentraten, werden wijngaarden geselecteerd uit drie unieke locaties - Swartland, Helderberg en Polkadraai - die bestemd waren voor deze complexe wijn met zijn rauwe kracht en onmiskenbare elegantie.


Binnen elk toegewezen gebied werden alleen de meest perfect uitgebalanceerde, volwassen en laagdragende wijnstokken gekozen en werd er nauwgezet zorg besteed aan hun canopy-beheer - elke enkele wijnstok werd wekelijks bezocht door een team van slechts drie toegewijde verzorgers, die elk chirurgische handschoenen droegen. De allerbeste vruchten - die volledig blootgesteld zijn aan zonlicht op de juiste locaties - werden vervolgens geselecteerd, wat resulteert in opbrengsten van slechts 300 tot 450 gram per wijnstok. Het plukken gebeurde op het punt van absolute fenolische rijpheid, wanneer de druiven hun hoogste concentratie en complexiteit bereikten en het oogsten werd uitgevoerd met de hand (zes bossen per schaal) bij zonsopgang, om de koele frisheid van de dageraad te behouden. Binnen het uur na de oogst werden de bessen met de hand ontsteeld en gevolgd door gisting in nieuw Frans eikenhout en de gedetailleerde aandacht voor het hele wijnproductieproces werd uiteindelijk weerspiegeld in elke fles.


Dit is geen gewone wijn. The Black Lion is een met echte liefdesarbeid handgemaakte wijn vervaardigd in De Toren Private Cellar die  bestemd is voor echte verzamelaars.
 

Eenheidsprijs van 216 € voor een unieke genummerde fles (beperkte voorraad)  


Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home