Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Capensis           


Capensis is afgeleid van het Latijnse woord voor 'of the cape' en is geïnspireerd op het dramatische landschap van Zuid-Afrika. Geproduceerd van druiven van de hoogstgelegen wijngaarden in de West-Kaap, creëert hun wijnmaker Graham Weerts een terroir-expressieve Chardonnay die de grootsheid van Zuid-Afrika eert.

Capensis is een joint venture tussen Anthony Beck (Graham Beck Wines, SA) en Barbara Banke (Jackson Family Wines, VS).


De wijngaard van Capensis, Fijnbosch, is genoemd naar de term van de Nederlandse kolonisten voor de natuurlijke vegetatie in het gebied - wat 'fijne struik' of 'fijn bos' betekent. De bijna 20 hectare Chardonnay werden geplant in kleigronden op het 527 meter hoog gelegen, steile terrein van de Groot Drakenstein-bergen in de Banghoek-vallei.


Toen eind jaren tachtig gecertificeerde Chardonnay-klonen beschikbaar kwamen in Zuid-Afrika, werd de hooggelegen Fijnbosch Vineyard opgericht in Stellenbosch. De graniet- en zandsteenbodems bieden een goede drainage voor diepe beworteling, maar het kleigehalte is hoog genoeg om water vast te houden. Koele variëteiten, zoals Chardonnay, ontwikkelen zich het beste wanneer ze worden geplant op locaties op grote hoogte en in de buurt van de oceaan.Beschikbaarheid van de Capensis wijnen is zeer beperkt waardoor voorintekenen noodzakelijk is !                                                         

  onze selectie


- Capensis Chardonnay

- Capensis SileneAlcohol : 14 %

Ph :  3.57

Type : wit

Druif :  chardonnay

Stijl : droog   

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

Capensis Silene

  prijzen 

Alcohol : 14 %

Ph : 3,4

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  droog

Volheid :  vol  

Afsluiting : kurk

Capensis Chardonnay

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home