Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Alcohol :  14, 6 %

Ph : 3.8

Type : rood

Druif :  pinotage

Stijl :  droog

Volheid :   vol

Afsluiting : kurk

Pinotage

Alcohol : 14,8 %

Ph : 3;63

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon, merlot, cabernet     

  franc, malbec, mourvèdre, petit verdot,

          grenache noir

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

L’Amour Toujours

 Allée Bleue Estate


Allée Bleue Estate is gelegen in Groot Drakenstein, in het hart van de wijnregio van West Kaapland. Oorspronkelijk door Pieter Andersen opgericht onder de naam ‘Mere Rust’ in 1690 werd de naam ondertussen aangepast in Allée Bleue, wat overeenkomt met het Franse ‘Avenue of Blue’.

Dicht tegen Franschhoek, dankt het pittoreske wijn- domein zijn naam aan de vele gigantische blauwe eucalyptus bomen welke de toegang tot deze wijnhoeve domineren.


Met Allée Bleue ontdekte de familie Dauphin in 1999 een heerlijk vrolijke plek waar de harten van iedereen, worden veroverd met een wijngaardbeplanting van 17,2 ha. met o.a. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage, Sauvignon Blanc en Shiraz. Het domein wordt opgeven door wijngaarden, boomgaarden en geurige velden met kruiden en lavendel.

Dit historische landgoed werd met grote toewijding en aandacht voor detail weer tot leven gebracht. Het resultaat is een fascinerende combinatie van de typische Zuid-Afrikaanse landbouw traditie en hedendaagse levensstijl en kunst en natuur.

Allée Bleue is niet alleen een bloeiende wijnhoeve waar men authentieke, gelauwerde wijnen met individueel karakter creëert. Het domein is ook gekend om zijn wijde variëteit aan eigen gekweekte kruiden, olijven en koud geperste olijfolie.


Na drie generaties vond Pieter Quixley, de eigenaar van de Riversmeet-boerderij, dat het tijd was om met pensioen te gaan. Hij benaderde zijn buren Wilfred en Elke Dauphin om te zien of ze geïnteresseerd zouden zijn in het kopen van de boerderij en deze in hun wijnmakerij Allee Bleue op te nemen.

Omringd door 2 rivieren aan de zuidelijke en westelijke grens, heeft de Riversmeet-boerderij een overvloed aan oude bomen en kleine bossen langsheen de oevers van de rivier, wat een natuurlijke omgeving schept voor het wilde vogelleven. In deze prachtige selectie van vogels was het meest bijzonder de uilen. Binnen een paar dagen nadat ze op de boerderij waren, zagen ze de mooiste uil die leefde in de oude schuur op de boerderij, hoog in de houten daken.
Dit was haar retraite gedurende de dag en 's nachts zou ze de schuur verlaten voor haar nachtelijke patrouilles op de boerderij, dit was heel bijzonder en opwindend om te ervaren. Nadat er enkele dagen en weken voorbij waren gegaan, begon ze te nestelen in de oude schuur en tot hun verbazing zegende ze hen met 2 babyuiltjes


Het is van dit prachtige verhaal dat ze hun goed uitgebalanceerde Blue Owl wijnen - die ideaal zijn voor dagelijks plezier - bestaande uit een variëteit Merlot en een Unwooded Chardonnay, aanbiedt. Met trots worden deze wijnen geserveerd op elke tafel of terras. 


  


  onze selectie


- L'Amour Toujours

- Pinotage

- Blue Owl Chardonnay

- Blue Owl Merlot


  prijzen 

Alcohol :  13,3 %

Ph : 3.55

Type : rood

Druif : merlot, shiraz

Stijl :  droog

Volheid :   medium

Afsluiting : draaikurk

Blue Owl Merlot

Alcohol :  12,6 %

Ph : 3.55

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  droog - unwooded

Volheid :  

Afsluiting : draaikurk

Blue Owl Chardonnay

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home