Alcohol : 13,36 %
Ph : 3,6
Type : rood
Druif: merlot
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Pluche paarse fruitsmaken ondersteund door een levendige draad van frisse zuren, harmonieus uitgebalanceerd met een weelderig getextureerd mid-core gehemelte, mondvullend,
pruimachtig fruit is goed uitgebalanceerd met een naad van scheergeltannines uit de Cabernet Franc-fractie en zal na verloop van tijd evolueren naar gestoofde pruimen, blonde tabak en hazelnoten met geïntegreerde, zachte tannines in de afdronk
Alcohol : 13,5 %
Ph: 3,67
Type : rood
Druif : pinot noir
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
aroma's van granaatappel, cranberry en rode kersen, ondersteund met onderliggende ijzerhoudende hartige aroma's. Mondvullend rood fruit ondersteund door droge, suède tannines voor textuur en complexiteit
Gerechten :
Garnalen, vette witte vis, sashimi of sushi, paddenstoelenrisotto, Spaanse paella en mediterrane groenten.
Marshall Pinot Noir Sandstone Soil
Alcohol : 11 %
Ph: 3
Type : wit
Druif: riesling
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Aroma’s van zoete maar aanhoudende, heldere, frisse limoenen, knapperige appel, bijenwas en wilde honing. Zoete maar aanhoudende, heldere, frisse limoenen, knapperige appel, bijenwas en wilde honing. De frisse zuurgraad is goed in balans met de fruitzoetheid en wordt ondersteund door de minerale textuur van de leisteenbodems met een lange, intense sorbetafdronk
Gerechten :
Sushi en de meeste veganistische en Aziatische gerechten
Catherine Marshall Riesling
Catherine Marshall
Wat begon als een feestelijk evenement met het met de voeten persen van druiven door een handvol vrienden op een strand op het zuidelijke schiereiland in 1996 produceerde drie vaten van een zeer smakelijke Syrah en zag in 1997 de oprichting van de eerste echte micro-wijnmakerij in de West-Kaap met de focus op Pinot Noir. Ze waren van plan om een reeks unieke topkwaliteitswijnen te produceren die een evenwichtige, holistische, creatieve en respectvolle benadering harmonie en karakter in hun wijnen weerspiegelen.
De toepasselijk genaamde Barefoot Wine Company, handelend onder de naam Catherine Marshall Wines, is zijn bescheiden oorsprong al lang ontgroeid om een legendarische bedrijf te worden dat wereldwijd naar de meeste bestemmingen voor wijnconsumenten exporteert.
Na vele jaren aandacht te hebben besteed aan Pinot vanuit elke locatie in de West-Kaap, van Stellenbosch tot het Outeniqua-gebergte, was het duidelijk dat de Elgin-vallei de plek was die het beste paste bij de stijl van wijnen die ze graag maakten. In 2007 werd daarom de beslissing genomen om alle druiven uit het koele Elgin-klimaat te betrekken en zowel rode als witte wijnen met een fris, helder en aromatisch profiel te maken. Gezien de dreiging van opwarming van de aarde op hun ambacht, lijkt het steeds waarschijnlijker dat koele klimaten nodig zijn om wijnen van finesse, zuiverheid en levendigheid te produceren.
De variëteiten die het meest geschikt zijn voor een koel klimaat, zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot Noir, worden meestal gekweekt op het oosten gerichte hellingen met ochtendzon, terwijl de meer robuuste rode wijnen zoals Merlot en Syrah warme middaghellingen op het westen nodig hebben om volledig te rijpen. Wijnstokken die in het koele Elgin worden gekweekt, worden over het algemeen 3 weken tot een maand na Stellenbosch en Paarl geoogst.
prijzen
Alcohol : 13,3%
Ph : 3,4
Type : wit
Druif : chenin blanc
Stijl : droog
Volheid :
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Primaire aroma's van witte perzik en vers appelfruit kunnen evolueren naar nootachtige, kruidige tonen van gebakken appel en kardemom. Heldere, frisse lijn van zuurgraad zoals een koele golfpauze die genereuze, mondvullende smaken van lichees, rijpe peren en witte perzik ondersteunt en eindigt met een lange afdronk van amandelspijs en limoenschil
Amatra Range Chenin Blanc
Alcohol : 14 %
Ph : 3,35
Type : wit
Druif: chenin blanc
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Aroma’s van rijpe peren, vers steenfruit en witte bloemen op een canvas van vuurvaste, natte steen die bijdraagt aan de algehele textuur. Primaire fruitaspecten zijn onder meer witte peren, verse nectarines en kunnen evolueren naar amandelspijs, gebakken appel en kruidige kardemomtonen.
Gerechten :
Japanse Edomae-sushi, Indonesische keuken, tempura-groenten of een erwtenscheut / jonge stengelbroccoli met risotto doordrenkt met citroen
Fine Art Collection Chenin Blanc
Alcohol : 14,5 %
Ph: 3,68
Type : rood
Druif :merlot, cabernet franc
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
uitgesproken aroma's van verse zwarte pruimen, moerbeien, viooltjes en mineraliteit van potloodscheren.Klassieke, ingetogen elegantie met een mondvullende fruitkern en is naadloos in evenwicht met geuraroma's. Tannines zijn soepel en goed gestructureerd met frisse zuren om een weelderig middengehemelte te ondersteunen voor textuur en balans
Gerechten :
Franse Uiensoep, Ossenstaart, Hertenvlees, Marokkaanse tajines, Klassieke Italiaanse pasta, Libanese gekruide gerechten, Struisvogel, Japanse Miso-bouillon en Sobanoedels
Fine Art Collection Peter’s Vision
Alcohol : 13,5 %
Ph: 3,45
Type : rood
Druif: pinot noir
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Aroma’s van verse kersen en rode bessen, waarbij de primaire fruitsmaken zullen evolueren naar tertiaire bosbodem-, truffel-, aardse en hartige kenmerken die typisch zijn in grote Franse Bourgondische voorbeelden
Gerechten :
wild, eend, ossenstaart, boeuf bourguignon, coq au vin, risotto met truffels en lamsvlees
Fine Art Collection Pinot Noir
Alcohol : 13,5 %
Ph : 3,6
Type : rood
Druif : pinot noir
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting :kurk
Proefnotities :
Aroma’s van verse kersen en rode bessencomponenten. De bessen dragen een dieper, meer broeiend karakter met gelaagde, getextureerde truffelsmaak en aardse bosbodem verweven met geconcentreerde zwarte kersencompote, harmonieus ondersteund door minerale tannine
Gerechten :
geglaceerde eend, paddenstoelenrisotto, boeuf bourguignon, lam, coq au vin, wild en struisvogel
Marshall Pinot Noir Clay Soils
Alcohol : 13,5 %
Ph: 3,3
Type : wit
Druif: Sauvignon Blanc
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Frisse aroma’s van citrus en limoensorbet alsook rijpe nectarine .De citrusvruchten komen terug aangevuld met granaatappel en blauwe bessen. Fijne verfirssende zuren, Roze pompelmoes in de afdronk
Gerechten :
Aperitief, geitenkaas en salades, asperges, gegrilde visgerechten, sushi, Thai groene curry