Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Wijnselectie bij ‘Hollandse‘ maatjes


Begin juni gaat ieder jaar het maatjesseizoen officieel van start.

Hoewel iedereen het over ‘Hollandse maatjes’ heeft, wordt het merendeel van deze vette visjes opgevist in de Atlantische oceaan in Noorwegen en zijn ze niet afkomstig van bij onze noorderburen. Haring mag enkel ‘maatje’ genoemd worden wanneer hij voldoende vetten bevat en gekaakt, gezouten en gefileerd werd volgens de traditionele Nederlandse methode. De naam ‘maatje’ verwijst naar de groeifase waarin de vis zich bevindt wanneer hij wordt binnengehaald. Maatjes zijn mals en licht gezouten en vallen bij iedereen in de smaak. Ze kunnen ‘aan de staart’ gegeten worden, maar men kan ze ook op een originelere manier serveren, in een salade, tartaar of gegrild.

Sinds april 2009 werd de Noorse haringvangst gecertificeerd met het MSC-label, wat betekent dat de maatjesharingen op een duurzame manier behandeld werden en dit vanaf de vangst tot het moment waarop ze verpakt werden.

Maatjes bevatten allerhande voedingsstoffen, hoogwaardige eiwitten en zijn voornamelijk een bron van Omega 3. Deze vetzuren staan bekend om hun heilzame effect op het cholesterolgehalte, en bovendien verlagen ze het risico op hart- en vaatproblemen.

De heerlijke frisse maatjes zijn op hun best tijdens de zwoele zomermaanden. De ene verkiest ze puur natuur en uit het vuistje, de ander met een fijngesnipperd uitje. Hoe ze ook worden bereid, ze smaken het allerlekkerst met een glaasje witte wijn erbij.

Bij een lekker, smeuïg maatje van hoogstaande kwaliteit hoort een glaasje witte wijn. Een volle droge witte wijn doet de smaak van de maatjes volledig tot zijn recht komen.


Uit Argentinië kunnen we volgende wijnen aanbevelen

Crios Torrontés

Susana Balbo Torrontés


Uit Chili kunnen we volgende wijnen aanbevelen

Montgras Antu Chardonnay

Montgras Chardonnay Reserva


Uit Zuid Afrika kunnen we volgende wijnen aanbevelen

Badenhorst Secateurs Chenin

Bellingham Pear Tree White Chenin Blanc

Douglas Green Waterside unoaked chardonnay

Ernie Els Big Easy Chenin Blanc

Oude Kaap Chenin Blanc

Oudeskip Chenin Blanc

Rijk’s Touch of Oak Chenin Blanc

Somerbosch Chenin Blanc

The Courier Chenin Blanc

Vondeling Petit Blanc Chenin
We wensen jullie alvast veel aspergegenot !

Wijn met maatjes  home pagina