Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Azulejo


Azulejos ofte Spaanse tegels zijn een typisch onderdeel van de Spaanse kunst. Elke regio in Spanje heeft zijn eigen stijl om de azulejos te produceren. Met hun collectie wijnen combineren ze de meest aantrekkelijke en meest trendy wijnregio's met een bepaalde azulejo-stijl, met behulp van een moderne aanpak die resulteert in een combinatie die de beste eigenschappen van beide naar voren brengt.


In de groenste regio van het Iberisch schiereiland ligt een kleine wijnregio met een grote naam: Rías Baixas. Het wijngebied ligt direct aan de Atlantische kust, in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje.


De Albariño druif - de inheemse specialiteit van Rías Baixas - doet het uitstekend op de arme, voornamelijk uit graniet bestaande mineraalrijke bodem. In deze regio  wordt meestal de pergola-methode meest gebruikt.

Deze druiven worden begin september met de hand geoogst. Na de oogst worden ze geperst en wordt het sap langzaam met gecontroleerde temperatuur vergist in stalen tanks. Hierna blijft de wijn, samen met de uitgegiste gistcellen, nog zeker een aantal maanden in schone tanks rijpen. Dit geeft nog meer concentratie aan de wijn.


  Alcohol :  12,5 %

Ph :

Type :  wit

Druif : albarino

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting : draaistop

Azulejo Albarino

  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen