Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Cirrus wijnen         


Jean Engelbrecht is de eigenaar van het beroemde Rust en Vrede uit Stellenbosch. Toen hij echter zijn kennis en begrip van de wijnindustrie opdeed in de Napa Valley in Californië, was hij meteen gefascineerd door de wijnen van Silver Oak Cellars en hun filosofie bij het produceren van wijnen. Hij trok een parallel met zijn eigen familielandgoed in Zuid-Afrika, Rust en Vrede, en merkte op dat beide wijnhuizen zich concentreerden op het produceren van alleen rode wijn.


Toen Jean de eigenaar van Silver Oak Cellars, Ray Duncan, ontmoette, ontstond er een vriendschap en besloten ze samen een wijn te produceren. Omdat de wijn in Zuid-Afrika moest worden geproduceerd, was het een natuurlijke beslissing om een Syrah te produceren. Het eerste oogstjaar was 2003 en sindsdien komen ze jaarlijks met een uitstekende Syrah op de proppen.


Cirrus Wines, genoemd naar de piekerige atmosferische wolken, zijn wijnen gemaakt met fruit van wijngaarden op grote hoogte in de Witzenberg-bergen op het Ceres-plateau. De Pinot Noir 2021 markeert de tweede wijnoogst van wijnen gemaakt van deze unieke wijngaard op de Rietfontein-boerderij. Op een hoogte van 1026 meter boven zeeniveau creëren de gematigde zomers, sneeuwrijke winters en intense zonnestralen een omgeving die duidelijk Zuid-Afrikaanse Pinot Noir produceert


De Pinot Noir-klonen 115 en 777 zijn geënt op droogteresistente onderstam Richter 110, die zeer geschikt is voor de arme, steenachtige bodems. Ceres Plateau heeft een gematigd mediterraan klimaat, waarbij de grote hoogte een dominante rol speelt bij de ontwikkeling van fruit.


Een grotere verschuiving in temperatuur tussen dag en nacht, met een hogere intensiteit van zonnestralen, resulteert in wijnen die uitdrukking geven aan terroir.


  onze selectie


- Pinot noir

- SyrahAlcohol : 14,19 %

Ph:  3,4

Type : rood

Druif : pinot noir

Stijl :  droog

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

 Cirrus Pinot noir

  prijzen 
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home