Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


In de 16e eeuw introduceerden de Spanjaarden , met de aanplant van de criolla grande, de wijnbouw in Argentinië. De grote doorbraak kwam aan het eind van de 19e eeuw, toen veel kolonisten uit Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje emigreerden. Zij brachten tal van interessante druivenrassen mee naar hun nieuwe vaderland.


Op een hoogte tussen 600 en 1200m liggen de wijngaarden op redelijk vruchtbare gronden van kiezel, kalksteen en kleihoudend zand.
Mendoza  is goed voor 70% van de totale productie. De wijnbouw is er enkel mogelijk dank zij een ingenieus bevloeiingssysteem dat het smeltwater uit de Andes door de wijngaarden voert.

De wijngaarden ondergaan de invloed van een warm steppeklimaat, nog warmer dan de Chileense Central Valley. De zon schijnt er 320 dagen per jaar, de zomertemperatuur bereikt regelmatig meer dan 40°C. Men verwacht dan zware, gebrande wijnen met hoog  alcoholgehalte en gebrek aan zuren, maar toch is dit niet het geval in de Argentijnse wijngaarden, 's nachts daalt de temperatuur er gemakkelijk met 15 tot 20°C. Deze schommeling zorgt ervoor dat de druif voldoende zuren behoudt. De winters zijn mild, de Andes vormt immers een barrière voor de koude luchtstromingen. De wijngaarden hebben dan ook niet te lijden van vorst. Argentijnse wijnen zijn kwalitatief sterk in opkomst is.


Gelegen in de centraal-westelijke regio, is Mendoza een wijngebied van circa 100.000 hectare groot.

Mendoza neemt ongeveer twee derden van de wijnproductie van Argentinië voor haar rekening. De wijngaarden liggen aan de voet van het Andes gebergte, op een hoogte tussen 500 tot 1600 meter. Het droge en zonnige klimaat in deze streek is uiterst geschikt voor de wijnbouw. Met het smeltwater uit het Andes gebergte  irrigeert  men de  wijnakkers.

Het gebied bestaat uit een voornamelijk zanderig tot klei-achtige grondsoorten. Er wordt zowel witte als rode wijn gemaakt, de meest gebruikte druivenrassen zijn Bonarda, Cabarnet Sauvignon, Chardonnay, Chenin Blanc, Malbec, Merlot en Viognier.


Bonsella Cape Wines verzamelde uit een groot aanbod van Zuidamerikaanse wijnen een uitgelezen  selectie van klasse- en topwijnen .

Voor Argentinië werken we samen met de topwijnhuizen van Dominio Del Plata met wijnmaakster Susana Balbo en met Bodega SinFin.

 Wijnhuizen Argentinië

Bodega SinFin

Susana Balbo WinesOnze wijnhuizen