Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Morgenster’s Bordeaux type wijnen


Giulio Bertrand kocht Morgenster om te kunnen genieten van  een rustige oude dag, maar zodra hij de schoonheid van de plaats (blijkbaar een herinnering aan het Toscane van zijn jeugd) had gezien realiseerde hij het ​​moest bewerkt worden. Tegenwoordig is het een producent van ernstig bekroonde olijfolie en topwijnen. Het landgoed maakte ooit deel uit van het oorspronkelijke Vergelegen, de trots van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. De natuurlijke schoonheid  is zelfs vandaag de dag nog steeds adembenemend, met de Helderberg die waakt over de zaken.AlphaMorgenster is eigendom van een Italiaan, die een Fransman gebruikt als zijn wijnconsultant, zodat de expertise uit het Europese vasteland in de Kaap terechtkomt ! De Fransman is Pierre Lurton, die toevallig ook de directeur is van Chateau Cheval Blanc en Château d’Ýquem. Een betere wijnstamboom kan men niet vinden en dit toont zich vanzelfsprekend in de Morgensterwijnen.

Giulio heeft de gewoonte  om maar een beperkte hoeveelheid van zijn wijnen vrij te geven op de datum van hun respectievelijke lancering. De balans van deze wijnen worden in optimale omstandigheden bewaard en bepaalde hoeveelheden worden met intervals van 6 maanden vrijgegeven voor verkoop om zo de ontwikkeling van de wijnen te kunnen uitstralen.


Pierre Lurton – in Bordeaux gebasserde Oenoloog en Directeur-generaal van Chateaux Cheval Blanc en Chateaux d'Yquem in Frankrijk - is sinds 1997 actief betrokken geweest bij Morgenster Estate. Het was een ontmoeting tussen Pierre en Morgenster-eigenaar van Giulio Bertrand in 1997 die leiden tot grote betrokkenheid met de lokale wijnmaker Henry Kotze (vanaf october 2009) en zijn wijnbouw team. Pierre is ook lid van de raad van bestuur van Morgenster.

Samen met Pierre Lurton  worden ieder jaar de ontwikkeling van alle in voorraad zijnde wijnjaren geëvalueerd.  Bij een eerdere verificatie bleken de wijnen van 2001 en 2003 uitstekend te zijn.


Naar aanleiding van het 20jarig van de ontwikkelingen op Morgenster Estate werden een aantal extra kisten van de2001 Lourens River Valley alsook van de  2001 & 2003 Morgenster uit de rijpingskelder gehaald en vrijgegeven.


Giulio Bertrand en Pierre Lurton hadden 20 jaar geleden een visie uitgewerkt om vanaf het begin bordeaux type wijnen met een zeer hoge kwaliteit te produceren en zich vooral mooi ontwikkelen over de jaren.


Robert Parker van ‘De Wine Advocate’ (*) gaf in 2011 een klasseringscode van 93 punten voor de Morgenster 2003 en 2005, terwijl de Morgenster 2006 94 punten scoorde.  Hun visie werd hierdoor nogmaals bevestigd.


2012 was terug een uitzonderlijk  goed jaar voor Morgenster met 10 van hun wijnen die door Parker van de ‘The Wine Advocate’ tussen de 90 en 94 punten scoorden. De Morgenster 2009 scoorde toen 91 punten en de Lourens River Valley 2009 scoorde 90 punten.

Zelfs Andreas Larsson en Markus Del Monego van ‘ Tasted Journal’ registreerden de Morgenster 2006 als nummer 36 op hun wereldranglijst en top Bordeaux van Zuid Afrika.

Er zijn slechts 3 Zuidafrikaanse wijnen  in de top 200 in die wereldranglijst en Morgenster 2006 werd op 36 geplaatst terwijl Lourens River Valley 2006 op plaats 106 werden vermeld.

Toen Pierre Lurton in maart 2012 een bezoek bracht aan Morgenster  onderzochten ze de ontwikkeling van de verschillende wijnjaren. Toen werd beslist om een aantal flessen van  geselecteerde jaren vrij te maken voor verkoop.  Hieronder vielen Morgenster 2001, 2003 en 2005 (de laatste 2 ontvingen 93 punten van Parkers’ Wine Advocate, terwijl de 2005 zelfs 94 punten scoorde bij Stephan Tanzer van International Wine Cellar (**).

Ook de Lourens River Valley 2001 (89 punten bij The Wine Advocate), 2002 en 2003 (90 punten bij The Wine Advocate)

De Lourens River Valley 2002, 2003, 2005 en 2006 alsook de Morgenster 2005 en 2008 werden vrijgemaakt.


In December 2012 ontvingen Morgenster 2009 een score van 91 en Lourens River Valley een score van 90 bij The Wine Advocate. Morgenster 2006 kreeg een nieuwe score van 94 punten.

In totaal ontvingen  8 van de Morgenster  Bordeaux type wijnen tussen 90 en 94 punten.


De Morgenster vormt hun vlaggenschip waarvoor de eerste keuze van de wijnoogsten gebruikt worden met een welbepaalde limiet.  De resterende oogst wordt gebruikt voor de zeer kwalitatieve Lourens River Valley label.

De % samenstelling van de blends (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot’ verschillen elk jaar waardoor de geuren en smaken van ofwel de Merlot of de Cabernet Sauvignon oogsten in bepaalde jaren méér geaccentueerd worden.

Van  de Lourens River Valley 2001 worden nu voor de wereldmarkt 2000 flessen vrijgegeven, terwijl voor elk van de Morgenster 2001 en 2003 telkens 1000 flessen worden vrijgemaakt.

Bij Bonsella kan U een aantal van beide uitzonderlijke ‘releases’ aankopen. We beschikken daarenboven over een beperkt aantal ‘verticale collecties’ met verschillende jaartallen verpakt in houten kistjes van 6 flessen.


(*) The Wine Advocate
The Wine Advocate, informeel afgekort TWA of WA, is een tweemaandelijkse Amerikaanse wijnpublicatie met de consumentenadvies van wijncriticus Robert M. Parker, Jr. Aanvankelijk getiteld - The Baltimore-Washington Wine Advocate – verscheen in 1978 het eerste nummer. Ze accepteren geen reclame, hun nieuwsbrief publiceert meer dan 7.500 beoordelingen per jaar, met gebruik te maken van Parker's ratingsysteem die werkt op een 50-100 punt kwaliteitsschaal (Parker Points ®). Deze wijnscores kunnen een belangrijk effect geven op de economische prestaties van de beoordeelde wijn.


(**) International Wine Cellar

Deze onafhankelijke en alom geprezen tweemaandelijkse publicatie werd in 1985 opgericht en wordt gelezen door wijnliefhebbers in alle 50 staten van de USA en 34 landen. Elk nummer bevat diepgaande artikels over drie tot vijf belangrijke wijnstreken, met gedetailleerde proefnotities en scores op meer dan 1000 wijnen.Onze selectie

 

- Lourens River Valley


 Om de wijnfiche van de  wijn te kunnen raadplegen dient U op deze

  link te klikken.


  Bestellen    home pagina 

Verticale geschenkdoos van Lourens River Valley  wijnen  

 vintages 2013 - 2014 - 2015


Een verticale selectie van verschillende vintages van de  unieke bordeaux-stijl wijnen van het Morgenster wijndomein kan u bij Bonsella aankopen. De collectie bestaat uit 3 verschillende jaartallen van de Lourens River Valley wijnen .

65 Euro per pakket van 3 flessen (*)

 (*) exclusief verzendingkosten


Het pakket bestaat is samengesteld uit volgende wijnen ( respectievelijke jaartallen) :

- Lourens River Valley 2013, 2014 en 2015
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home