Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Patronus Malbec - De Toren   


Geboren uit de wens om een van de beste ultra-premium Malbec-wijnen ter wereld te maken, is de Patronus volledig met de hand gemaakt en heeft hij tijdens het hele wijnbereidingsproces nauwgezette aandacht besteed aan details.

Met jarenlange ervaring in het maken van enkele van de beste rode melanges van Zuid-Afrika en het benutten van de vijf klassieke Bordeaux-variëteiten om dit te bereiken, komt er weer een opmerkelijke wijn voort uit een passie voor vakmanschap. Deze fijne wijn is een eerbetoon aan een van de originele, nobele variëteiten van Bordeaux, namelijk Malbec, die nog steeds een van de meest gewaardeerde cultivars van De Toren is in zijn wereldberoemde rode melanges. Het maken van deze weelderige wijn van één enkel druivenras was dus een natuurlijke evolutie naar innovatieve wijnbereiding.


De eerste vintage van 2020 van deze 100% Malbec toont een uitdrukking van nauwgezette methoden en ijverige wijnbouw, en onthult een volle, maar toch elegante en levendige wijn die uitmondt in een sensationele ervaring als geen ander. Een typische toevoeging aan de kelder van elke kenner.Geoogst van tientallen jaren oude wijnstokken, duurzaam gekweekte wijnstokken, is deze voortreffelijke Malbec het erfgoed van De Toren's voortdurende zoektocht naar perfectie.

Alleen met de hand geoogste druiven met een maximale rijpheid worden gebruikt om de wijn te maken. De wijn wordt gefermenteerd in gesloten vaten, open eikenhouten vaten en kleinere open roestvrijstalen tanks, vervolgens gemengd en gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten.


De wijn is aromatisch, levendig en vol met stevig verweven tannines en een verfijnd gehemelte. Het heeft smaken van pruimen, rijpe kersen en bessen, zachte tonen van kokosnoot. In het midden van de mond leidt een gevoel van zure bessen de wijn naar een lange, geurige afdronk met frisse zuren en zachte, kalkachtige tannines. Het is een wijn die zowel energie als elegantie belichaamt.

Deze wijn heeft - onder optimale bewaaromstandigheden - een rijpingspotentieel van twee decennia of meer.Eenheidsprijs van 250 € voor een unieke genummerde fles (beperkte voorraad)  
Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home