Alcohol : 11,5 %
Ph : 3.31
Type : rosé
Druif : macabeo, parellada
Stijl : mousserend extra droog - cava
Volheid :
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Diep roze kleur in het glas
Fruitige aroma's met ouderdomstoetsen
goed gestructureerd in de mond, zeer goed opbruisend, goede balans met frisheid op einde
Alcohol : 11,5 %
Ph : 3.31
Type : wit
Druif : macabeo, parellada
Stijl : mousserend extra droog - cava
Volheid :
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Lichtgeel met groene schaduw in het glas.
Fruitige aroma's met ouderdomstoetsen
goed gestructureerd in de mond, zeer goed opbruisend, goede balans met frisheid op einde
Alcohol : 11.5 %
Ph : 3.31
Type : wit
Druif : macabeo, parellada
Stijl : mousserend extra droog - cava
Volheid :
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Lichtgeel met groene schaduw in het glas.
Fruitige aroma's met ouderdomstoetsen
goed gestructureerd in de mond, zeer goed opbruisend, goede balans met frisheid op einde
Alcohol : 11,5 %
Ph : 3.22
Type : wit
Druif : macabeo, parellada
Stijl : mousserend extra droog - cava
Volheid :
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Lichtgeel met groene schaduw in het glas.
Fruitige aroma's met ouderdomstoetsen
goed gestructureerd in de mond, zeer goed opbruisend, goede balans met frisheid op einde
Cava Vinicola Sarral
Sarral is gelegen in het midden van de Conca de Barberà, een regio van de gewortelde wijntraditie. De in Sarrel gevonden Romeinse archeologische resten bevestigen het bestaan van deze cultuur, waarin de wijn een groot belang had. Het duurde echter tot in het midden van de Middeleeuwen voordat de cultuur van de wijnstok doorbraak kende op papier. De teelt van de wijn deed nog een reuzenstap vooruit vanaf midden 19de eeuw. Door de export van wijn en cognac naar het noorden van Europa en het Amerikaanse continent veranderde de wijnbouw bijna in een exclusieve teelt. De phylloxera zou die tijd van pracht volledig ruïneren. De ellende wakkerde de creativiteit aan, de boeren verenigden zich in de eerste "Societies” waardoor de collectieve inspanning hen uit de wanhopige economische situatie zou helpen te geraken.
In 1959 fusioneerden de Vereniging van landarbeiders (opgericht in 1907) en de Unie van Viticultors (opgericht in 1913 )zich onder de naam van Cooperativa Vinícola de Sarral. In 1984 werden de eerste cava’s gebotteld. Tien jaar later manifesteerde deze Coöperatieve zich op de internationale markt. Vandaag is Vinícola de Sarral y Sociedad de Credito, Covisal, SCCL -, één van de meest welvarende en dynamische coöperaties van de Catalaanse Vitivinícola sector; een referentie en pionier in de inplanting van een filosofie in de Vitivinícola cooperativism die regeert met criteria en professionalisme op alle niveaus, van de wijngaarden tot aan de commercialisering. Met kwaliteit als primaire doelgroep besteedt de coöperatie speciale aandacht aan het milieu en de continuïteit van de wijnbouwers in het gebied.
Alcohol : 12,5 %
Ph :
Type : rood
Druif : tempranillo, cabernet sauvignon, merlot
Stijl : droog
Volheid :
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Robijnrode kleur. Intens aroma van bosfruit en bessen met wat rokerige toetsen
Zacht en soepel met een kruidige afdronk
Gerechten :
Vleesgerechten
Alcohol : 11 %
Ph :
Type : wit
Druif : macabeo, parellada
Stijl :
Volheid :
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Lichtgeel met groene tinten
Zeer intense en fruitige primaire aroma's met toetsen van appels en discrete citrus
Verfrissend, zacht, fijne balns van zuurte en met een aangename afdronk
Gerechten :
Aperitief, salades, visgerechten, paella
prijzen