Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


De geschiedenis van Fondo Antico en de familie Polizzotti-Scuderi heeft zijn wortels in de waarden, waarvan we de zichtbare manifestatie terugvinden in hun 80 hectare grote wijngaard in Contrada Portelli, in het Trapani-gebied.

De passie voor het Siciliaanse grondgebied, de honderdjarige ervaring in de wijnbouw en het respect voor hun oorsprong worden gecombineerd met onderzoek, innovatie, teamwerk, nieuwsgierigheid om nieuwe horizonten te verkennen, om hun wijnen uit deze hoek van Sicilië aan de wereld te introduceren.


Het landgoed, eigendom van de familie sinds begin 1800, was oorspronkelijk gewijd aan de teelt van tarwe en katoen. Rond 1920 werden de eerste wijngaarden aangeplant en begon de familie wijn te produceren in Baglio van Rilievo, gelegen op 7 kilometer van Portelli.


Zoals de koraaltak van de kustlijn voor de mensen van Trapani, zo vertegenwoordigt elke wijn voor Fondo Antico een kostbaar juweel dat met zorg moet worden behandeld en gepromoot, als een onschatbare rijkdom van dit gebied dat moet worden beschermd. Apotropisch symbool en bron van lokale steun tussen de veertiende en vijftiende eeuw, het koraal werd de grafische weergave van de bedrijfsfilosofie, het Fondo Antico-logo.


Van 1960 tot 1995 werd de jaarlijkse oogst gedeeld met lokale wijncoöperaties en werd het resterende deel op het landgoed geperst. In 1995 werd onder de zorgvuldige leiding van Giuseppe Polizzotti het moderne Fondo Antico geboren. De naam is een eerbetoon aan het toponiem waarmee de lokale bevolking in de oudheid dit land in Contrada Portelli noemde, waar het allemaal begon.

Fondo Antico heeft ervoor gekozen om de autochtone variëteiten van West-Sicilië te telen, namelijk Grillo, Inzolia, Grecanico, Zibibbo. Uiteraard mag Nero d’Avola niet ontbreken, en voor de meest intrigerende Perricone.


Traditie, erfgoed gecombineerd met grondige kennis van het terroir en ultramoderne productietechnieken hebben ertoe geleid dat de wijnmakerij is wat het nu is. De wijngaarden van Fondo Antico zijn geplant op een land van mariene oorsprong: de bodem is rijk aan kalkafzettingen zoals steenzout, gips, carbonaten, sulfaten, alle elementen die ertoe bijdragen dat de wijnen van het bedrijf smakelijker en gestructureerd zijn.

De hoogte van de wijngaarden varieert van 50 tot 250 m boven de zeespiegel, op een middelzware kleigrond, wat hen helpt bij het maken van frissere en krachtige wijnen. De wijngaarden die zich op 250 m boven de zeespiegel bevinden zijn geplant op een kalkhoudend land, wat meer structuur en elegantie aan wijnen geeft, en een goede zuurgraad.


De oogst vindt meestal met de hand en machinaal plaats van half augustus tot half oktober. Druiven worden apart geperst om de beste kwaliteit uit elk perceel te halen.
Fondo Antico     -        Sicilië                         Italië

Alcohol :   12 %

Ph :

Type : wit

Druif : zibibbo

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Bello Mio

Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : wit

Druif : grillo

Stijl : droog

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Grillo Parlante

  onze selectie

- Grillo Parlante

- Bello Mio

- Nenè
Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : rood

Druif : nero d’avalo

Stijl : droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Nenè

  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen