Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Alcohol : 14,5 %

Ph : 3.55

Type : rood

Druif : merlot, cabernet sauvignon, malbec, cabernet            franc; petit verdot

Stijl :  Bordeaux

Volheid :   stevig

Afsluiting : kurk

De Toren Z

Alcohol :  15,5 %

Ph : 3.67

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon, e.a.

Stijl :  

Volheid :  stevig en vol

Afsluiting : kurk

Gelimiteerd tot 650 genummerde flessen in unieke verpakking met slot

Book XVll

Alcohol :  14 %

Ph : 3.44

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec,           petit verdot

Stijl :  Beaujolais

Volheid :  

Afsluiting :  kurk

De Toren Délicate

Alcohol : 14,5  %

Ph : 3.55

Type : rood

Druif :  cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec, merlot,            petit verdot

Stijl :  Bordeaux - zeer droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

De Toren Fusion V

De Toren  


De Toren is een boutique private wijnkelder, opgericht in 1994 door Emil & Sonette Den Dulk. De Toren ligt op de zonovergoten Polkadraai heuvels met uitzicht op False Bay, met de prachtige Stellenbosch Mountains als achtergrond. In november 2018 werd een nieuwe aandeelhoudersbasis samengesteld dat de ingestelde hoge normen van hun voorgangers vastbesloten zullen verderzetten. De Toren Zuid-Afrika wordt nu geëxploiteerd door een nieuw gevormd Zwitsers bedrijf genaamd De Toren Holding AG. Cedric Schweri wordt waarnemend voorzitter van deze holdingentiteit, terwijl Daniel Mueller als CEO zal fungeren.


De site voor de aanplant van de wijngaarden werd geselecteerd op basis van de locatie en een adembenemend uitzicht dat zich uitstrekt van de Tafelberg in het Westen, Cape Point in het zuiden, False Bay, Hang Klip en eindigt met Helderberg en Stellenbosch Mountains in het oosten.

Dit domein heeft een onweerstaanbare uitnodiging om te genieten van de vijf zintuiglijke genoegens : zicht, gehoor, tast, geur en vooral de smaak van hun vlaggenschip de Fusion V.

De Toren Private Cellar beslaat een totale oppervlakte van 26 Ha. De wijngaarden zijn verdeeld in vijf rode Bordeaux variaties, namelijk Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec en Petit Verdot.


De wijnboerderij werd ‘De Toren’ genoemd, die verwijst naar de wijnmakerij structuur die het mogelijk maakt voor het wijn maken  door de zwaartekracht-stroming.  Het bedrijf maakt gebruikt van Infrarood luchtfoto Imaging. Via dit proces wordt toezicht gehouden op de rijpheid van de druiven. Hun inzet voor een kwalitatief product is een “must”.De eerste wijn van de boerderij was de 1999 vintage "Fusion V", een  door voornamelijk Cabernet Sauvignon gedreven vijf rassen Bordeaux stijl blend. De 1999 vintage ontving een gouden medaille van de IWSC competitie en 90 punten door zowel Parker en Wine Spectator, die  De Toren onmiddellijk  plaatsten onder de elitewijnen van de wereld.


De wijngaarden van de Toren worden perfect onderhouden terwijl de keldertoren een unieke en onderscheidende omtrek biedt. De wijngaard zorgt ervoor dat de druiven niet onderworpen worden aan zware mechanische pompen, maar behandeld worden met zachte, liefdevolle zorg, wat aan de basis van de geheimen van hun succes ligt. De volgende wijnjaren bleven bouwen op die reputatie en verzamelden tal van onderscheidingen. In 2004 werd een Merlot mix van vijf dezelfde druivensoorten tot de kelder toegevoegd. Deze mix werd  "Z" – genoemd,  naar de Zephyr-wind die vaak in de middag over de boerderij waait. In 2012 werd hun ‘La Jeunesse Delicat’ - die op zijn beurt in 2017 als ‘De Toren Délicat’ - op de markt werd gebracht - een lichte rode wijn die gekoeld geserveerd op warme dagen.

  onze selectie

- De Toren Fusion V

- De Toren Z

- De Toren Délicate

- De Toren Diversity

- Book XVll  prijzen 

Alcohol :  14,5 %

Ph : 3.56

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon, merlot

Stijl :  Bordeaux

Volheid :  vol

Afsluiting :  kurk

De Toren Diversity

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home