Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Bartinney


Bartinney ligt op de hellingen van Botmaskop naast de Helshoogte Pass met uitzicht op de pittoreske Banghoek-vallei in Stellenbosch. Bartinney, dat opgericht werd in 1912, behoort sinds 1953 toe aan de Jordaan familie. Nu verzorgen Rose en Michael Jordaan de 28 hectare grote wijnboerderij, met een visie om uitstekende wijnen te maken en de charme van het historische land opnieuw te doen ontwaken.


Naast het creëren van excellentie in wijn moet volgens hen elk aspect in harmonie werken: landbouw met de natuur, mensen met dieren, duurzaamheid met uitmuntendheid. De oude wijnstokken zijn aangeplant tot een hoogte van 550 meter boven zeeniveau en dit met hellingen zo steil als 45 graden, waardoor er wijnen kunnen ontstaan ​​met een uitzonderlijke expressie en karakter. Kleine zakjes met de hand onderhouden Sauvignon Blanc en Chardonnay-wijngaarden met een lage opbrengst bieden perfect fruit op de koelere, verhoogde hellingen. Op de iets lagere uitlopers van de Botmaskop-bergen worden de wijngaarden van Cabernet Sauvignon onderhouden. De perfecte omstandigheden om druiven te telen met een balans tussen rijke en minerale eigenschappen.


De gevleugelde figuur die op elke fles is afgebeeld, wordt ‘Elevage’ genoemd en symboliseert de Franse kunst van het selectief rijpen en opstijgen van een wijn tot zijn ultieme hoogten, waarbij zijn meest nobele eigenschappen worden ontplooid. Dit idee wordt belichaamd in teamwerk, ambachtelijk handwerk op kleine schaal en zachte methoden, waarop wordt vertrouwd om jaar na jaar uitmuntendheid te creëren. Het prachtige beeldhouwwerk van de wereldberoemde beeldhouwer Dylan Lewis, ‘Elevage’, bevindt zich iconisch in de veelgeprezen fynbos-tuinen en lijkt op de gevleugelde figuur van het Bartinney-logo. Bovendien hielp landschapskunstenaar Strydom van der Merwe bij het opzetten van een landkunstvorm van twee hectare van ‘Elevage’ in het fynbos in de wijngaard van de Hourglass Chardonnay.


Bartinney-wijnen worden genoten in The Tasting Shed op Bartinney Estate, of in de Bartinney Wine and Champagne Bar in het hart van Stellenbosch, waar gasten regelmatig over de Bird Street-glazen in de hand morsen.  onze selectie


- Chardonnay

- Cabernet Sauvignon  prijzen 

Alcohol : 14 %

Ph :

Type : rood

Druif : cabernet sauvignon

Stijl :   droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Cabernet Sauvignon

Alcohol :  13,5%

Ph :

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  droog - fruitig

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Chardonnay

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home