Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Boplaas Family VineyardsBoplaas is gelegen in het kleine pittoreske stadje in de Zuidkaap provincie, omgeven door de Swartberg, Rooiberg en Kleinberg -  gelegen op ongeveer 450 km van Kaapstad.

Boplaas Family Vineyards heeft haar basis in Calitzdorp aan de voet van de Swartberg.  De Nel familie, afstammelingen van de Franse Hugenoten, migreerden naar de Kaap in 1688 en zijn vandaag een deel van een rijk legaat dat terug gaat naar meer dan 150 jaar in de Zuidafrikaanse wijnindustrie.  Danie Nel, overgrootvader van Carel Nel exporteerde brandy in vaten naar Londen in 1880. Nadat nieuwe distilleerlicenties toegekend werden, werd Boplaas de eerste private kelder in het land om gecertificieerde brandy.


Boplaas is één van Zuid Afrika 's voortrekkers in de implementatie van duurzame oplossingen om de klimaatverandering aan te pakken en de schade aan het milieu te verminderen . De boerderij heeft een negatieve ecologische voetafdruk , wat betekent dat de hoeveelheid produceerde koolstof door middel van verschillende activiteiten wordt vereffend door de vetplanten die groeien op de 2223 hectare grond die de Nel eigen rond Calitzdorp bezit. De Nel 's zijn gewijd aan de productie van authentieke Cape versterkte wijnen uit traditionele Portugese druivensoorten zoals Tinta Barocca , Souzao en Touriga Nacional .

Als gevolg van een bilaterale overeenkomst tussen de EU en Zuid-Afrika is hun wijn niet langer tot de handel toegelaten als " port ". Deze wordt echter ook gemaakt van Portugese druivenrassen met behulp van traditionele Portugese methoden en in het Portugees eikenhout in Zuid-Afrika maar niet in Portugal !

Carel Nel is er sinds 1980 keldermeester.  Versterkte (port) wijn en rode wijn vormen het vlaggenschip van Boplaaswijnen en werden bij verschillende gelegenheden bekroond als Zuid Afrika kampioen voor Porto en rode wijnen.

Hun Tinta Chocolat 2011, een rode tafelwijn gemaakt van Tinta Barocca, werd tijdens de  Wine Challenge als de beste rode tafelwijn aan de Kaap gekozen. De wijn kreeg zijn naam dankzij het decadente donkere chocoladesmaken op de neus en in de mond.  De Cape Ruby Non Vintage kreeg een 4 -sterren rating in Platter 's 2012 wijngids. Hun Ruby Port wordt meestal gemaakt van een mix van rode druivensoorten en wordt samengesteld uit verschillende jaren. Daarom wordt er geen jaartal op het etiket geplaatst. De Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2007 is een knaller met 5-sterren in de Platter wijngids en is zeker om te koesteren.


  onze selectie

- Cape Ruby

- Cape Tawny

- Cape Vintage

- Cape White port

- Hanepoot

- The Chocolate port

- Tinta Chocolat


  prijzen 

Alcohol : 18,7 %

Ph : 3.5

Type : rood

Druif : tinta barocca, touriga nacional, souzao

Stijl :  fortified - portwijn - half zoet

Volheid :   

Afsluiting : kurk

Cape Tawny

Alcohol :  17,1 %

Ph : 3,8

Type :  rood

Druif : tinta barocca, touriga nacional, souzao

Stijl :  fortified - portwijn

Volheid :  half zoet

Afsluiting : kurk

Cape Ruby

Alcohol : 16,7 %

Ph : 3.71

Type : wit

Druif : chardonnay

Stijl :  fortified - portwijn

Volheid :  zoet

Afsluiting : kurk

Cape White Port

Alcohol :  18,7 %

Ph : 3.8

Type : rood

Druif : tinta barocca, touriga nacional, souzao

Stijl : fortified - portwijn

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Cape Vintage

Alcohol :  16,2 %

Ph : 3.6

Type : wit

Druif : muscat d'Alexandrie - hanepoot

Stijl : zoet -Muscadel

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Hanepoot

Alcohol : 17,3 %

Ph : 3.72

Type : rood

Druif : touriga nacional, tinta barocca

Stijl :  fortified - portwijn

Volheid : vol  

Afsluiting : kurk

The Chocolate Port

Alcohol : 14,5 %

PHh: 3.7

Type :  rood

Druif : tinata barocca

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : draaistop

Tinta Chocolat

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home