Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Adega Ervideira werd in de 19e eeuw gesticht door de graaf van Ervideira. Het wijnhuis heeft een roerige geschiedenis gekend. Maar de familie Leal de Costa maakte er een internationaal vermaard Portugees wijnhuis van.


De wijngaarden,  gelegen op glooiende hellingen rond het dorpje Ervideira in Alentejo, kennen een lange geschiedenis. In de negentiende eeuw maakte de stamvader Graaf van Ervideira er zijn wijnen. De traditie werd tot halverwege de twintigste eeuw voortgezet door de grootvader van Maria Isabel, de huidige eigenaresse.

Met de Anjerrevolutie, een militaire staatsgreep op 25 april 1974, werden de wijngaarden van de familie onteigend. In 1986 kreeg Maria Isabel de landgoederen  terug. Sindsdien heeft ze met hard werken en de hulp van haar zes kinderen de familietraditie hersteld. De wijngaarden hebben een bodem van rode aarde, leisteen en graniet. De warme, droge zomers dragen bij tot de productie van mooie druiven om er voortreffelijke wijnen van te kunnen maken.

Tussen 1994 en 2002 werden verschillende wijngaarden opnieuw aangeplant. Met het toepassen van moderne inzichten kan men betere kwaliteitswijnen maken met respect voor de natuur. Driekwart van de wijngaarden zijn aangeplant met blauwe druiven zoals Alicante Bouschet, Aragonez (Tempranillo), Touriga Nacional, Alfrocheiro, Caidada Tinta , Syrah en Castellan. Witte wijn wordt vooral gemaakt van Antão VazArinto en Perrum (Palamino Fino). In 2002 werden de kelders geheel vernieuwd en uitgerust met moderne apparatuur voor het maken en bottelen van de wijn.

De druiven worden 's nachts machinaal geoogst en in gekoelde vrachtwagens naar de kelders vervoerd. Hier vindt de vinificatie plaats in roestvrijstalen tanks. Sommige wijnen krijgen daarna een houtrijping in de oude, koude kelders van de familie.

De groeiende reputatie van de wijnen uit Alentejo, geeft de familie nu de wind in de zeilen. 


Maak kennis met de Condo D’Ervideira die 6 tot 8 maanden verblijf op 30 meter diepte in het Alqueva reservoir.

Adega Ervideira                 Portugal

  onze selectie


- Terras D'Ervideira Tinto

- Vinha D’Ervideira TintoAlcohol : 13 %

Ph :  

Type : rood

Druif : Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon

Stijl :  droog

Volheid :   

Afsluiting :   kurk

Vinha D’ Ervideira Tinto

Alcohol :  13,5 %

Ph:  

Type :  rood

Druif :  Aragonez, Touriga National, Syrah

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting :  kurk

Terras D’ Ervideira Tinto

  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen