Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


De wijnbouw in Portugal is het resultaat van geïntroduceerde tradities van oude beschavingen.  Men zijn circa 250.000 ha aangeplante druivenstokken staat Portugal qua wijnproductie op de zevende plaats in Europa.


De wijngaarden zijn verspreid over het hele land. In 1985 werden er 55 afgebakende gebieden vastgelegd, waarvan 31 met een D.O.C.-status. DOC voluit Denominaçao de Origem Controlada, is de hoogste kwaliteitsaanduiding in Portugal. Voor deze kwaltiteitsgroep gelden strikte regels. De grenzen van deze DOC's zijn wettelijk vastgelegd. Ook de duur van lagering op fust is vastgelegd, evenals een organoleptische en analytische proef.


Alentejo is gelegen in het zuid-centraal gebied van Portugal. De naam “além do Tejo” betekent letterlijk “over de Taag”. Het Alentejo wijngebied bestaat uit 13.000 ha wijngaarden in het zuidelijke binnenland, niet ver van de Spaanse grens, aan de Taag rivier. Men vindt er eveneens de kurkeiken, olijfbomen en tarwevelden. Het landschap is er dor, vlak, droog en rotsachtig.  De bodem bestaat veelal uit graniet en leem.  In mei, voordat de droogte en de hitte van de zomer is toegeslagen, is de Alentejo opvallend groen en mooi. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier kwaliteitswijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

De streek bestaat uit drie IPR-zones en vijf DOC-zones, die niet aaneensluitend zijn. De DOC-wijnen hebben veel body en fruit en zijn donkerrood.

De belangrijkste druivensoorten voor rode kwaliteitswijn zijn Tempranillo, Trincadeira, Alicante Bouschet en de Touriga Nacional. Ook Cabernet Sauvignon en Syrah wordt verbouwd. Voor witte kwaliteitswijn zijn het de Síria, Palomino Fino, Arinto de Bucelas en Antão Vaz.

Door het warme weer in de regio,35-45 graden is normaal in de zomer, hebben de druiven vaak een gebrek aan zuren. De Arinto bekend uit de streek Bucelas wordt hier dan ook hoofdzakelijk gebruikt vanwege zijn hoge zuurgraad. Er wordt 60% rode en 40% witte wijn gemaakt. Het alcoholgehalte is minstens 11%, maar 14% is normaal. De beste wijnen van Portugal komen uit deze streek en de Douro.Bonsella Cape Wines verzamelde uit het grote aanbod van Portugese wijnen een uitgelezen selectie van klasse- en topwijnen van Ervideira en Herdade Monte Medeiros, twee wijnhuizen uit het Alentejo wijngebied.Ervideira

Quinta da Romaneira


Onze wijnhuizen

 Wijnhuizen  Portugal