Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Al in de 16e eeuw plantten de Spanjaarden de Pais druif aan. Omdat Europa aan het einde van de 19e eeuw zwaar getroffen was door phylloxera werd er toen op vrij grote schaal wijn uit Chili geïmporteerd. Het grootste deel van de 20e eeuw werden er echter voornamelijk wijnen voor de thuismarkt geproduceerd. Sinds de jaren ‘80 worden er steeds meer wijnen geproduceerd die afgestemd zijn op de buitenlandse markten.


Chili ligt ingeklemd tussen het Andes gebergte en de Stille Oceaan aan de westkust van Zuid-Amerika. Hierdoor zijn de condities in de Centrale Vallei uitermate gunstig voor de wijnbouwcultuur. De koude Hulmboldtstroom voor de kust zorgt ’s zomers voor een aflandige wind, resulterend in een weertype met voortdurend droog weer en warme zon. ’s Nachts daarentegen koelt het er flink af. Het smeltwater uit het Andesgebergte maakt het gebied ideaal voor wijnbouw. De temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat de rijping van de druiven langer duurt waardoor er zich veel aroma's kunnen vormen.

De Colchagua Valley is gelegen in het zuidelijke deel van de Rapel Valley. In de  Colchagua Valley genieten de wijngaarden een natuurlijke bescherming van het Andesgebergte aan de ene kant en de Stille Zuidzee aan de andere kant. Gemiddeld  schommelt de temperatuur er tussen 14°C en 32°C, een  ideale temperatuur voor het verbouwen van kwaliteitswijnen.

De bodem in de Colchagua Valley bestaat uit klei, leem, kalksteen en zand plus enkele vulkanische gebieden. Daarnaast zijn er in Colchagua veel zonuren, weinig regen (400mm per jaar) en koele nachten tijdens de periode waarin de druiven rijpen. Het grote verschil in dag- en nachttemperatuur maakt dat schimmels als meeldauw niet voorkomen in dit wijngebied. Irrigatie gebeurt in met smeltwater van de gletsjers van de Andes.

Het gebied beschikt over ongeveer 22.000 hectare aan wijngaarden en de druivensoort Cabernet Sauvignon is er het meest aangeplant, gevolgd door Merlot en Carmenère. De Syrah druif is hier pas enkele jaren geleden aangeplant, maar heeft toch al  ruim 1000 hectare bereikt.

De smaak van Chileense wijnen wordt gekenmerkt door een vollere en sappigere smaak dan hun Europese tegenhangers. Vooral de rode wijnen staan in hoog aanzien.

Bonsella Cape Wines verzamelde uit een groot aanbod van Chileense wijnen een uitgelezen  selectie van klasse- en topwijnen .

We werken samen met de topwijnhuizen Montgras en Viu Manent  alsook met het  topklassewijnhuis Viña San Diego de Puquillay, waarvan we de Encierra wijn verdelen. Wijnhuizen  Chili


Encierra

Montgras


Onze wijnhuizen