Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Verstrekte wijnen (type port en sherry)

Boplaas Family Vineyards


Boplaas is gelegen in het kleine pittoreske stadje in de Zuidkaap provincie, omgeven door de Swartberg, Rooiberg en Kleinberg -  gelegen op ongeveer 450 km van Kaapstad. De Nel familie, afstammelingen van de Franse Hugenoten, migreerden naar de Kaap in 1688 en zijn vandaag een deel van een rijk legaat dat terug gaat naar meer dan 150 jaar in de Zuidafrikaanse wijnindustrie.  Danie Nel, overgrootvader van Carel Nel exporteerde brandy in vaten naar Londen in 1880. Nadat nieuwe distilleerlicenties toegekend werden, werd Boplaas de eerste private kelder in het land voor gecertificieerde brandy.


De Nel 's zijn gewijd aan de productie van authentieke Cape versterkte wijnen uit traditionele Portugese druivensoorten zoals Tinta Barocca , Souzao en Touriga Nacional.

Als gevolg van een bilaterale overeenkomst tussen de EU en Zuid-Afrika is hun wijn niet langer tot de handel toegelaten als " port ". Deze wordt echter ook gemaakt van Portugese druivenrassen met behulp van traditionele Portugese methoden en in het Portugees eikenhout in Zuid-Afrika maar niet in Portugal !

Carel Nel is er sinds 1980 keldermeester.  Hun versterkte (port) wijnen vormen het vlaggenschip van Boplaaswijnen en werden bij verschillende gelegenheden bekroond als Zuid Afrika kampioen voor Porto type wijnen.


De Cape Ruby Non Vintage kreeg een 4 -sterren rating in Platter 's 2012 wijngids. Hun Ruby Port wordt meestal gemaakt van een mix van rode druivensoorten en wordt samengesteld uit verschillende jaren. Daarom wordt er geen jaartal op het etiket geplaatst. De Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2007 is een knaller met 5-sterren in de Platter wijngids en is zeker om te koesteren.


Dry Fino sherry van Douglas Green


Douglas Green is een wijngaard die een traditie van innovatie en kwaliteit in stand houdt. Het verhaal van Douglas Green begon ongeveer een eeuw geleden wanneer een wijnboer uit de Paarl begon met rechtstreeks wijn te verkopen aan zijn klanten, die hun eigen vaatjes meebrachten.

In 1942 heeft de ondernemer, Douglas Green, ook uit de Paarl afkomstig, het wijnbedrijf gekocht en verder uitgebreid met een volledig assortiment wijnen. Door te luisteren wat klanten willen voorzien ze een internationale markt van wijn.


Zoals elke cépage krijgt ook de productie van hun sherry-type wijnen een eigen aandacht en stijl. Hun kwaliteitscontroles eisen talent en ambitie van hun team, alsmede toegewijde oenologie.


Deze bleekgeel goud gekleurde sherry wordt gemaakt volgens de traditionele Criadera methode waarbij meelgist langzaam in de jonge wijn doordringt voor het mengen volgens de solera methode voor een consistente en trage rijping op hout.

Geur van elegante bloemen en nootachtige smaken. Een perfecte aperitief of aangenaam te consumeren bij lichte soepen zoals consomé en visgerechten.


Bij Bonsella kan U hun alomgekende Dry Fino sherry bekomen vanaf 12,75  Euro per fles (aankoop van minimum 6 flessen)


  Bestellen Dry Fino sherry