Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Caperitif : een nieuw cocktail ingredient werd herboren !


Caperitif werd voor het eerst in de Kaap gemaakt bij het begin van de 20e eeuw geproduceerd in het land van Goede Hoop. Tijdens de goud- en diamant rush in Zuid Afrika  was het een zeer prominent en populair product, zowel lokaal als internationaal.

De legendarische cocktailmixer "Caperitif" werd in de jaren 1920 als ingrediënt gebruikt in Zuid-Afrikaanse cocktails zoals de "Barney Barnato", de "Modder Rivier" en de "Oom Paul".

Bijna een eeuw lang zochten mixologen en barmannen naar Caperitif, het 'spookbestanddeel' dat in talrijke cocktailrecepten als een soort witte vermout wordt gevonden, maar niet overal in de wereld wordt geproduceerd.

In 2014 benaderde Lars Lyndgaard - een Deense mixoloog - Adi Badenhorst met het idee om dit geweldige Kaapse ingrediënt te hermaken en daaruit is de 21e eeuwse versie van dit unieke Cape Aperitief - een gouden vloeistof - geboren.  De Caperitif is een uitstekende vervanger van vermout in verschillende cocktails.


Vanuit de kelder van Kalmoesfontein en de berghellingen van de Paardeberg brengt Caperitif. Een verstrekte Chenin Blanc met een geest, zachtjes gezoet door het suiker van de druiven, verbitterd door Quinchona-schors en gearomatiseerd met zo'n 35 werkelijke Kaapse ingrediënten zoals fynbos, kalmoes en naartjies.Nu verkrijgbaar bij Bonsella !U kan bij ons de cocktail recepten voor o.a. Oom Paul, Joburg, Bushranger, Caberet, Vesper ern Barney Barnato bekomen.

Hier volgt alvast een voorsmaakje van een paar heerlijke cocktails op basis van de Kaapse Dief.


 


 Bonsella cocktail

Recept

Ingrediënten:

1/4 Caperitif (2 cl)

1/4 Wilderer Gin Rose Water (2 cl)

1/2 Tropical fruitsap (4 cl)

1 Ananas schijfje

Bereiding:

Vul het glas met grote ijsblokjes en giet er vervolgens de gin over. Giet daarna de caperitif langzaam over het ijs. Voeg er dan het vruchtenlsap aan toe.

Goed schudden en in cocktail glas serveren met ananas schijfje op glasrand.


 


 Kaapstad cocktail

Recept

Ingrediënten:

Bereiding:

Vul de shaker met 5 ijsblokjes, voeg hierbij de scheutjes angostura bitters en de Curacao. Voeger daarna de ½ Caperitif  en ½ Canadian Club whisky aan toe.

Goed mengen en in cocktail glas serveren. Afwerken met een stukje lemoen


 


 Cape cocktail

Recept

Ingrediënten:

1/3 Caperitif (3 cl)

1/3 Gin (3 cl)

1/3 Sinaasappelsap (3 cl)

Bereiding:

Vul het glas met grote ijsblokjes en giet er vervolgens de gin over. Giet daarna de caperitif langzaam over het ijs. Voeg er dan het sinaasappelsap aan toe.

Goed schudden en in cocktail glas serveren.


 


 Eenheidprijs : 19,95 Euro per fles


Caperitif gift pakket :

55,5 Euro per 3 flessen 


 Festival cocktail

Recept

Ingrediënten:

1/4 Caperitif (2 cl)

1/4 Tonic (2 cl)

1/4 Granaatappelsap (2 cl)

1/4 Wilderer Gin Rose Water  (2 cl)

Bereiding:

Vul het glas met grote ijsblokjes en giet er vervolgens de gin over. Giet daarna de caperitif langzaam over het ijs. Voeg er dan het vruchtenlsap aan toe.

Goed schudden en in cocktail glas serveren