Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


De wijnmakerij van Marabelle Estate ligt 600 meter boven de zeespiegel op een zuidoostelijke helling van het Majella National Park in Pretero, Abruzzo, Italië. Landschappen die worden gedomineerd door enorme bergen, bossen en de Adriatische Zee staat borg voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Biologisch-dynamische landbouw vereist geduld en passie. Hun toegewijde wijnmaker Nicolino Ciavalini heeft ervoor gekozen om deze teeltfilosofie te volgen om met veel respect voor fauna en flora de bodem te behouden.


De naam Marabelle komt van de uitdrukking "Che mare belle" (wat een prachtige zee). Een uitdrukking die werd uitgesproken door een zeer populaire dame, Luisetta, die de dorpsbakkerij runde. Elke dag kwam er een ekster, tikte op het raam en kreeg toen van haar een stukje brood. De eksters nestelen ook in de wijngaard, daarom staat er ook een ekster als symbool op het etiket van hun wijnflessen.


De term "natuurwijn" is nog geen certificering op zich. Het doel van natuurlijke wijn is om zo min mogelijk impact te hebben op de wijn en de grond waar de druiven worden verbouwd. Marabelle is geheel volgens natuurlijke methoden geproduceerd.


De wijnstokken zijn vastgebonden met dunne twijgen van struiken die naast de wijngaard groeien. De druiven worden met de hand geplukt en de wijn vergist spontaan. Dit alles om het milieu in de wijngaard niet negatief te beïnvloeden. De wijn is ook Demeter-gecertificeerd. Demeter is een internationale certificering voor biodynamische wijnen die garandeert dat de wijn uitsluitend volgens natuurlijke methoden wordt geproduceerd.Marabelle - Abruzzo Terre di Chieti                          Italië

Alcohol :  13 %

Ph :

Type : wit

Druif : pecorino

Stijl :  droog

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Marabelle Pecorino BIO

Alcohol :  13 %

Ph :

Type : wit

Druif : pinot grigio

Stijl : droog

Volheid :  

Afsluiting : kurk

Marabelle Pinot Grigio BIO

  onze selectie

- Marabelle Pinot Grigio

- Marabelle Pecorino

- Marabelle Sangiovese-Primitivo
Alcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif : sangiovese, primitivo

Stijl : droog

Volheid :  vol

Afsluiting : kurk

Marabelle Sangiovese Primitivo BIO

  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen