Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA Bestellen     home pagina 

Kaas en wijn zijn samen goede partners als je een speciaal feestje organiseert.  Een goede vintage hoort nu eenmaal bij een heerlijke kaasschotel. Kaas en wijn gaan uitstekend samen mede dankzij de sterke smaak van kaas die je gehemelte gevoeliger maakt zodat je de smaakaroma’s in de wijn kan ontdekken.


Het is niet eenvoudig om uit te maken welke wijnen goed bij bepaalde kazen passen. Bij een verkeerde keuze kan de smaaksensatie ongewenste smaken naar voren brengen.  Om kaas en wijn samen te brengen in een perfectie smaakcombinatie moet je gewoon de basis begrijpen en vanzelfsprekend van kaas houden.


Er is niet één rode of witte wijn die past bij de verschillende smaken van de variatie aan kaastypes die bij ons beschikbaar zijn. Je hoeft ook niet voor elke gebruikte kaas een verschillende fles te voorzien. De basisregel is dat hoe scherper de kaas is die je serveert, hoe zwaarder de wijn moet zijn. Jonge, eenvoudige wijnen met een mooie zuurgraad zullen lichtere kazen in balans brengen, terwijl de zwaardere wijnen lekker zijn bij oude kazen.


Onder de witte wijnen kan men alvast niets verkeerd doen om een Sauvignon Blanc, Chenin Blanc of een romige Chardonnay te selecteren. Bij rode wijn opteert je best voor wijnen met veel fruit uit warmere gebieden die niet op nieuw eikenhout gerijpt werden met sowieso minder tannines. Hiervoor kan men best bijvoorbeeld een Grenache, Merlot  of Pinot Noir openen.

 

Men kan alvast 5 soorten kaas gebruiken om een kaasschotel samen te stellen. Je kan opteren voor zachte, verse, halfharde, harde en schimmelkazen.  Varieer uw gebruikte kazen van verschillende melksoorten naar smaak (mild naar sterk) en textuur (zacht naar hard).  


Gewoonlijk gaat men ervan uit dat 250 gram kaas per persoon voldoende is voor een kaas en wijn namiddag of avond en voorzie alvast voor elke kaassoort een apart mes.  Mede dankzij een keuze te voorzien uit verschillende broodsoorten kan je bepaalde sterke smaken wat neutraliseren.  Plaats boter, honing, balsamicoazijn en mosterd bij uw kaasschotel.

U kan trrouwens uw kaasschotel met wat extra garnituur aankleden door o.a. noten, gedroogd fruit, druiven en stukjes appel, chutney, olijven en tapenades te gebruiken.



Wij adviseren U gaarne bij het maken van uw keuze van geschikte wijnen voor uw kaasfestijn !




 


 



Kaas & wijn