Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Oostenrijk is een land dat in haar cultuur en geschiedenis doordrenkt met aanwijzingen voor het kweken van druiven uit 4.000 jaar. Wijnbouw bloeide onder de Romeinen en Grüner Veltliner is gegroeid rond de Donau sinds de Romeinse tijd.
Vandaag heeft Oostenrijk slechts een kleine productie waarvan ongeveer 73% van de geproduceerde wijnen in eigen land geconsumeerd worden. Het wordt snel een reputatie voor het maken van eerste klas droge witte wijnen uit de Grüner Veltliner en medium tot volle aangename rode wijnen van Zweigelt.


Dit wijnhuis is gevestigd in Gols, het wijnbouwcentrum van Burgenland, en werd in de jaren 50 van vorige eeuw opgericht door wijnpionier Paul Schmelzer. Sinds de jaren 60 werden er wijnen van hoge kwaliteit geproduceerd. Vandaag zijn het de kleinkinderen van Paul Schmelzer die het domein uitbaten en werken ze samen met verschillende lokale wijnmakers. Landhaus Paul houdt zich strikt aan het principe van duurzame landbou en heeft derhalve het Sustainable Austria Certificaat. De wijngaarden bevinden zich in het vogelreservaat van het Nationaal Park Neusiedlersee. De bodem in de wijngaard is beplant met talloze planten en kruiden om de nodige en nuttige insecten een goede habitat te geven. Een zorgvuldige snoeimethode zorgt ervoor dat de druiven een topkwaliteit hebben.  De strikte afwijzing van insecticiden bevordert er vanzelfsprekend de biologische diversiteit. Door de lage opbrengsten blijft de grond er op langere termijn gezond en vruchtbaar.
Landhaus Paul                Oostenrijk

Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : rood

Druif : zweigelt

Stijl :  droog

Volheid :  medium tot vol

Afsluiting : draaistop

Zweigelt

Alcohol : 11,5 %

Ph :

Type : wit

Druif :gruner veltliner

Stijl : fruitig

Volheid :  medium

Afsluiting : draaistop

Grüner Veltliner

  onze selectie

- Grüner Veltliner

- Zweigelt  prijzen 
Wijnlijst andere landen Wijnlijst Zuid Afrika Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen