Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Alcohol : 14 %

Ph : 3.57

Type : rood

Druif : syrah, cinsaut, mourvèdre, grenache, petite syrah

Stijl :  droog

Volheid :   

Afsluiting : draaistop

Goats do Roam rood

Alcohol :  14,5 %

Ph : 3.68

Type : rood

Druif : sangiovese, barbera, cabernet Sauvignon

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : draaistop

The Goatfather

Alcohol :  13,5 %

Ph : 3.37

Type : wit

Druif : viognier , rousanne, grenache blanc

Stijl :  droog

Volheid :  medium

Afsluiting : draaistop

Goats do Roam wit

Fairview


Fairview is een 300 hectare boerderij op de zuidwestelijke hellingen van Paarl Berg, in het hart van het meest historische gedeelte van de Cape wijngebied, met uitzicht op de fameuze en indrukwekkende Tafelberg. Fairview behoort ontegensprekelijk tot één van de topproducenten van Zuid-Afrika.

Waarschijnlijk tegen het einde van het eerste millennium na Christus, werden de heuvels de thuisbasis van de Khoi, nomadische veehouders uit het noorden. Deze vreedzame mensen bleven tot de komst van de eerste Europese kolonisten.

De officiële afbakening van Fairview als een formele boerderij volgde in 1693. Een stuk land aan de zuidwestelijke hellingen van de Paarl Berg werd toegekend aan Steven Verwey (wellicht één van de Franse Hugenoten die protestantse vervolging ontvluchtte in Europa) door de Gouverneur van de Kaap Simon van der Stel. In 1699, werd de eerste wijn gemaakt op de boerderij.

De boerderij was eerder bekend als Bloemkoolfontein.

Charles Back, eigenaar en wijnmaker, is een gedreven man met visie die barst van inspiratie en nieuwe ideeën en daardoor regelmatig met interessante verrassingen komt. Charles heeft een tweede wijnbedrijf, Goats do Roam, dat begon als één wijn en uitgegroeid is tot een wereldbedrijf.


In 1980 veranderde het leven van Charles Back  ingrijpend met de komst van een truck met 300 geiten uit Swaziland. Charles heeft toen met behulp van slechts een piepklein Frans boekje met vallen en opstaan het produceren van geitenkaas onder de knie gekregen. Alles wat mis kon gaan, is ook misgegaan, maar tegenwoordig is hij de grootste producent van geitenkaas in Zuid-Afrika. En al voelde Charles’ vader niet veel voor het idee, dankzij Charles werd de “Goat Tower”, het weekendverblijf voor de geiten gebouwd. Deze “Goat Tower” is trouwens  te zien op het logo van Fairview.  In 1999 ontstond een innovatieve mix met behulp van Rhône variëteiten zoals Shiraz, Cinsaut, Carignan en Mourvèdre met een vleugje van de lokale Pinotage, afkomstig uit verschillende wijngaarden (van hemzelf en anderen) rond Paarl en Malmesbury.


De geiten vinden we ook terug in de naam van enkele wijnen..  Met een knipoog naar de bekende Franse Rhône wijnen, heeft Charles Back zijn kruidige Rhône-achtige wijnen namen gegeven als “Goats do Roam”en “Goat Roti”. De Fransen hebben hun protesten inmiddels gestaakt. Jammer! Want dat leverde veel gratis publiciteit.  Ondertussen worden deze wijnen door een volwaardige onafhankelijke commerciële onderneming ‘The Goats  do Roam Wine Company’ geproduceerd.

Naast toevoegingen aan de familie van de Goats do Roam, kwam de Goat-Roti, dan een paar Goats in Villages. Later vervoegden de Bored Doe en Goat Door het gamma. Een nogal berucht lid van de kudde, Don Goatti, heeft zijn persoonlijke selectie van druivenrassen gebotteld en toegevoegd aan het assortiment onder  het Goatfather label.Alcohol :  12 %

Ph : 3.58

Type : wit

Druif : chenin blanc

Stijl :  zoet

Volheid :  

Afsluiting : kurk

La Beryl Blanc

  onze selectie


- La Beryl Blanc


Goats do Roam range

- Goats do Roam rood

- Goats do Roam rosé

- Goats do Roam wit

- The Goatfather  prijzen 

Alcohol : 12,28 %

Ph : 3.8

Type : rosé

Druif : grenache noir, cinsault

Stijl :  droog

Volheid :   

Afsluiting : draaistop

Goats do Roam rosé

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home