Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Wilderer Distillery in Paarl


Het Wilderer Distillery is één van de meest prestigieuze producenten van Grappa, Eaux de Vie en Gin wereldwijd.
In januari 1994 arriveerde Helmut in Zuid Afrika en verbleef er in het golfparadijs - Sun City. In een Italiaans restaurant bestelde hij een Grappa en tot grote verrassing hoorde hij dat er geen lokale producten beschikbaar waren. Tot zijn verdere verbazing ontdekte hij tijdens zijn reis naar de Kaap en zijn rit op de Blauwe Trein dat er ook geen Eaux de Vie beschikbaar was. Voor Helmut, een liefhebber van fijne Grappa en fruitgeesten, kwam dit als een grote verrassing, vooral omdat het land een aantal van 's werelds beste fruit en druiven beschikbaar had.
Helmut greep het moment van verandering van een wet uit de apartheidstijden en vroeg in april 1994 de eerste particuliere distilleervergunning aan. Na 6 maanden had hij alles wat hij bezat in Duitsland verkocht en kwam in november 1994 met zijn zoon, Christian, in de Kaap aan. Zijn visie was duidelijk: een leider worden in de productie van Grappa & Eaux de Vie van wereldklasse.
Wilderer is niet alleen de eerste privédistilleerderij van Zuid-Afrika, maar ook de meest bekroonde, met meer dan 100 internationale medailles en prijzen, waaronder veel gouden en dubbele gouden medailles.

In hun proeflokaal op het Wilderer Estate / Pappa Grappa in Paarl kan men al hun fijne sterke drank proeven en kopen. Hun restaurant is ondertussen één van de meest geliefde in de wijnlanden geworden. In het seizoen organiseren ze er elke eerste zondag van de maand live jazzbrunches.

Sinds januari 2013 heeft Wilderer een tweede locatie, op de gevierde Spice Route Destination Farm in Suider-Paarl in gezellige Cape Dutch-erfgoedgebouwen. Wilderer biedt hier nog een proeflokaal en een prachtig restaurant genaamd La Grapperia Pizza & Bistro. Geniet van enkele van de meest spectaculaire uitzichten van de Winelands op de bergen van Franschhoek en Stellenbosch, helemaal tot aan de majestueuze Tafelberg van Kaapstad.


Helmut Wilderer is helaas overleden in december 2016. Zoon Christian en zijn al lang bestaande team blijven voortbouwen op Helmuts nalatenschap en blijven in zijn geest de ware "Geest van de Kaap" maken.Wilderer Rose Water Gin


De Rose Water Gin is zo fris en bloemig als een verademing.


De distiller Johan Monnig  infuseert zorgvuldig verse rozenblaadjes samen met jeneverbes, kaneel, kardemom en nog veel meer botanicals om op natuurlijke wijze Turks fruit te recreëren.

Deze uitzonderlijke gin heeft een uitgebalanceerde en subtiele rozensmaak met een complexe achtergrond van jeneverbes en kruiden.

Zelfs vóór de officiële release won deze Rose Water Gin onmiddellijk twee gouden medailles - een bewijs van de Wilderer-standaard.


Eenheidsprijs : 36,90 Euro per 500 ml fles


Wilderer Rogue Apple Pie  - Moonshine


Alsof je een vloeibare appeltaart proeft !


Een prachtig uitgebalanceerde glans, op smaak gebracht met natuurlijk appelsap en kruiden die een zoete, maar toch frisse smaak aan de pallet geeft.

Een assortiment van rijpe appels, kaneel, nootmuskaat en gember bouwt de appeltaart in je mond van de koekjeskorst tot de zoete appelvulling.
Perfect geïntegreerde alcohol, natuurlijke zoetheid en zuurgraad doen herleven en verheffen deze geest naar de bovenste laag.

Cocktails met Rogue : http://www.wilderer-rogue.co.za/recipes/


Eenheidsprijs : 36,90 Euro per 500 ml fles