Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

The Flemish Masters van Almenkerk      


Met trots verwelkomen wij De Vlaamse Meesters 2017 & 2018, twee authentieke wijnen in het assortiment van Almenkerk’s wijnen.


Deze wijnen zijn Almenkerk’s eerbetoon aan cultuur en erfgoed. Met hun wortels in Elgin en hun wijnreis van bijna 20 jaar begon het verhaal van de familie Almenkerk ooit in Vlaanderen. Vlaanderen is verweven in het kunsttapijt, architectuur, voedsel, literatuur en eeuwen van oude gebruiken. Grote kunst is tijdloos, authentiek en heeft een ziel. Zo zijn deze uitzonderlijke wijnen ook klassiek, trouw aan de oorsprong en een uitdrukking van hun wijnmaker Joris. Elk jaar selecteert hij enkel de beste vaten voor de productie van zijn Vlaamse Meesters wat resulteert in een zeer beperkte productie. Deze Syrah-gedreven wijnen zijn echte uitingen van de plaats, terwijl ze gemaakt zijn met alleen druiven van het landgoed en experimentele technieken in de kelder.


De vaten van het respectievelijke oogstjaar worden geselecteerd op fruitconcentratie, smaakdiepte, persistentie van de tannine-structuur, rijpheid en klassieke expressie. Deze wijn is bedoeld om de beste uitingen van hun unieke locaties met een koel klimaat te laten zien. Deze wijn is een mix van de verschillende componenten die zijn samengesteld uit hun verschillende cultivars en wijnbereidings-benaderingen.


Om de totale creatieve vrijheid in de expressie van de Vlaamse Meesters te behouden, kiest de wijnmaker ervoor om de componenten van deze blend niet te onthullen. In plaats daarvan heeft hij u enkele aantekeningen gegeven over de variëteiten die hij elk jaar beschikbaar heeft om zijn eerbetoon aan de vintage te maken. Alle druiven die worden gebruikt om deze wijn te maken, worden op hun landgoed verbouwd, gevinifieerd en gebotteld.


Hun rode druiven blijven langer hangen in dit koele Elgin klimaat, wat resulteert in volledig rijpe fruitaroma's zonder overrijpe smaken of extravagante alcoholniveaus. De rijen zijn noord-zuid gericht om optimale zonne-onderschepping te bereiken, terwijl de heersende zeewinden de wijngaard kunnen afkoelen. Zorgvuldig beheer van het bladerdak en nauwkeurige wijnbouw worden toegepast om een ​​optimale rijpheid te verkrijgen. Elke cultivar wordt individueel behandeld door de blootstelling aan zonlicht te variëren om het gewenste fruitspectrum te verbeteren. Door hun duurzame praktijken om de bodemgezondheid te verbeteren (bijv. het verpakken van de snoeistokken onder de wijnstokken, het gebruik van bodembedekkers en het introduceren van microbieel leven) zijn ze in staat te boeren zonder herbiciden of anorganische meststoffen. Dit resulteert in gezondere wijnstokken, volledig rijpe druiven met een lager suikergehalte en wijnen met minder residuen en een lager alcoholgehalte.


De plukbeslissingen in Almenkerk worden genomen door de druiven dagelijks te proeven tijdens het oogstseizoen.

- Met Syrah zoeken ze naar fenolische rijpheid met volle donkere fruitsmaken en rijpe tannines.

- Merlot blijft hangen totdat het de typische rijpe moerbei-smaken vertoont en geen groen meer vertoont.

- Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc hebben volledige rijpheid nodig om kruidige tonen in de wijn te voorkomen.

- Petit Verdot moet af van zijn scherpe bite en assertieve tannines.

- Malbec vereist geduld totdat het fruitprofiel verandert in pruimen en winegums.

- Mourvedre, die altijd als laatste geplukt wordt, heeft een dunne, zachte schil nodig voor het plukken. Door hun koel klimaat wordt deze optimale rijpheid bereikt bij een gematigd suiker(alcohol)gehalte, met behoud van een frisheid die voortkomt uit de natuurlijke zuurgraad.


De oogst vindt plaats in de vroege ochtend om de temperatuur van de druiven laag te houden. Alle druiven worden met de hand geplukt in kleine koffers om te voorkomen dat de druiven worden geplet. Zorgvuldige sortering gebeurt in de wijngaard en opnieuw in de kelder. Alleen de intacte, gezonde bessen gaan de tank in. Er worden geen sulfieten of conserveringsmiddelen gebruikt om de natuurlijke gisten die in de wijngaard voorkomen het proces te laten overleven en het sap te laten fermenteren. De verschillende klonen en groeizones worden afzonderlijk geplukt en gevinifieerd om ervoor te zorgen dat alle druiven optimaal rijp worden geplukt.


Beschikbaarheid van deze wijnen is zeer beperkt !                                                         

  onze selectie

The Flemish Masters

-vintage 2017 - Breugel

-vintage 2018 - Rubens

-vintage 2019 - Van Eyck


  prijzen 

Alcohol :  13,5 %

Ph :

Type : rood

Druif : blend van o.a. Syrah, Cabernet, …

Stijl :  droog

Volheid :  vol  

Afsluiting : kurk

The Flemish Masters Pieter Breugel

Alcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif : blend van o.a. Syrah, Cabernet, …

Stijl :  droog

Volheid :  vol  

Afsluiting : kurk

The Flemish Masters P. Rubens

Alcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif : blend van o.a. Syrah, Cabernet, …

Stijl :  droog

Volheid :  vol  

Afsluiting : kurk

The Flemish Masters Van Eyck

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home

Alcohol :  14 %

Ph :

Type : rood

Druif : blend van o.a. Syrah, Cabernet, …

Stijl :  droog

Volheid :  vol  

Afsluiting : kurk

The Flemish Masters J.H.Bosch