Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oude baan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA


Zuid-Afrika kende begin jaren 90 geen olijfoliecultuur. Om de expertise en kennis te verkrijgen die hij nodig had voor de beste praktijk, benaderde Giulio Betrand van Morgenster het Olive Oil Research Institute van Italië, en samen met Prof Fontanazza kozen ze 14 verschillende olijfcultivars, uit alle verschillende regio's van Italië, elk vanwege hun reputatie voor de productie van olijfolie van uitzonderlijke kwaliteit met waarneembare eigenschappen Giulio importeerde 2000 bomen en plantte deze op Morgenster Estate. Hun olijfolie ontving internationale erkenning met meer dan 10 jaar internationale onderscheidingen; culminerend in de voorbije in de topscore in de Flos Olei-competitie - de meest recente -  99 punten - de hoogst behaalde score, 1 van slechts 13 producenten ter wereld om deze score te behalen!

Olijfolie van Morgenster Wine Estate behoort tot werelds beste. Slechts enkelen weten dat de Westkaap een ster is in een ander exclusief goedje: olijfolie van superieure kwaliteit !

Morgenster floreert onder de krachtige mix van Italiaanse en Franse competentie en cultuur. Toen Giulio voor het eerst de landbouw overwoog, dacht hij om wat goede olijfolie in Italiaanse stijl te maken voor zijn salade en wat lekkere wijn om van te genieten tijdens zijn diner. 20 jaar later, met een jaarlijkse productie van 100.000 flessen wijn en 100.000 liter olie, is het net iets meer dan hijzelf nodig had voor zijn persoonlijke consumptie.

Hun olijflolie wordt geproduceerd met een mix van verschillende Italiaanse olijfsoorten, die bekend zijn om de uitstekende olie die ze produceren. De term Extra Virgin heeft betrekking op het gehalte aan vetzuur in de olie, deze moet minder dan 0,8 % zijn om in aanmerking te komen en wordt uiteindelijk behaald door de temperatuur waarbij de olie wordt geëxtraheerd.

Door gebruik te maken van geavanceerde machines bedraagt Morgenster’s olijfolie een zuurgraad van minder dan 0,3 %.

De olijven worden met de hand geplukt en nog dezelfde dag geperst. Daarna mag de olie in roestvrijstalen tanks bezinken voordat deze van het sediment wordt gepompt. Vervolgens wordt deze geblend tot het gewenste smaakprofiel. De olie heeft daardoor een intens fruitige en peperige smaak.

L'Orciolo d'Oro is de belangrijkste olijfoliewedstrijd in Italië, open voor reguliere en organische extra vierge oliën. Het werd oorspronkelijk opgericht als een nationale competitie en werd vervolgens geopend voor internationale producenten in 1999, toen Morgenster als eerste Zuid-Afrikaanse olie een L’Orciolo d'Oro-prijs won. Het vindt plaats onder patronage van het ministerie van Landbouw, L’Orciolo d’Oro ontleent zijn naam aan de Italiaanse term voor een grote terracotta-urn die in het verleden werd gebruikt om olie in op te slaan en is nu de symbolische trofee van de competitie geworden.


 


 Extra Virgin Olive Oil in fles van 500 ml.

Lemon Enhanced Extra Virgin Olive Oil in fles van 500 ml.

Don Carlo Extra Virgin Olive Oil in fles van 500 ml.


Eenheidsprijs per fles : 15,25 Euro   


(13,95 Euro per fles bij aankoop van 6 eenheden van eenzelfde soort)

 


 Olijfolie

 Bestellen olijfolie  

Morgenster Extra Virgin Olijfolie

Al meer dan 10 jaar wordt extra vierge olijfolie geteeld en geproduceerd op het Morgenster landgoed in Somerset West, welke jaarlijks beoordeeld werden in belangrijke internationale wedstrijden als één van de beste olijfoliën ter wereld.

Morgenster Extra Vergine Olijfolie barst van meerdere lagen smaak, het resultaat van een geheime mix van oliën van 14 verschillende Italiaanse cultivars gekweekt, geëxtraheerd en gebotteld op het Morgenster Estate.

Deze olijfolie bezit een intense concentratie van fruitsmaken, temperamentvol en zuiver. Aroma’s van intens vers gemaaid gras. Door de olie enigszins met uw hand te verwarmen, worden de secundaire aroma's van groene tomaten, amandelen, artisjokken en misschien zelfs groene appels veel duidelijker. In de mond presenteert Morgenster Extra Virgin olijfolie een medium tot intense concentratie van fruitsmaken met een zeer mooie afdronk. Bij het doorslikken van de olie is er een aangename bitterheid op het gehemelte en een peperige verbranding langs de achterkant van de keel - beide kenmerken van een olie van uitstekende kwaliteit


Morgenster Don Carlo Extra Virgin Olijfolie is een extra variëteit van vierge olijfolie, gewonnen uit een nieuwe olijfcultivar met dezelfde naam. Voor het eerst in Zuid Afrika geoogst in 2013 op Morgenster Estate, dat de gepatenteerde rechten op de cultivar bezit, produceert Don Carlo een heel andere olijfolie met karakteristieke groene smaken van artisjokken, levendige groene tomaten en tomatenbladaroma's en -smaken. .Terwijl u de olie doorslikt zal je een peperachtige kriebel achter in uw keel vaststellen, die zich na verloop van tijd ontwikkelt tot een zachte brandwond die u kan doen hoesten. Het is een goede keuze om toe te voegen aan gewaagde gearomatiseerde gerechten of ingrediënten die normaal worden versterkt met peper, omdat de licht bittere en peperachtige smaak ervan het allerbeste in hen naar voren zal brengen.


Morgenster Lemon Enhanced Extra Virgin Olijfolie heeft onmisbare aroma’s van citrus en citroen. Morgenster Extra Virgin Olive Oil wordt gebruikt als basisolie voor dit innovatieve en opwindende product. Eenmaal opgewarmd breken de groene grasaroma’s door het citroenboeket.  De citrus blijft aangenaam typeren in de smaak en is licht verfrissend.

De basisolie is doordrenkt met een extract van citroenschil om een frisse en levendige olijfolie te creëren die zeer goed samengaat met salades (in het bijzonder groene salade), gegrilde, gebakken of gebraden vis, en geroosterd of geroerd gefrituurde groenten.

verfrissend.