Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA

Alcohol : 14,5 %

Ph : 3.68

Type : rood

Druif : merlot,  cabernet franc, cabernet sauvignon

Stijl :  Bordeaux - droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Morgenster Estate

Alcohol :  14,5 %

Ph : 3.8

Type : rood

Druif : merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Stijl :  Bordeaux - droog

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Lourens River Valley

Morgenster Wine Estate


Morgenster Estate is gelegen in West Kaapland, op 35 minuten buiten Kaapstad, is gespecialiseerd in drie Bordeaux rode wijndruiven.

Het 300-jaar-oudewine estate vormde ooit deel van de voorspoedige Vergelegen wijnhoeve, eigendom van de, Kaapse gouverneur Willem Adriaan van der Stel. Na de terugroeping van der Stel's in 1708, werd de eigendom in vier opgedeeld. De sectie die nu bekend staat als Morgenster  ‘Morning Star’ werd gekocht door Jacques Malan, een Hugenoot die de religieuze vervolging in Frankrijk was ontvlucht en die de grondlegger werd van een dynastie in de Kaap. Hij gaf de hoeve haar naam in 1711.


Giulio Bertrand kocht de Morgenster hoeve in 1992 en begon deze onmiddellijk te restaureren. Hij had een visie om Bordeaux style wijnen van wereldklasse te produceren op zijn eigen estate. Het natuurlijke amfitheater gevormd door de Helderberg en de Hottentots Holland bergen, schapen een uniek Macro-klimatische omgeving. De rotsige, doordrongen leisteen bodem gevonden op dit terroir zorgt voor een goed gedraineerde structuur.


Pierre Lurton – in Bordeaux gebasserde Oenoloog en Directeur-generaal van Chateaux Cheval Blanc en Chateaux d'Yquem in Frankrijk - is sinds 1997 actief betrokken geweest bij Morgenster Estate. Het was een ontmoeting tussen Pierre en Morgenster-eigenaar van Giulio Bertrand in 1997 die leiden tot grote betrokkenheid met de lokale wijnmaker Henry Kotze (vanaf october 2009) en zijn wijnbouw team. Pierre is ook lid van de raad van bestuur van Morgenster.


Alle druiven die verwerkt worden in de kelder worden geproduceerd op Morgenster Estate. De oogst gebeurd tussen midden februari en eind maart. De noordelijke gerichte gronden hebben vruchtbaarheidslimieten die gecombineerd worden met de koele zeebries van False Bay waardoor een verlengde rijpingsperiode voorkomt, die toelaat dat de wijn een hogere concentratie van kleurintensiteit en een densiteit van tannines en fruitsmaken krijgt en alzo een betere structuur creëert. De druiven worden handmatig geoogst en zijn een essentieel ingrediënt in de productie van dit eindproduct.

De gisting geschiedt in Franse eiken vaten.  De tijdsduur in de vaten en het houtpercentage van nieuw hout varieert van jaar tot jaren wordt gedicteerd door het fruit van de specifieke wijnoogst..  Gemiddeld  blijven de wijnen 18 maanden op vat waarna ze nog eens 18  maanden op fles bewaard worden voordat ze vrijgegeven worden.


Bekijk deze video over het Morgenster estate


  onze selectie

- Lourens River Valley

- Morgenster Estate

- Cabernet Sauvignon

- Merlot

- Sauvignon Blanc

- Vermentino
  prijzen 

Alcohol : 13,5 %

Ph : 3,44

Type : rood

Druif : merlot

Stijl :  droog - fruitig

Volheid :  medium

Afsluiting : kurk

Merlot

Alcohol :  13,5 %

Ph : 3,67

Type : rood

Druif :  cabernet sauvignon

Stijl :  droog - fruitig

Volheid :  medium tot vol

Afsluiting : kurk

Cabernet Sauvignon

Alcohol : 12,9 %

Ph : 3,19

Type : wit

Druif : Vermentino

Stijl :  droog - Toscaans

Volheid :  medium tot vol

Afsluiting : draaistop

Vermentino

Alcohol :  13,5 %

Ph : 3,25

Type : wit

Druif :  Sauvignon Blanc

Stijl : droog - Bordeaux stijl

Volheid :  medium

Afsluiting : draaistop

Sauvignon Blanc

Wijnlijst Zuid Afrika Wijnlijst andere landen Andere producten Exclusieve cuvees Kadotip  Wijn bestellen Home